Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Uzeh danas jos 4x7850, opet one MSI budjave sa 1gb.

Otvorih prvu, malo provrtio testove i na def naponu ide do 1190Mhz za GPU i 1350 Mem. Lep primerak :)

Zatim sam podizao napod i na kraju dobio ovo. :)

Testirano na mining konfi sa Intel Celeron G1610+MSI H61 P23+4gb RAM i LC600H napajanjem. Tako da gledajte graphics score. :p

1280 je maximala, puca u kombustoru posle izvesnog vremena, dok je ovih 1270 rock stable. :)

Prvi primerak je odlican, idemo videti ostala 3 kakva su. :)

Sto se tice litecoin mininga, na 1300/1375 baca i preko 450 kh/s ali necu je drzati na tim vrednostima, samo za prilike testiranja.

P.S Asic Quality - 85% :p

Citao sam za te msi 1gb da im ne valja siliti napon preko trixxa i ako je tamo otljucan, dok je po defoultu ili iz officialnog msi afterburner-a zakljucan. Kazu da je lose uradjena naponska i da ce crci posle nekog vremena. Dakle za mining, samo slider power limit na 20 i izvuci koliko moze da se klokuje stabilno. Moja moze do 1180mhz i tu prolazi, preko toga puca posle nekog vremena.

Pa za mining i ne treba dizati napon, koliko se izvuce na def to je najbolje, ipak karte rade 24/7, upitno je i koliko se dobije sa povecanim naponom jer karte sigurno vise trose, a opterecenje je veliko na naponsku, zato ili min. povecanje napona ili na def i koliko izvuce to je nekako najbolja opcija ;)

Imam jos jedno pitanje,a tice se crossfire setup-a ove dve karte (MSI 7850 OC 1GB) provrteo sam 3d mark11 sa ove dve karte i mogu reci da sam bio prilicno pozitivno iznenadjen,skoro pa duplo skaliranje,oko 11k gpu score,e sad nemam valjan CPU da sve to poteram kroz igre,ali bice i to uskoro (trenutno sam na G550) .......e sad,posto su ovo grafike sa 1gb ram-a,mene zanima dali se kolicina rama duplira kada se karte povezu u crossfire,i dali igre tada raspolazu sa sabranom kolicinom rama (1+1gb) ili i dalje se koristi ram sa samo jedne grafike?

Ne ostaje ti 1gb i ne duplira se ram ;)

3dmark skalira idealno, a igre od slučaja do slučaja, od 0 do 80-90%.

Videcu kako ce se ponasati sa nekim punokrvnim quadom....

@Apple:

znaci ostaje 1gb rama? :)

Samo 1 :(

Pih....prokletstvo! :d

E lep primerak si ubo, gde si uzeo, jel po 16ooo ili su poskupele? Dobro da me podsetiste da pogledam asic na ove novokupljene.. Sad sam podesio na ovu sto je imala nizi napon na koliko treba i za sad radi stabilno, sad mogu da se igram sa klokom, mada mislim da je oko 400kh na ltc dovoljno, e sad ide leto vrucine, gledam neko home made vodeno hladjenje da odradim za njih da ne smanjujem klokove leti.. Ovaj aftherburner koliko cekiram da otkljuca napon toliko bsod

Uzete po 17 soma. Ma meni je i 380 kh/s i vise nego dovoljno za njih, ovo je samo testiranja radi.

I da, brzo degradira cip kada se cackaju voltaze tako da preporucujem drzanje na defaultu. Ovaj power limit kod mene ne znaci nista, tj isto ide i sa njim a i bez njega.

Testirao i drugi primerak, ide do 1060Mhz na defaultu, bezveze. Ali zato je treci brutalan. 1240Mhz na def voltazi :D. Kasnije cu ga istestirati skroz, ali 99% ce ici preko 1300Mhz.

@La.Prestige, druze, mozes li mi reci koliko daje Kh/s na LTC @ 1200MHz?

