Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

:D

Ako mozes idi na 7970 :D

Koliko je spreman novca da potrosi, to je poenta ?

Pa,poceo sam sa 17k,isao bih do 20k top ali tu je vec tahiti le za 24k! :)
Iskreno,imam c2d 6750 p5kr asus mb i 4gb rama na 800mgz koje necu menjati jos godinu sigurno,da li to moze da ide preko 7850 da tera ikako,ako moze uopste i nju? Ipak je praistorija cpu...

tu je 7770 max a i ona ti nece raditi kako moze. Znaci moras sve da menjas :D

Znaci nema smisla ici preko 7850. Koju predlazete kao naj naj? Vidim da su oko 20000 msi i nova powercooler sa def taktom na 1ghz..
A msi ima +1 god garancije.

MSI>Powercolor tu nema dileme. Ako im je kazes ista cena nema sta da razmisljas.

Za dva dana mi stize Sapphire ATI Radeon HD 7850 2GB, sta mislite kako ce da se uklopi u moju konfiguraciju?

Odlicna kombinacija, ne brigaj nista. Nek te lepo sluzi

pojavila se kod nas xfx 7870 za 21.5k!!! generalno sam slabo vidjao xfx kod nas u zadnje vreme, al kolko se secam nisu uopste lose, a ovo je trenutno najjeftinija 7870 varijnta kod nas :D

Stigla SAPPHIRE Radeon HD 7850 2GB GDDR5 11200-07-20G i ohladila mi kuciste:Klanjanje. E sada kad bi mi neko rekao koji klok da stavim 24/7 bez povecanja voltaze?
Capture.PNG

Probaj 1100 i 1300 da li ce raditi stabilno. Ja sam msi dok nisam vratio,falicna,drzao na 1050 i 1280 sve vreme zbog slabog napajanja 24/7 a mogla je jos da se nategne.

pojavila se kod nas xfx 7870 za 21.5k!!! generalno sam slabo vidjao xfx kod nas u zadnje vreme, al kolko se secam nisu uopste lose, a ovo je trenutno najjeftinija 7870 varijnta kod nas :D
treba obratiti paznju jer se na newegg-u puno ljudi zali na xfx 7870... po odzivu korisnika na neweggu najgore su sapphire pa onda xfx 7870.

zanima me kakva je kartica asus 7850 2gb sto se tice performansi,temperature i,meni dosta vazno,buke?

imam sada quad q9400(neklokovan) i MSI 6850....kartica radi odlicno skoro godinu dana,ali ima jednu manu,a to je upravo buka kada se ventilator podigne iznad 50% broja obrtaja(do tada je ok).....kada se stavi npr na 70% i vise toliku buku pravi,maltene da nadjaca zvuk iz zvucnika...

i onda mi je problem dok igram igre npr Alan Wake....sa 50ak % obrtaja buka je ok,ali zato tempeatura kartice odlazi na 83-84 stepena(sto je previse i plasim se da tako skracuje radni vek kartici).....kada stavim ventilator na 70%,temp je oko 67-73stepeni,ali buka razbija...........pa sam razmisljao da li ima smisla prodti ovu,a kupiti npr asus 7850 2gb...(sto bi trebalo da bude i osetno jaca kartica sto se tice performansi,a i nadam se dosta tisa)

Koje napajanje posedujes i koje kuciste ? Koji hladnjak na procu imas, pitam te to jer ces hteo ne hteo morati da ga klokujes da bi ispratio 7850 karticu. I stara mu majka, popuni "Moja Masina" na profilu.

napajanje - Thermaltake Toughpower XT 575W,kuciste - cooler master mystique 632,hladnjak na procu Higmatek Gaia...

moja masina popunjena..:)

Poslednja izmena:
Razmotri:

AMD Radeon 7870 Powercolor MYST PCS+ 2GB/DDR5,HDMI/DVI/DPx2/256bit (TAHITI LE)

Poslednja izmena:
Dobra je ali safirka je bolja-bolje hladjenje i manja buka i temp. Takodje je tahiti le.

Powercolor mi se sviđa zato što ima metalni shroud, ali sa jednim ventom mora biti bučnija. Koja je cena safirke i ima li je trenutno?

Eto vidiš, ajde da pričamo o realnim proizvodima koji se mogu, ako se preporuče, kupiti na našem tržištu. Proverio sam pre nego sam mu naveo šta da razmotri da li se nalazi na lageru kod veletrgovaca i tek tada postovao.

Slazem se da je Safirka XT odlicna za onoliko koliko kosta, MYST je takodje odlican, izrada, crn PCB itd, ali mene licno odbija taj jedan vent kod MYST-a i pre bih isao na Safirku zbog boljeg hladjenja i dva tisa venta.

Narode,verovatno ce se o5 pojaviti isto kao sto je myst nestao pa evo ga o5.

Da li neko ima Powercolor MYST? Zanima me kolika je zaista ta buka u full load-u?

Da li neko ima Powercolor MYST? Zanima me kolika je zaista ta buka u full load-u?

Gde si nasao tu katricu, jel kod nas negde? Ja je bas trazim, mislim da je odlicna za prelazni period, posto planiram kupovinu 7970 ali niko iz inostranstva ne moze da mi donese uskoro, a kod nas ima samo nekih osnovnih verzija gigabyte po prodavnicama, i neki asus, ja bih najradje Lightning, ili neku od boljih Saphire, dok kod nas imaju one prve...
Video sam u emmiju tu 7870, al to otislo koliko sam primetio.
Edit: I da, sad cu poceti da citam temu u nazad, ali jel moze na nekoj od 7870 da se OC-uje uspesno memorija bar do 6ghz kao sto je na mist-u na stock?

Poslednja izmena:
Emmi obecali su mi grafu za subotu ali jos uvek ni traga ni glasa od grafe :)

I meni 2put kad sam narucivao pa nista od toga, stici ce ti verovatno danas ako si u petak narucio

Nazad
Vrh Dno