Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Probao si tri puta i svaki put sam video i prihvatio tvoje misljenje i svaki put to i gledao;).Gpu-z mi pokazuje da je max core voltage 1.2v dok msi monitoring mi pokazuje 1.241

1.gif
Screenshot_1.png

I na sve to u toku igre sam stavio preko Msi Aftera da mi prikazuje koliko vuce voltaze (plus sve ostale stvari).Takodje i gpu-z sensor log mi pokazuje da mi je sve vreme gpu core voltage bila na 1.200 (sve vreme),dok mi msi after pokazuje tacno.

pokazuje tacno.

Ne.

Utvrđeno voltmetrom.

Ako kojim slučajem ne veruješ, zapitaj se kolike su promene napona. Karta bi "ispadala", svaki čas da je tako.

GPU-Z i klizač, to je to. Znači, 1200 + 50 = 1250 mV

Više je pitanje zbog čega idle-uje u UVD mod-u. (500/1500, 950 mV, umesto 300/150, 850 mV)

Poslednja izmena:
Ne vredi na ovom mom primerku memorija nece da slusa.
Pomerio sam na 1600 i to je maksimum dokle hoce da ide.A u MSi Afteru nemam opciju da povecam voltazu za mem.
Tako da za sad sam stabilno nasao

1180 core
1600 mem
+50mv core(1.25v)
+20% power
temp 58-63c
vent 47-67%

Moracu jos malo da testiram,mada mislim da je to to.

Rokaj bre to slobodno na +100mV,ja moju rokam na +300 pa j0j nista :D,vazno da temperature ne idu u nebesa,narocito VRM1

@nenad970/sam633 pa gledam da ne rokam previse voltaze.Vidim nekoliko mi njih reklo da za svaki dan idem na 1.25v,ako bih stavio +100mv to bi mi vec bilo 1.30v.Ne bih bas da silim zbog 20 na core(sto je nekih 1 mozda 2 fps).Temperature su ok i na vrm1 i na vrm2
Evo rezova

Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
Screenshot_1.png

Memoriju ne smem da diram,evo cak i na 1600 mi po nekad izbaci neke providne male mrlje.Tako da cu je ostaviti na 1500.

Poslednja izmena:
Nasao sam mesto gde da testiram clock.Prodje heaven prodje druge igre ali ovde mi uvek izbacuje artifakte.
Ko igra CS GO neka udje u Dust 2 mapu i nek sa B gleda u kutije u bazi counter terrorista:d.
Svaki put kad preteram sa klokom ili stavim malu voltazu,skroz leva kutija pocne da se izoblicuje.
Testiram tu celo jutro.Takodje i dying light mi dobro testira klok

Uglavnom 1200 mhz je misaona imenica za moj gpu stavio sam +100 mv i pocinje da mi izbacuje artefakte u cs go.

Podesavanja bez artefakta

1170 mhz
+20 power
+56mv core

Ili

1180mhz
+20power
+70mv

Nasao sam mesto gde da testiram clock.Prodje heaven prodje druge igre ali ovde mi uvek izbacuje artifakte.
Ko igra CS GO neka udje u Dust 2 mapu i nek sa B gleda u kutije u bazi counter terrorista:d.
Svaki put kad preteram sa klokom ili stavim malu voltazu,skroz leva kutija pocne da se izoblicuje.
Testiram tu celo jutro.Takodje i dying light mi dobro testira klok

Uglavnom 1200 mhz je misaona imenica za moj gpu stavio sam +100 mv i pocinje da mi izbacuje artefakte u cs go.

Podesavanja bez artefakta

1170 mhz
+20 power
+56mv core

Ili

1180mhz
+20power
+69mv

Znam da ovo sa cs go zvuci smesno,ali probao sam sto razlicitih kombinacija za klok i na tom mestu kad klok valja kutija se ne izoblicuje.

Poslednja izmena:
Ko sto rece,de ti stabilno tu ostavi i vozi,karta ti je hladna i zato cepaj,ovo sam gore rekao cisto da vidis koliki joj je domet a ne da drzis za svaki dan :)

Pa nista ako nece 1200mhz sa +100mV ja bi je spustio na 1150mhz uz sto nizi napon i vozio. Takav primjerak sta je tu je nista cudno.

Cimi, bravo za trud! ;)

I dalje me prokleto kopka, zašto karta ne ide u idle kao svet. :d

Dobro ti je za kantert taman vidis da li se neko stekaiza kutije :p

Kakav je OCCT program za test grafickih.Posto mi na Heaven skoro svaki razuman klok prolazi.Dok mi se u igrama baguje.Ili ja ne umem lepo da prepoznam greske u Heavenu.
Vidim da OCCT imam error check.
Nesto tipa LinX ili Prime95 za cpu.
Jel neko koristio ovaj program za test gpu?

Mozes da probas furmark. Desavalo se ljudima na forumu da karta prodje testove a u igrama puca. Mada ako ti karta pravi artifakte na tim klokovima nista ti ne znaci da se cimas za par megaherca vise. Eventualno mozes da ostavis mem na def pa da guras gpu da vidis koliki je limit pa onda klokujes mem.

Imam jedno tehnicko pitanje, ne znam gde da ga stavim, pa ajde ovde:

imam 280x graficku u prvom pci expres slotu i zvucnu karticu u drugom pci expres slotu, dakle onom velikom x16 za graficku sto je namenjen, jer mi onaj maleni pcie x1 nije dostupan da u njega ustekam zvucnu.

Maticna ploca je ASRock Z77 Pro4.

Zanima me dal mi zbog koriscenja oba pcie x16 slota graficka ne radi vise u x16 modu, vec u x8 modu, jer sam primetio nizi fps u igrama?

vrlo verovatno da radi u x8 modu ali ne bi trebalo da utice na frejmove,kamoli toliko da bi video razliku.klikni na znak pitanja pored "Bus Interface" displeja u GPUZ-u i proveri u kom modu radi graficka,mada to je 3.0 slot,ne postoji graficka koja moze ma i da pridje tom bendvitu kamoli tahiti.

Moguce da tripujem sto se tice fps-a, gpuz mi kaze da radi u x16, stavio sam shot u atachment.
Ali jedna od pet igra nece ni da mi se startuje, prijavi mi odma da je graficka kresovala... probacu da reinstaliram drajvere, da vidim da to nema neke veze, hvala za info!

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    10 KB · Pregleda: 59
Ljudi jel ima neko iskustva sa Asus 280x V2 kartom?

Model R9280X-DC2T-3GD5-V2 ? Nema po netu nigde revew, niti bilo sta slicno..

Interesuje me, da li je tiha u idle ?

Nadji na netu recenziju od Asus 7970 DC II, troslotna verzija. To je ista karta kao i 280X DC II V2. Ona bi trebala da bude vrlo tiha i pod opterecenjem, a kamo li u idle zbog ogromnog hladnjaka :)

Тиха и хладна. ;)

Potvrdjujem da je tiha skroz. Ali mi je hladnija MSI Gaming za 7-8C u proseku.

Ok hvala na odgovorima. Jel ima nekog da je bas koristio ili koristi kartu?

Зар мислиш да пишемо напамет? :)
Моја у играма није видела преко 62-3 степена.

Reci mi molim te, na koliko minimum rpm se okrecu fanovi u idle? I da li se uopste cuje u tom rezimu?

Не знам напамет колико обртаја, мени у idle ради на 10% и готово је нечујна.

Aj pogledaj molim te ako nije problem.. U afterburneru ili sl. programima...

Није 10%, не знам откуд ми то, на 20% ради - 1195rpm.
Не знам што ти је то важно, али ето, имаш податак.

Hvaka brate, bitno mi je jer sam dao brdo para za fanless komp, ne bih da ubacim bucno neko ****** da ubijem tisinu.. Jel se cuje po tebi karta u idle, tj ako nemas nesto puno ostalih ventova u kompu?

Имам nepton 280l и још 4 вентилатора, мислим да не треба даље говорити, али сама карта је скоро нечујна.
Кад ставим главу код графе једва се чује мало хук ваздуха.
Али ако ти је 212 ево нечујан, онда нећеш имати никаквих проблема са овом картом.

Hvala brale na odgovorima, na evo imam 2 venta na 600rpm koji su dead silent, a na PSU se vent ne pali do 50% opterecenja.. Hdd sam izbacio, tako da ostaje samo gpu.. Realno, ako se 10cm vent okrece na 1200rpm, mora da se cuje, pitanje je samo koliko....

Vrh Dno