Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Ja koliko sam cuo OC je odlican i bez voltage control-a, ali let the burning of cards begin. :D
Sutra mi stize safirka, mada posto kupujem nov pc, ostatak delova necu dobiti do utorka-srede, pa cu tad da se pozabavim

Poslednja izmena od urednika:
Bogami gledajuci test ne svidja mi se uopste , zbog buke grejanja i potrosnje naspram 7950 .

buka i grejanje zavise od kulera, a oni su uporedjivali sa onom sapphire OC sa dva venta koja je poznata po dobrom i tihom kuleru.... Da su poredili sa nekom referentnom 7950 ili samo sa jednim ventom mislim da bi bile tu negde.

edit;
razlika u kuleru izmedju te dve:
15_thumb.jpg
46_thumb.jpg

Poslednja izmena:
Pa ovo je jedna te ista karta samo rastavljen kuler u param parcad :D

...ne mogu da nadjem tako rastavljenu sapphire 7870 XT, ali izgleda da je isti kuler sa cetr pipe kao i na obicnoj sapphire 7870.

Buka je mozda na Mystu, sreca pa postoji i izbor sa Sapphire XT. Meni je graficka stigla, prilicno je velika, lepo izgleda, a videcu kako ce da se pokaze, jos mi ostatak konfiguracije nije stigao, izgleda da cu sve dobiti tek krajem ove nedelje, ali cu odmah da se bacim na oc pa cu javiti rezultate i buku.

...ne mogu da nadjem tako rastavljenu sapphire 7870 XT, ali izgleda da je isti kuler sa cetr pipe kao i na obicnoj sapphire 7870.

To je taj kuler evo bas gledam na mojoj XT, isti je i na obicnoj 7870 sa Pitcairn cipom, razlika je samo u cipu jer je ovamo Tahiti. Kazu da je tiha, videcemo kako ce se pokazati, ali nesto se borim sa Emmijem oko komponenti, nekako doslo vreme da i ako imas novac opet nemas sta da kupis, jer sve sto vidim, sve nema. Iskreno zbog toga sam i uzeo 7870 sa tahiti cipom jer je jedina uletela a izgleda ok za moju 1080p rezoluciju, taman cu sacekati 8xxx.

^ dobro si uvatio, jer vise nema ni tahiti LE kartica... pustos. A nV puni rafovi svih mogucih boja i velicina... kakav poslovni promasaj :p.

Pogledajte malo rafove u Nemackoj, USA i sl. Mi smo ovde specificna sorta :)

Sve zavisi od trzista i kupovne moci.

^ dobro si uvatio, jer vise nema ni tahiti LE kartica... pustos. A nV puni rafovi svih mogucih boja i velicina... kakav poslovni promasaj :p.

Uhvatio sam zadnju, al ono bas zadnju. Znaci narucio sam prvo Myst na sajtu, i reko sticice mi, kad ono zovu me kazu neko pre mene uzeo, i to je ovaj lik sa foruma koliko sam primetio jer je narucio u petak a ja u subotu, i njegova prva prosla. :p
Al ja sam to uradio dok nisam ni video Sapphire koja mi izgleda cak i kao bolji izbor, pa reko ajde tu da uzmem. I ja sam im onako neformalno na mejl odgovorio kad su mi poslali da mi narudzbina nije prosla, i pitao za tu karticu. I ona sto tamo radi mi je rekla u fazonu ima i tako sve lepo, ja je i pitao da li moze da se dostavi na prodavnicu u Nisu posto nisam u gradu, al nisam rekao ni da cu da uzmem, nego sam pomislio ma bolje ja do prodavnice da prosetam.
I dolazim kod onog lika u prodavnici u Nisu, reko 7870XT, on mi kaze nema. :D I ja reko kako nema, on mi kaze zadnja rezervisana i poslata... I ja ga gledam, i reko ajde da proverim da nije moje ime, i ono stvarno poslali je za mene. Tako da sam imao srece.
Mada ja prvenstveno nisam hteo nju, vec 7970, ali sa toliko slabim izborom nisam imao namere da uzmem nesto samo zato sto je to jedino, vec bolje cu da dam manje para sad, pa da prodam kad lepo uzmem normalnu onu koju odaberem. A i sa ovom lagano mogu na 1080p da cekam 8xxx series. :)
Inace, nema da se javljaju ovi sa Safirkama i Maglama, nesto mi smrde ovi benchmarkovi koji su pustani, ali sam jos uvek optimistican i cekam da mi stigne sve do petka da moju proverim. :)

