Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Sapphire 7870 pade ispod 190€ :)

Gavrane da li si uzeo OC verziju ili obicnu, ako je obicna li mozes reci kolika je tempetura vrm-a pod opterecenjem?

Danas otišle cene ovih karti za po 2k dinara i najjeftinije je 23 500din
Ja sam danas ovo lično osetio na svojoj koži imao sam proizvode ubačene u korpu i ovu Sapphir 7870 2gb, došli su neki gosti i kad sam posle 2 sata pogledao u korpi vidim više 2000 da sam potvrdio narudžbinu uštedeo bih te pare ovako ponovo razmišljam o kupovini msi 7850 1 gb za 17k.

ja bih se strpeo jos malo... imam 6850 koju sam kupio kao privremenu jer mi se nije davalo tada 25000 za 7850... sada sam odlucio da sacekam da izadje serija 8000, pa da onda u skladu sa svime kupim neku iz serije 7k ili 8k... 7870 je pala, pa skocila (konkretno sapphire), al redovno pratim cene i vidim da jos neki modeli polako spustaju cenu, doduse nista znacajnije, al malo po malo, pa ce doci sve na neku razumniju cifru, a da ne pricamo o tome kad izadje nova serija koja ce valjda za neka 3-4 meseca... znam bar da sam tako nesto negde procitao, mada valjda jos nije izaslo zvanicno obavestenje... cak i ako ti se ne ceka toliko, sace nova godina, pa tu mozda moze da se ocekuje neka akcija/pojeftinjenje/sta god :D

Uzeo juce Sapphire 7850 2gb da se igram malo :)
Odmah sam namestio 1150/1450 preko trixx-a, prosao 3d mark 11, unigine heaven i msi Kombustor na 5 min. Temperatura nije presla 58 stepeni. Mislim da moze jos da se izvuce jer nisam ni napon jos uvek dizao.

Danas otišle cene ovih karti za po 2k dinara i najjeftinije je 23 500din
Ja sam danas ovo lično osetio na svojoj koži imao sam proizvode ubačene u korpu i ovu Sapphir 7870 2gb, došli su neki gosti i kad sam posle 2 sata pogledao u korpi vidim više 2000 da sam potvrdio narudžbinu uštedeo bih te pare ovako ponovo razmišljam o kupovini msi 7850 1 gb za 17k.

Pojavila se kod nas MSI 7870-2GD5T/OC za 199€, malo se zna o navedenoj, ali mozda po ovoj ceni sa sve 3g garancije
vredi razmatranja :)

Izgleda sapphire poskupio ili su ovi uvoznici nabavili novu seriju koja vjerovatno nema problema "black screen" pa je zato skuplja.. ta MSI HD7870 ok cjena samo ko zna kakva su iskustva korisnika sa tom kartom.

Sapphir je poskupeo mislim na 7870 2gb a sad te karte nema uopšte u prodaji digli su cenu a onda je sklonili sa sajta koliko sam video na par sajtova većih radnji.

Goldi sto se tice MSI 7870 koliko vidim na net-u jako je lose reseno hladjenje iz nekog razloga. Uostalom evo review-a:
http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_hd_7870_twinfrozr_iii_oc_review,1.html
Sapphire se losije klokuje (konkretno ovaj moj primerak nece preko 1200mhz gpu na 1.3v), ali je bas tiha karta i ne prelazi 60ak stepeni u full loadu. MSI HAWK 7870 je druga prica ali je po meni preskupa, bolje je uzeti bilo koju 7950 u tom slucaju.

Da, i u pitanju je prva verzija Sapphire 7870, tj 11199-00-20G. Druga verzija ima bolje hladjenje i nema je vise kod nas u prodaji.

Poslednja izmena od urednika:
Goldi sto se tice MSI 7870 koliko vidim na net-u jako je lose reseno hladjenje iz nekog razloga. Uostalom evo review-a:
http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_hd_7870_twinfrozr_iii_oc_review,1.html
Sapphire se losije klokuje (konkretno ovaj moj primerak nece preko 1200mhz gpu na 1.3v), ali je bas tiha karta i ne prelazi 60ak stepeni u full loadu. MSI HAWK 7870 je druga prica ali je po meni preskupa, bolje je uzeti bilo koju 7950 u tom slucaju.

Da, i u pitanju je prva verzija Sapphire 7870, tj 11199-00-20G. Druga verzija ima bolje hladjenje i nema je vise kod nas u prodaji.

Nisam ja mislio na tu MSI HD7870 sa testa nego na ovaj jeftiniji model
http://www.msi.com/product/vga/R7870-2GD5T-OC.html.
Sto se tice OC-a to je lutrija ;)

Aha, ovo je hladjenje slicno (ako ne i isto) kao na Power Edition karticama. Onda je svakako bolje uzeti MSi, 3 god garancije i jeftinija je :p OC je lutrija slazem se, ali koliko vidim sve HAWK na review-ima idu na 1300mhz gpu. Mada verovatno im daju birane primerke.

