Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Vidim pojavila se ponovo ova 7870xt za 25k din, kako se taj model nosi sa "obicnim" 7950 modelima koji se mogu naci za 31-32k (vtx model npr). Jer pametno ovu XT uzimati ili se isplati davati 6-7k din i koliko su uopste dobije na performansama ?

Ja mislim da se ne dobije u performansama 70e razlike. Mislim, gledao sam pre nego da kupim da li da dodam, i ja sam odlucio da ne dodam, a mislim da nisam pogresio. Ako se vec uzima 7950 bolje neki provereni jak model, ovi jeftiniji su nekako..ne znam.. nisu mi privlacni.

Malopre safirka xt radi na 20 stepeni i vent na min! :):beer:
Doduse na terasi gde je oko 5 stepeni temp vazduha.. :D:D:D:D

...i? Da li su bolji rezovi na svezem sistemu?

http://www.overclockersclub.com/reviews/powercolor_hd7870_myst/8.htm
^ovde je razlika u heavenu samo 5% u odnosu na klokovanu 7950.

Jeste 5% ali su na tom tesu naklokovali XT na 1180mhz a 7950 na 1110mhz a skoro svaka 7950 ide lagano na i preko 1200mhz tako da je ralika ipak malo veca rekao bih.

@Dracula 93-94c je malo mnogo s obzirom da su testovi radjeni pretpostavljam na sobnoj temperaturi 20-25c. Leti racunaj 5-10% vece temperature VRM-a osim ako nemas klimu u sobi.

Poslednja izmena:
Jeste 5% ali su na tom tesu naklokovali XT na 1180mhz a 7950 na 1110mhz a skoro svaka 7950 ide lagano na i preko 1200mhz tako da je ralika ipak malo veca rekao bih.

@Dracula 93-94c je malo mnogo s obzirom da su testovi radjeni pretpostavljam na sobnoj temperaturi 20-25c. Leti racunaj 5-10% vece temperature VRM-a osim ako nemas klimu u sobi.

Sobnoj temperaturi, ne preko 25 stepeni, mada pravo da ti kazem i nemam termometar da izmerim. :)
Sto se tice leta, to cu razmisljati tad, ali u svakom slucaju imam klimu jer jednostavno ne trpim toplotu bas najbolje i onda ce uvek biti dovoljno niska temperatura unutra, tako da nece biti problema. Za sad cu je drzati tako, pa sta bude..

Metro 2033 Benchmark Test

i5 3570K i Sapphire 7870 xt

Cpu i Gpu na default

unclocked.jpg

Cpu na 4Ghz, Gpu na 1200/1600

clocked.jpg

Ne razumem zasto mi se score u heavenu znantno smanjio, tacnije na 26 kad sam oc-ovao proc na 3.8? Da li sam nesto pogresno uradio? Gledam log-ove i graficka ne throtle-uje, drzi se na 67 max i to sa fanovima na kucistu na low. Uzeo sam pojacao sve na high i graficku na 100%, uradio opet test, ista prica... Stvarno ne razumem..

Proc ti verovatno trotluje, nije stabilan na tim klokovima.

Jos da nisam prime vrteo 3-4h.. Nisam mogao vise od toga, al valjda je i to dosta. Logovao sam i temperature, oko 75 sa prime, sto je dosta ispod granice, nije savrseno, al dok ne nadjem kuler koji sam planirao to mu je.

Poslednja izmena:
Mislim da je to malo, izvrti malo Linx sa full ramom, nekih 20-30 krugova, i IBT isto tako pa vidi.
Gledaj i temperature, stock kuler mislim da ne moze da izdrzi bilo kakav overclock.

Naravno da je malo, i kao sto kazem islo je vise, postavio je slike clan slajba, takva je i moja i te rezultate sam vukao. Editovao sam iznad, temperature cak i u prime-u ne prelaze 75, u igrama je vec to na 60, far cry 3 62 max. Kuciste je odlicno proverteno tako da nema nikakvih problema. Gledao sam da mi ne zagreva mozda graficku posto stock baca na sve strane, ali nije ni to, cak su i vrm temperature manje nego inace. A i realno ne bi u havenu trebao cpu da se zagreva, i ne zagreva se, a drzi taj clock... Videcu sta se desava, nije mi tu sad graficka, vratio je zbog nekog zujanja kulera na 50%, ne znam da li to jos neko ima, ali kao da mi grebe, i cela grafa zavibrira. Mada kao sto sam napisao, drzi i ona odlicne temperature, videcu sta se desava kad mi je vrate.

posto sam malo listao temu i nisam naleteo na to sto sam trazio,zanima me sta mislite o kupovini u e..iju msi 7850 1gb oc za 15999,00? jurim neki model sa 1gb memorije iz razloga sto sve peglam na 1080p i jednom monitoru tako da mi je suludo uzimati sa vise od toga memorije.