Meni po deff kh oko 300... kako nabijate do 400 nije mi jasno... samo stelovanjem napona?

Ne napona, samo klok povecavas, ne isplati se dizati napon zbog potrosnje

Hvala Nele na info... mada kada dizem clock nista se ne desava.. ala ja ne znam ovo... :)

za ove MSI 7850 1GB verzije bi dusu dao neki aftermarket - ili homemade hladnjak za naponsku i onda odvrnuti napon slobodno do kraja! Karte stvarno imaju jeziv OC potencijal,ja imam 2 komada,obe se klokuju ko besne!

@La.Prestige, druze, mozes li mi reci koliko daje Kh/s na LTC @ 1200MHz?

Kod litecoina je bitna i memorija. Ako recimo dignes GPU takt na 1200, moras i memoriju na barem 1375 da bi dobio dobre rezultate. Ali sve, bas sve 7850 1gb koriste memorijske cipove koji idu na 1325 Mhz mem max. Retki su primerci koji idu na 1350. Dok recimo 7850 2GB tih problema nema i ide preko 1400 opusteno.

Ali evo odgovor, u reaperu 7850 na 1200/1350 baca oko ~407 kh/s.

@Sinda,

Nije kod njih problem temperatura (meni ne ide preko 59s na full load oc), nego kvalitet naponske i memorija. Dobro, ti rudaris bitcoin pa ti je memorija nebitna, ali opet naponska im je zakljucana i stavljena ona najgora.

Poslednja izmena:
Kod litecoina je bitna i memorija. Ako recimo dignes GPU takt na 1200, moras i memoriju na barem 1375 da bi dobio dobre rezultate. Ali sve, bas sve 7850 1gb koriste memorijske cipove koji idu na 1325 Mhz mem max. Retki su primerci koji idu na 1350. Dok recimo 7850 2GB tih problema nema i ide preko 1400 opusteno.
odgovara mi da mogu i memoriju da malo OC, posto necu 24h rudariti.

Ali evo odgovor, u reaperu 7850 na 1200/1350 baca oko ~407 kh/s.
bombona, to je aman 1 BTC mesecno po ovakvim cenama kakve su sad. predpostavljam da HD 7870 moze i 500Kh/s da ima na 1200Mhz. hvala na odgovoru, ziv bio!

Kod druga smo testirali 7870 i nije mogla preko 450 kh/s da baca nema teorije. Dok je on sam testirao 7870 XT i rekao da baca preko 500. Ali su podesavanja nesto komplikovanija jer je koliko sam ga razumeo, smanjio takt gpu-a a drasticno povecao memoriju.

Onda ispade da se 7870xt vise isplati od 7950?

Kod druga smo testirali 7870 i nije mogla preko 450 kh/s da baca nema teorije. Dok je on sam testirao 7870 XT i rekao da baca preko 500. Ali su podesavanja nesto komplikovanija jer je koliko sam ga razumeo, smanjio takt gpu-a a drasticno povecao memoriju.
aha, onda je isplativija HD 7850 od HD 7870 po pitanju Kh/s a XT verziju bih preskocio sem ako je do 25K, to mi je limit za graficku.

Po meni definitivno.

Second sample. :smoke:

Ala ludila. Koliko na toj frekvenciji baca frejmova u Unigine 4.0 full hd?

Videcu sutra posle posla da pustim i Unigine. *** izasla me 110e karta a radi kao ona od 250e. :p

Planiram da uzmem jednu 7850 za rudnik. Da li da uzmem saphire ili msi, ista je cena u e***? Da li je otisla ona serija felericnik msi ili ih jos uvek ima? Za koje vreme u proseku iskopa jedan btc?

Po 17.000din MSI R7850-1GD5/OC i Sapphire 7850 11200-16-10.

Koliko sam ja razumeo, sve 7850 1gb su iste. Hladjenje nan jima nije problem jer ionako karta ne prelazi 60s pod opterecenjem. Treba proveriti da li i Sapphire ima mem lock na 1325 mhz.

Vrh Dno