Šta je novo?

AMD Radeon 6790 official thread

za nase trziste takvo kakvo je cene su odlicne. stigao je Sapphire po cini mi se sasvim korektnoj ceni.
morace nVidia da spusti GTX550 malo nanize.

Baci mi cenu na p.m.
nVidia mora itekako da ide nize mada meni taj GTX550 i nije nesto.
Jedino ako bas bude povoljan ali svakako je ovaj 6790 primamljivija kupovina pogotovu onaj XFX.
Bice dobro ako se pojavi kod nas..

@seizmos
Vrlo cesto pogledam cene na zapadu.
Kod nas je dosta skuplje.Nikako da se napravi balans.Mislim da bas namerno sure
jer je prosle godine situacija bila malo drugacija u odnosu na zapadno trziste.Skoro pa identicno.

Poslednja izmena:
na XFX mozes da zaboravis a sto se tice cene, pogledaj u firmi koja ima najbolju VGA ponudu u zemlji :angel:

Baci mi cenu na p.m.
nVidia mora itekako da ide nize mada meni taj GTX550 i nije nesto.
Jedino ako bas bude povoljan ali svakako je ovaj 6790 primamljivija kupovina pogotovu onaj XFX.
Bice dobro ako se pojavi kod nas..

Safir za 12.5k. Nije loša cena mada nešto ne mirišem kartice sa osakaćenim čipovima koji troše ko njihova jača/skuplja braća.

Safir za 12.5k. Nije loša cena mada nešto ne mirišem kartice sa osakaćenim čipovima koji troše ko njihova jača/skuplja braća.

nije toliko strasno. ako anand ne laze, karta trosi 2W pri igranju krize u odnosu na 6850 i to verovatno zbog viseg kloka GPU.

http://www.anandtech.com/show/4260/amds-radeon-hd-6790-coming-up-short-at-150/14

6850 je sto se tice odnosa performansi po vatu fantasticna karta ali realno 6790 je mogao da trosi 10-15W manje od nje u optimalnom slucaju, tako da izbegavati kupovinu 6790 zbog potrosnje je u principu cepidlacenje :)

Znam ja da se vi 'vatate za tu potrosnju,temperaturu u tim segmentima karti,ima vas koji ste spremni da diskutujete na 100 strana o tome kakav je koji proizvod..
Verujem da je to i vazno,mislim znam da jeste ali..
Ta ATI kartica uopste nije toliko losa za ono sto nudi.Nasla se negde u nekom medju prostoru i uopste nema konkurenciju.
Ova cena kod nas nije uopste losa u nama poznatoj firmi.Kvari je samo cena one ATI 5850 Twin Frozr II.
Ova 6790 po toj ceni i performansama se pozicionirala taman kako treba.

I 5830 nije imala sjajne karakteristike pa su ljudi kupovali.
U danasnje vreme kupcu je nekad tesko prebaciti i 10 eur kad mu je budzet knap tj ogranicen tako da su ovde stvari jasne.
Sa tog aspekta gledista moze se zanemariti potrosnja.
Mislim da je po ovoj ceni simpaticna kupovina pogotovu sto iskljucivo ATI pakujem na AMD konfiguracije kada ljudima izlazim u susret za pomoc.

Takodje najjeftiniji GTX460 768 mb koji sam nasao je 14.100 tako da je to to.
Izbor za svakog.Sto se tice ove kartice radije cu je preporuciti od GTX550 koliko god da vise volim GeForce nisu u istom rangu tacka.

Imam na umu da ovu karticu pakujem na konfiguracije osrednje tezine i zanimljiva mi je kao kupovina.
Ipak mislim da je cena presudna tako da je to to..

Uskoro se moze ocekivati i kratak opis karte ,mozda..

Poslednja izmena:
Iskreno, ako ima vecu potroshnju od 6850 onda niko ko bi zeleo da koristi rachunar za igranje je nece staviti u rachunar.
Mislim, CF 6790 ce biti sporiji, a veci potroshach od CF 6850 shto stvarno nema smisla.
P.S. Za konfiguracije osrednje tezine i 5770 je sasvim dovoljna.
Meni na 2 dvadesetdvoinchna monitora 90% naslova radi na maximum-u bez seckanja, a nisam je OC.

Pored 6790-ke, GTX550 izgleda jos jadnije i pateticnije.

Poslednja izmena:
@Solesoslav
Mislim da nisi u pravu iz razloga u kom se cenovnom rangu nalazi ova karta a kakve performanse daje.
Napomenucu ono sto se danas moze jako cesto sresti.
Ljudi su ograniceni budzetom i 10 eur znaci mnogo.
Razlika izmedju ove karte i 6850 je oko 3000 din.To je nekome jako daleko veruj mi.Narod nema para.
Karta je dovoljno jaka tu gde se i pozicionirala a verujem da ce cene mozda cak ici i nize jer realno pogledaj koliko kosta 5770
a ova karta je bolja po perfomansama.

@mLaki
Ma to ne treba ni porediti.Karte nisu u istom rangu.
GTX550 odgovor na 5770 i koliko toliko je uspeo tu da se zadrzi na tom nivou.To je to..
Za sad ova karta nema konkurenciju a cena nije losa.
Manje vise,potrosnja malo bocka u oci ali moze da se proguta na osnovu perf/price.

Poslednja izmena:
Ima povoljno i GTX460 ali Palit...

***, sigurno nece biti Asus povoljan :)

Ludacki Colorfire

Colorfire_HD6790_02.jpg

In order to enrich their own graphics products, models, and enhance the strength of rivalry with competitors, AMD launched the Radeon HD 6790 graphics card. Today, the radium wind (Colorfire) HD 6790 graphics card arrived in Guangzhou Gila, priced at 999 yuan; it is the first non-reference HD 6790, Dual BIOS design, with a key overclocked Turbo speed switch and OCP Unlocker over current protection switch.

Source:

http://spedr.com/FoeSvl6I

Poslednja izmena:
Da li neko zna, pošto nigde nisam uspeo da nađem, kolika je dužina Sapphire 6790? Tj. ako je neko kupio, molim da izmeri i da mi javi. Ideja mi je da ga naguram u moj Sugo SG05B, taman bi mi pasovala cena, mislio sam da dam do 10K za 5770, ali pružio bih se i za ovaj model, naravno ako bude mogao da se uglavi, pošto deluje malo dugačka kartica :)

Sve preko 26.3 cm ne staje u kućište.

Poslednja izmena:
Kupio sam novu powercolor za 100 eura. Klokuje se ok, na 950 gpu radi stabilno, medjuti ima jednu veeliku manu: na 65 posto vent se bukvalno dere, mada drzi grafiku ispod 70 stepeni, al ubi buka.

Pa ne mozes i da klokujes i da imas tihu kartu :) Imas fore tu jos malo da spustis brzinu vent-a do nekih 80c nije strasno ako ide....

Vrh Dno