Ne znam kakvo je hladjenje nigdje nisam mogao pronaci test.
Cudno mi je da su izbacili ovu karticu pored HD7870 TFIII, moguce da ovaj TFIII ima neki problem pa su izbacili ovu drugu verziju.

"The voltage increase to 1225mV really is the maximum the cooler can cope with. At one point we tried 1.3V and noticed the GPU temp jump to 95 Degrees C when stressed (yikes), totally unacceptable really.". To kazu u review-u 7870 sa TF3 hladjenjem. Imas moj post sa screenshotom, Sapphire na 1.3v sa ventom na 80% ne prelazi 65c. A 1.225v je smesno, ni ne cuje se vent na toj voltazi. Definitivno su zeznuli nesto na 7870 TF3. Evo sta kazu u zakljucku:
"Typically I am a fan of the TwinFrozr III based products, but for whatever reason this cooler does not seem to work out for the R7870. The overall cooling performance was good enough, but once we started to overclock the temps quickly increased. Especially with voltage tweaking we stumbled into extremely high temperatures.

That brings us towards a related issue. At default settings the cooler is pretty darn noisy, not when the card idles but when the GPU is under hefty stress we measure 44 dBA which is a notch too much anno 2012. Overclocking or manually increasing fan RPM will only add to that noise level so that will handicap your tweaking experience quite a bit."
MSI ili ubode ili totalno zas**e :)

Poslednja izmena:
Al je zato HAWK sabio! ;)

HAWK i Power Edition uvek sabijaju. Tu nema promasaja :)) Citam review-e HAWK 7870 1300mhz gpu na samo 1,25v :/

Gurali su i na 1400MHz za GPU, mislim da je 1.3 bila voltaza.

Potrebna pomoc,dvoumim se vec 10 dana dali uzeti msi 7950 za 31500 din ili msi 7870 za 22300 din? jer vredi 9000 da se plati vise za 7950 ili i 7870 zavrsava poso? hvala unapred na savetima......

realno ne vredi ali cef nema cenu. ako ti je zinulo dupe za 7950 - go for it. ako ti 9000din znaci nesto u zivotu uzmi 7870 i uzivaj.

Ja sam na kraju naručio uz konfiguraciju MSI 7870 2gb prvo sam naručio Sapphir 7870 pa kako je poskupeo prepravio na 7850 msi ali na kraju ipak odlučio da uzmem nešto jeftinije kućište i grafiku 7870msi pa videću kad stigne kakva je temperatura i ostalo.

Pa ono, razlika u brzini izmedju 7870 i 7950 kad se klokuju je 20%-30% zavisi od igrice i od samog primerka kartice. A razlika u ceni je 40%. Trenutno je 7870 dovoljna za sve naslove, seriju 8xxx su najavili za q2 2013, ali lepo je rekao Chinaski ako imas para go for it. Racunaj da se 7950 bolje klokuje i da je u proseku brza 20%-30%. Ako ne klokujes (u sta sumnjam :p) onda se definitivo ne isplati.

I valja li ova nova MSI graficka? I da li je bolja 7870 od Nvidia GTX 660?

Bolja je 7870 od 660 ali nije bolja od 660 Ti.

GTX660 i 7870 su karte u istoj klasi, negde je bolja ova negde ona. Fabrički overklokovana varijanta (npr. Asus GTX660 DirectCU II TOP) je za nijansu brža na defaultu ali 7870 ima veći OC potencijal. MSI koji navodiš je solidan izbor premda ima i boljih ali su i cene više pa dolaziš u zonu kada je bolje opredeliti se za neki 7950 model.

Poslednja izmena:
Hmm jedina 7870 koja mi se cini bolja od ove je Gigabyte i MSI HAWK. I obadve su dosta skuplje i za slicnu cenu se moze nabaviti GTX 660Ti.

7870 HAWK je do pre 2 meseca bila skoro 26k u jednoj radnji u Beogradu, ali od tad je nema vise nigde, steta, odlicna je karta.

Hvala na savetima ali mene zanima ovaj model koji se skoro pojavio i jednoj radnji za 22300 din,nije MSI twin frozr 3 i nije MSI hawk nego neka za koju negogu da nadjem ama bas nijedan clanak?

Hmm mislim da cu ipak kupiti ovu obicnu 7870 jer ta Twin Frozr je skuplja a i ima neki los review gde pise da cooler i nije toliko dobar koliko treba da bude.

Neće ni na toj biti bolji ali karta trenutno ima dobru cenu.

Prava steta sto je Sapphire graficka poskupela. Da li je ona toliko bolja od ove dve?

Ne bih da kvarim zabavu, ali skoro sam bas od nekoga procitao da se te 7870 TF III pregrevaju pri manjem kloku.

EDIT:

Tek sad videh da me je krivi pretekao u komentaru. :d

Nazad
Vrh Dno