Mogu da smrde koliko hoces, XT i MYST imaju brze memorijske cipove i brze GPU-ove od Pitcairn serije, tj "obicnih" 7870, tako da si bez brige. ;)

Mogu da smrde koliko hoces, XT i MYST imaju brze memorijske cipove i brze GPU-ove od Pitcairn serije, tj "obicnih" 7870, tako da si bez brige. ;)

Time se i ja tesim. A i realno na onim benchmark-ovima koje sam gledao, gde su oc i 7950 i 7870 sa tahiti, razlika i nije prevelika, a blizu je i sa stock 7970 ghz ed. Naravno opet zbog memorije se ta razlika povecava sa rezolucijom, ali na 1080p, na kojoj i igram, je ok.

Koje su otp def naponi na MSI 7870

Pročitah sve i svašta ovdje, pa rekoh da priupitam pametnije i iskusnije, jerbo se zadnje tri godine slabo igram.

Asus P7P55 LX + Intel Core i7 860 stock cooler/speed + 16 GB RAM + ŠTA u PCI-E??? + 19x12 monitor + Windows 8 Pro

Ispao sam iz kolosjeka i nisam pratio, a zadnjih dana sam iščitao svega i svačega pa sam se pogubio. Prvo sam mislio da uzmem Sapphire 7770 GHz 1GB, pa sam shvatio da je malo za monitor. Onda sam mislio da uzmem 2x 7770 u CF, ali sam shvatio da je problem u ploči (1x16 PCI-E). Onda sam se prebacio stepenicu gore i došao do 7870 sa 2 GB.

Šta uzeti da valja od ovoga što se trenutno nudi (upitno je šta zapravo ima na stanju)? Brza pretraga na itsvet-u daje 11 modela sa cijenama...

Napomena1: OC mogućnosti nisu primarna osobina, ali ne bi trebalo to izostaviti i zaboraviti, jer ovo neću skorije mijenjati.

Napomena2: Igra se FPS uglavnom (COD, Crysis, Sniper i tome slično, Racing), MOŽDA malo WoW.

Ajde pomozite pritti plizz... :d :d :d :d :d

Fala.

Pozdrav.

Djole

PS: Najviše naginjem Sapphire-u, jer sam se slatko izigrao sa jednim Otrovom koji i dan danas radi kao sat i ne čuje se... Ali, nisam gadljiv ni na ostale kvalitetne proizvođače... :d :d :d :d :d

Od 7870 ne bi trebao ici ispod toga zbog rezolucije monitora . Koliko si ti spreman da se iskezis za karticu :D

U skladu sa mogućnostima - što manje... :d :d :d :d :d

Ako imas za 7870 to je to ispod ne bi trebao ici jer sam imao 7850 sa 2gb pa sma je prodao . Doduse imao sam para i uzeo sebi 7970 al sam hteo 7870 i to bi mi bilo taman .

Ma nakrpiću za 7870, ali je pitanje koji?

Asus , Gigabyte pa onda MSI tim redosledom gledaj ...

I naravno ukoliko nadjes i mozes da se izbacis za Powercolor Myst i Sapphire XT, obe 7870, jer su one sa tahiti cipom i van svoje lige su.

Asusa ne bi, nešto ga ne mirišem, na MSI sam gadljiv i ljut odavno, pa tačno da mi ga poklone ne bi ga stavio u mašinu.

Trenutno se razmišljam između Gigabyte GV-R787OC-2GD za 24380 i Sapphire AMD HD7870 GHZ Edition 2GB DDR5 za 22 335.

A XT modela nema nigdje...

Nego, zna li se šta dolazi u retail pakovanjima? Ima li neko pakovanje da dolazi sa adapterom ili kablom mDP-DP?

Poslednja izmena:
Kod Sapphire ti je 2 god garancija da znas a kod Gigabyte 3 godine

Džabe sve kad NEMA! Ovo sam bio našao u Monitoru, sad zvao da provjerim i qeeta.

Garancija mi ne pravi razliku...

Imao je kolega @dovla ovde na forumu Gigabyte HD7870 kaze da je odlicna mozes ga kontaktirati on je stavljao neke rezultate uglavnom dobro se klokala, hladna karta, a kako on kaze i tiha nez sta bi covjek vise trazio + 3g garancije, samo je pitanje ima li je igdje na stanju jer su sve HD7xxx karte rasprodane "rudari" pokupise sve.

Evo sad sam krenuo da lovim, pa ćemo da vidimo može li šta da se iskopa od rudara... :lupko::lupko::lupko:

Nazad
Vrh Dno