Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Ja malopre poručio 7870 XT, valjda ću dobiti te kodove. Kako se oni uopšte dobijaju - uz kartu u radnji ili na e-mail?
Ma samo im pustis broj racuna i porudzbenice ili tako nesto na mail tamo odakle si kupio i odmah ce ti poslati kod koji reedemujes na amd sajtu. I onda ti iz amd-a isto tako odmah odgovore i posalju. Ja posto sam dobio Bioshock pre nego sto je izasao u mejlu mi je stojalo da cu kod dobiti cim izadje igra, i stvarno, na dan kad je izasla ja sam i dobio kod, sve je ok bilo. :)

Vidim da preporucujete Sapphire 7870XT, da li je mozda bolja opcija Asus-ova HD7870-DC2-2GD5-V2 ?

Asus ima mnogo bolje hladjenje i 3 god garanciju.

Taj Asus je najbolji u klasi ali je XT snažnija kartica.

A koliko je to brza? Tesko mogu da nadjem Asus vs Sapphire xt...
Koliko vidim XT ima samo jedna firma na ''D'', a kod njih ne uzimam vise nista.

Tahiti LE kate su na pola puta između 7870 i 7950.

Snaznija je dosta, do te mere da jednostavno nemas zasto da uzmes bilo koju drugu ako imas za 7870 sa tahiti cipom. Jednostavno dosta je bolja jer nema nikakve veze sa karticama iz svojeg ranga, vec je za klasu iznad njih, ali je amd odabrao da ih tako ostavi da bi mogao da prodaje noviju generaciju, a ovo ostavi svojim partnerima da sami promovisu. Zato je malo ljudi uopste i culo da postoji 7870 kartica sa tahiti cipom. Inace, ne moras da nadjes direktno Asusovu 7870, pogledaj razliku izmedju bilo koje druge karte sa Pitcairn cipom iz 7870 i one sa tahiti le cipom 7870. :)

Ubedili ste me, samo jos da je nadjem.
Hvala svima!

I posle nek kaze neko da 660ti moze uopste da pridje onoj sa tahiti le cipom. :)

ipak sam se odlucio za 7850 sa 2gb.uzeo sam asusov model. stigla mi je veceras i stvarno sam odusevljem kako asus pakuje sve svoje proizvode. e sad,dugo se nisam igrao sa OC (bio sam na gtx460 bar dve godine) i sad me buni to sto kad unlokujem gpu voltage control sa msi afterburnerom ,skala za pomeranje napona mi stoji zatamnjena(ne moze da se pomera).nesto sam propustio ili sta? i citam po netu da je safe napon 1.25,jel moze neko da potvrdi iz prve ruke?.

edit:i ako moze par kratkih saveta ,cisto da se podsetim malo,unapred hvala :)

Poslednja izmena:
@overkind
Mislim da samo kod referentnih modela mozes menjati napon kroz msiafterburner, dok kod nereferentnih mozes menjati samo frekvencije gpu-a i memorije. Ako gresim ispravice me neko. Poz
Da i mene zanima koliko kesa za istu i gde?

@overkind U okviru Afterburnera ima setting pa tamo podesis tj stikliiraj unlock voltage monitoring i ostalo sto ima a tice se napona . Kad stikliras ugasi AB pa ga pokreni ponovo i trebao bi da se pojavi slider za napon ...

Sapphire HD 7850

Ima li neko da poseduje doticnu kartu iz naslova ovog post-a ili bar isti model odnosno HD 7850? Interesuje me da li neko zna koji max klok jezgra, kolika je temparatura karte pri max OC i potrosnja?

Pozdrav, Nebojsa.

Imam trenutno dve MSI 7850 OC. Na jednoj je def napon 1.138V, a na drugoj 1.210V. Da li je ovo normalno? Temperatura kartice sa vecim naponom je oko 15C veca u odnosu na drugu pri maksimalnom opterecenju na def clockovima.

nijje normalno, riknuce ti karta, veliki je to napon

:trust:
Cek bre,kako moze da mu rikne kartica ako je fabricki na 1.21

Temperatura je bila veca zbog blizine karti, obe su bile na maticnoj ploci pa je bio mali razmak izmedju. Ali ovo sa naponom mi nije bas jasno, od prvog dana je def na jednoj 1.210 (asic 69.1)a na drugoj 1.138 (asic 75.9).

Kartica sa vecim ASIC-om manje trosi struje i bolje se klokuje. Imas skicirano u samom prozoru kad ti pokaze ASIC quality.
Nego koliki je tebi def napon na 7850 I da li je isti na svim karticama?

Ovo sa ASIC-om su ti rekli kako se gleda, inace, koliko se secam tahiti cip ima vecu voltazu? A moja Sapphire 7870XT ima 1188, a asic joj je cak los, 68%... Inace nemam 7850 pa nemam pojma koja joj je stock voltaza, ali znam da naravno od karte do karte ne moze biti ista zato sto nekim primercima treba vise.
BTW, update za ono sto sam napisao sto se tice moje 7870. Ne znam zasto mi se Heaven onako glupirao i bacao mi 26 score, a logovi pokazuju da kartica naravno nije throlovala s obzirom da nije ni presla 67-68 stepeni na 50% fan speed. Elem, ubacio sam Noctua NH-D14, kloknuo proc na 4.5, ali je poceo da baguje catalyst i da se jednostavno ne pali, tj kad upalim windows on smara nesto da se ubagovao i da se ugasio. I naravno uzeo sam obrisao drajvere sa onim njihovim softverom, reinstalirao iste (beta 13.3) i evo radi normalno, score 31/32, ne secam se tacno, na 1175/1600. Mozda povecam voltazu uskoro pa podjem dalje jer su temperature ok. I da, ovaj noctua, normalno s obzirom da nije bedni stock, ne razbacuje vreo vazduh oko sebe tako da je i sama graficka trenutno hladnija, tj u heavenu max 65-6 stepeni sa mojim fanovima na kucistu stavljenim na low. :)

imam 2 msi 7850 1gb oc, na svima je napon 1.138V

Karta me izasla 22,590din u gig....onu,a kad popalim sve sto se tice voltaze u MSI AB,opet mi je skala za pomeranje napona zatamnjena. sa asusovim tweakom sam uspeo da pomeram voltazu al u gpu-z mi konstanto pokazuje 1,210 sto je inace i def.a sto se tice max safe napona,oko 1,25 je max granica dok su temperature u normali.

edit: max sto mogu da pomerim skalu za klok GPU je 1120.kako da povecam to?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno