Šta je novo?

AMD PhenomII 955 VS Intel Q6600

Pa ne sluzi tacno ,upravu si.Verovatno ti ne znaci nista zato sto je taj rez napravio
AMD CPU.A lepo kaze kad se bude pojavila nvidia graficka karta.Sto znaci da je ATI ovde prvi.

Poslednja izmena:
@PHENOM II: eto, ati ce ti biti prvi narednih par meseci, nadam se da si se usrecio

Dal bi neki moderator bio ljubazan da zakljuca topik ? :D

Prvo zavis koji Intel i koji AMD budi malo precizniji u svojim postovima kao sto je *******I.Kazes brate lepo na koji konkretno model mislis.I ne postoji ogranicenje u ovoj temi.Da li je u pitanju OC na AIR ili LN2.Ovo je uopsteno.Neces valjda da pricamo kako tebi odgovara ili da pricamo sta tebe pogadja,svasta.Istina je takva kakva je pa ma kako je ti shvatio ili bilo ko.Svi veliki rezovi su postignuti sa LN2.

Poslednja izmena:
Čekaj šta hoćeš da kažeš?

Ja ako hoću da odradim render 720p snimka, sigurno neću koristiti LN2, ili ako pak igram igricu, niti finansijski mogu da izdžim (a sumnjam da bilo ko može) da tera 24/7 na LN2, tako da svi ti silni rezovi padaju u vodu.

Ajmo recimo Q9550 i 955BE. Gotovo sam siguran da bi Q9950 lagano prebacio 4GHz, a kraj bi mu bio na nekih 4.2~4.3GHz. Dokle će fenomče da ode na vazduhu?

Do 3.9ghz na air ima neki koji prolaze i ,na 4.0ghz testove.Tu je slabiji ali kad bi ih stavili pod LN2 za neko takmicenje naprimer phenomII bi ga pojeo za dorucak.XEXEXXE.

Oćeš se malo uozbiljiti.

Q9550 je klok za klok jači od PH2 derivata, tako da je moj Q9550 na 3.87 sigurno jači od tog PH2 na 4GHz.

Super je to što bi ga jeo za doručak pod LN2. Ja sam za 24/7 brži, a ti si brži nekih cirka pola sata.

Ja sam i7:D klokovan na 4.2ghz i njaci sam u temi xexexexe:D

Poslednja izmena:
posteno i7 je zmaj...malopre sam video kod drugara cinebench R10 na 2.66 16500:d

Poslednja izmena:
Mah, kako rekoh, pomalo je neozbiljno imati vs temu u kojoj se porede dva tabora sa sve fanboy-ima osim u recimo 'sta da kupim' podforumu. *******i voli da se 'igra' i njemu je zanimljivo da se prepucava, da potpaljuje i sl. ali bi forum trebao da stremi konkretnom... :D :D

Ovde se i renderuje pod LN2 haha.

@mcrazy
Mnogo toga u ovoj temi je jako konkretno, recimo rezultati PII i Q6600, kao i test stabilnosti Q6600 na 3.9ghz. Konkretno ce biti da ce nas drugar @nine84 ostati bez kompa ako i dalje bude "natezao" svoj Q6600 do krajnjih limita.
Sve sto sam ja rekao u ovoj temi je konkretno i tacno, samo mi nije jasno zasto pojedini spamuju i prizivaju moderatore:D Dali postoji tema na ovom forumu u kojoj sam ja konkretno ucestvovao a da su se ljudi drzali striktno teme o kojoj se govori, ne postoji, tako da je kao sto vidis ovde sva iskljucivo KONKRETNO!:D
A konkretno imam i 4.4ghz HT on;)
4410ghz.jpg

Cpu koji je trenutno u mojoj makini sa malo:p boljim hladjenjem:) tako da sam ipak najjaci:D
@mr_gee_fox
Ovo je samo mala pauza dok @nine84 ne izbaci rez na 3.9ghz, tako da smo uzeli mali predah od ozbiljnih diskusija koje ce promeniti izgled IT scene kod nas i u svetu:d

Sat vremena prajma je nista ali dosta off topica. Mozda je tebi nesto ovde konkretno ali meni nije, tako da... good luck u nastavku :D
:wave:

Svasta sam radio sa procesorima, ne znas na kakve sam ih muke sve bacao, nista me ne kosta tako da sam mogao da se igram, sada mi to vise nije zanimljivo.
Neces verovati da je ovaj procesor radio na tih 3.9ghz sa tim naponom od 1.6v nekih 1god kod mene u masini i na kraju sam ga prodao nekom liku u NS.
Namera mi je bila da vidim dali ce mu opasti oc potencijal zbog velikog napona i jako cesto sam ga testirao prime95 programom preko 6h, ali mazga:p nikako da crkne ili pokaze znake slabosti:) njegova mladja braca E8400 ili 45nm procesori, stradaju prako 1.45v a pri tom naponu ubija ih i temeperatura preko 70c, posto sam zveknuo par komada mogu to i da tvrdim:p dosada na poslu u coveku budi cudne nagone:D

e ljudi sad mi krivo sto nemam neki C2Q za trku, a da prelazim na Q9550 je besmisleno. Ustvari besmisleno je da jos prelazim sa E8400 na i5/7..... Ja sam prelazak planirao da odradim na neki 32nm kada se budu pojavili :D

edit: znam da offtopicim, ali pola thread-a je u offtopic-u

Poslednja izmena:
što mi se dopada ova tema :)

@nesha_70
Gde je taj clanak?
@muki85
Svima se dopada tema:D

Ne mogu a da se ne vratim na ovu temu.Hahaha.Dao sam predlog Ninetu84 da sad odradimo one testove na difoltu pa da vidimo pravu razliku izmedju Q6600 i PII 955.Znaci imamo testove na max OC sad radimo na difolt i onda imamo uvid u pravo stanje cele ove price.Ako se ne varam kad neki od procesora izadje na trziste rade se testovi na njegovoj difoltnoj vrednosti frkvencije,pa se onda trazi max OC pa se onda tu rade testovi i onda se vidi sveobuhvatna slika toga CPU-a.Evo ja sam tu ako nine84 hoce mozemo da odradimo odmah.Jer ne moze se na ovaj nacin vrsiti procena,smesno je.Ajde da probamo i druge testove,da probamo igre.....

Nazad
Vrh Dno