Šta je novo?

AMD R9 290 Zvanicna tema

Accelero X III kupljen, no sad razmišljam i o vodenom...

Pa valjda to razmislis pre kupovine da li ti treba bolje vazdusno ili komplet voda, ako govoris o hladjenju kartice :p

Na koju kartu ga stavljas ?

Ne razmišljaš ako te neko časti, van Srbije gde se ovaj cooler može kupiti. Kažeš da i posle prodaš pa kupiš šta hoćeš. Na 290. :)

Stigla 290, sad ce da je koljemo, da vidimo sta tu ne valja oko hladjenja, bilo bi dobro ako neko prati kopanje sa 290 da baci neki link ako ima neko novo podesavanje :whip:

Spreman i novi vodenjak da je osinemo na max. :whip:

Poslednja izmena:
Stigla 290, sad ce da je koljemo, da vidimo sta tu ne valja oko hladjenja, bilo bi dobro ako neko prati kopanje sa 290 da baci neki link ako ima neko novo podesavanje :whip:

Spreman i novi vodenjak da je osinemo na max. :whip:
Hajde da vidimo kakav si primjerak ubo :whip:

Evo ovako prvi krug na def. 947/1250 =832KHs t=70 vent 100 vrm1=54, vrm2=60
962/1250 =841KHs temp iste
temp u sobi 24

sad ce mo da koljemo

Skidanjem prednjeg noseceg lima dobija se 2-3 stepena na ventu 100

idemo dalje

Baci neku fotku :)...

@ rap hocu sto vise da isprobam nocas dok je ne posaljem na tusiranje jer cu sutra majstorima da dam novi zadatak za WB jer hocu da iskoristim ref. hladjenje za naponsku i mem jer je to sasvim OK .

temp na 65% venta je 80 normalno bez lima i na guminerscriptu
sad cu da je prekoljem nacisto i da promenim pastu

jos nesto thread concurenci mora da bude na 32765, 512 mu ne znaci nesto ali TC mnogo

Poslednja izmena:
a da isprobas 47% vent to je valjda def. i skines zadnji lim kolike su onda temp. pustis heaven da vrti malo duze, jel moguce da taj lim utice toliko na temperature?

Odma si je minirao :D Ne baca losh hashrate :)

@Dox iz prve :D
Dok Nole kolje Rafu ja koljem ATI
I kao sto rekoh druga pasta i temp manje 3-4 stepena stvarno me vec nerviraju da stede na 0.2 g paste
kazi koliko dugo

re

Sta si zapeo sa tim klanjem...

aj bash me zanima kako ce zverka da se ponasha u kopanju pod vodom

Pa nece se nista dobiti sem manjeg grejanja GPU sto znaci i manju potrosnju ali neki veci has tesko jer ono sto stalno potenciram problem su latencije na mem kod 7970 je bila 1500 ovde je 1250, kad bi mogli da prckamo po njima to bi vec bila druga prica

kako se nece dobiti. pa kad se svirne na 1200mhz i 1.25v

Moze li se ova 290x ohladidti bez vode jel je kupio neko kakve su iskustva,ide nova godina pa sam u nabavci za neku kartu...

Hladi se dobro sa nekim boljim vazdusnim hladjenjem. Acc X i MK 26 ubijaju, tako da ce i nereferentna izaci lako na kraj sa njom.

@mmsandi hvala! znaci jos 70-100e preko.Koliko vidim "uzecu u ramatranje" 280x asus...

Pa, ne moras ova dva navedena. Nereferentnih ce biti prije NG, tako da ce to biti jedno +30e, ja mislim.

Pa vazdusnih i nema dobrih ispod 50e a kako se greje (po testovima)...sacekacu Nfr pa da vidimo...

Pazari bolje Non-referentnu 290-ku. Kostace ispod 400e.

Poslednja izmena:
@demios probacu ali koliko znam to smo probali i sa 7970 pa nista nisam dobio osim vece potrosnje jer kad stavis 1200/1250 narusavas odnos a kad sibnes 1200/1500 bios obara latencije na mem tako da si opet na istom

probaj pa vidi.
moje iskustvo sa 7970 referentnim je da tek kad ochepish memoriju preko 1600-1700 daje pravi hash.
ali kontam lepo cesh je ohladiti, to nece biti problem, pa uzmi i igraj se i javi rezultate ;)

re

Valjda ce uskoro neko da izbaci non-referetnu karticu!

Evo ovako pod vodom na 943/1250 temp je 33 sto je oko 3-4 stepena vise nego na R9 280x na 1093 /1500. Da bi se terao TC na 32765 mora najmanje 6G mem za guiminer. Na ovom kloku pri kopanju vuce iz zida 300W sto je negde oko 260W iz napajanja, definitivno Havai trosi i greje se vise sto je i normalno jer je veci cip, zato i imaju problema sa hladjenjem. Danas cu da probam da dizem klokove i napon i da vidim sta ce dati, trixx je ne vidi pa cu probati sa AB 16

Koja voda, koji blokovi, sta kako ? Koliko ide max kad je pustis duze da radi i to ? Nije valjda 33c na full ?

Moji blokovi, otvoren sistem takozvana cesmovaca , 33 kad kopa na guimineru na 947/1250

extra temperature, ajd je nachepi, nafiluj je ramom pa da vidimo, ja ochekujem 950 mozda i 1mhash

Nadam se da cu stici sutra, ali treba puno zivaca da bi se naso pravi odnos i nadam se da ce mi napajanje izdrzati,
@ Demios zaboravio sam setovanje AB da bi mogao da svrljam sa naponom posalji mi kako bese gde treba da se stavi 1, i ne znam jel 290 nema

Nazad
Vrh Dno