Evo ti recimo zauzeće memorije u Bioshock Infinite:

index.php

da sada se razbacuju memorijom na grafikama tj ne flushuju je redovno... jer ne moraju, uglavnom u novim igrama naravno :)

sve u svemu uzmi 2gb ako mozes.

Ja nemam pojma kako vam BioShock pojede toliko vrama.Meni sa 7950 nije uzeo vise od 1400 MB.Naravno sve ultra na 1080p rezoluciji.

EDIT: LOL,povlacim sta sam rekao,igra mi je bila namestena na High.Evo na Ultra trenutno mi je pojela 1700+ MB ^^

Poslednja izmena:
posto sam malo listao temu i nisam naleteo na to sto sam trazio,zanima me sta mislite o kupovini u e..iju msi 7850 1gb oc za 15999,00? jurim neki model sa 1gb memorije iz razloga sto sve peglam na 1080p i jednom monitoru tako da mi je suludo uzimati sa vise od toga memorije.

Procesljaj jos malo, ja sam licno 'oprao' uz dokaze sve te koji su ubedjivali druge da je 1gb dovoljno i previse samo zato jer su se oni zaj* u kupovini :whip:
Za nove igre 1gb je malo i bez aa..sacekaj, sakupi za 2gb i neces lupati glavom! :wave:

Ja se opekao verovao ili ne 2 puta. Postoje serije koje su factory fucked up. Prva bila losa,zamenska druga isto i na kraju povulvio i uzeo safirku 7870 xt. Ne mora da znaci ali malo veci procenat ljudi se zalio na nju. Znaci,ona je extra,sljaka super ali mislim da je investicija u 1gb rama malo. Moj savet,ustedi malo i idi na 2 gb.

nije mi frka za lovu nego sam se vodio tom politikom da li mi je zaista potrebno 2gb memorije ako se igram na 1080p.doduse i nisam neki tip koji se preterano lozi na ove nove nasminkane i zahtevne igre ,nego malo vise vucem ka onim narodnim igrama koje su za svaciji dzep. ocigledno onda nije dovoljno 1gb za ultra high ovih novih naslova al jos cemo razmisliti. praticu temu jos koji dan pa cemo videti.

Evo tomb rajder meni vuce i do 1.4 gb memorije a igram na 1280x1024.

2GB dabome :) Ako bi npr htio igrati Skyrim sa ultra texturama i 2gb bi ti bilo usko grlo :)

Primer far cry 3, na 1080p igram kao i vecina, pojede i do 1600-1800 pa ti vidi. Mislim da je 2gb postala najniza granica..
Sto kaze clan iznad ponekad je i 2 gb malo.

ok,ok drugari ,ubedili ste me za model od 2gb :) kad smo vec kod toga ,dal uzeti msi ili gigabyte onda? cene su u em..iju tu negde,stim da mi gigabyte ima ozbiljnije hladnje?

iskreno,vise me zanima bolje hladnjenje nego free igre koje verovatno necu nikad upaliti.

Koliko znam dobija se jedna igra (FC3) i popust od 20% na novi MoH...

da ali sitnim slovima pise do kad vazi vaucer za koju igru

Na mom vauceru pise da kodovi moraju biti iskorisceni do 30.04.2013, a da se dele do 31.03.2013 ili do isteka zaliha.

Uz 79xx seriju dobijas Crysis 3 i bioshock infinite, uz 78xx se dobija Tomb Raider i Bioshock Infinite, a Far cry 3 je za 7700...
Inace, mozda ti ne znace, ali ti te kodove mozes prodati pa te pare lepo u dzep.
Sto se hladjenja tice, nisam dzabe rekao MSI, cini mi se da je 7850 sa jednim fanom, ali su MSI karte uvek sa dobrim hladjenjem. Naravno dobra je i Gigabyte, sve je stvar ukusa.
Ali ako mozes ustekaj jos 50e i idi na Sapphire 7870XT neces se pokajati. Ako ne, u svakom slucaju ti ostaju dobri izbori, ali kao sto rekoh, najbolje da pucas na 2gb.. :)

Ja malopre poručio 7870 XT, valjda ću dobiti te kodove. Kako se oni uopšte dobijaju - uz kartu u radnji ili na e-mail?

Nazad
Vrh Dno