Šta je novo?

AMD Phenom X4 9950 Black Edition:

Da bre, bas mi je do reklame. Od toga zivim... Trange-frange, uvaljotke...Ne znam kako cu da zivim i izdrzavam porodicu ako ne prodam ovo :eyebrows:
Kako hocete, pricate gluposti. Ovo novo kosta 16000din. Za 14500, koliko bi mi recimo bila zadnja cena, ovo je sasvim lepa kupovina, a mesec dana je staro. Nije to gore-pomenuti Yugo pa da se raspadne i zardja. 1500din manja cena a siguran X4. Uffff ,ala sam se smorio. Ne prodajem nista narednih mesec dana bar:whip:

Poslednja izmena:
Tako je, ne prodajes nista. :d

Sve bi ja vas u aps, otkljucate procesor pa kao prodaja za xxx cenu, sram da Vas bude. :D

Vidis, nije u pitanju otkljucavanje procesora i prodaja za vise para. Problem su ljudi koji ocekuju da ovde uzmu stvari za dzabe.... Moze da bude samo povoljnije nego novo... A dzabe... Nema dzabe, ni kod baba Sere:laugh:

Poslednja izmena:
x2 otkljucan je jednak Phenomu 955 BE. Phenom II 840 je u principu Athlon II sa visim taktom, iz razloga sto taj "phenom" nema L3 kes, a razlika izmedju athlona i phenoma II je upravo u L3 kesu.

x2 otkljucan je jednak Phenomu 955 BE. Phenom II 840 je u principu Athlon II sa visim taktom, iz razloga sto taj "phenom" nema L3 kes, a razlika izmedju athlona i phenoma II je upravo u L3 kesu.

Slažem se da je jednak Phenomu 955 BE ali samo u kombinaciji kakvu je na primer iwcham ponudio . Komplet koji radi , ali ako prodaješ otključan procesor , niko ti ne garantuje da će otključavanje da prođe i kod kupca bez problema . Druga stvar koja me jako nervira je da svi moramo da shvatimo da tržište funkcioniše po sistemu ponude i potražnje . Čemu ljutnja ako mi neko ponudi manje novca nego što sam planirao da dobijem za neku komponentu , jednostavno nemoram da odgovorim na tu ponudu a je ću na primer da nudim onoliko koliko meni vredi neka komponenta itd . Treće 9950BE jeste zastareo procesor ali menjati ga za Athilon II x4 nema nikakvog smisla jer su razlike mizerne , ono što bi predložio je PhenomII x4 965 ili PhenomII x6 1055T . Ja lično sam odlučio da čekam smenu generacija i kupim nešto namenjeno masama jer sam siguran da će benefit biti veći nego sa sadašnjim varijantama . Nadam se da sam pomogao .

Evo razlike izmedju Athlona 2 x4 i Phenoma 9950:

http://www.anandtech.com/bench/Product/188?vs=21

E sad, ta razlika i raste, jer Athlon 2 x4 ce da radi na 3.6Ghz sa smesnom voltazom, dok gotovo da mogu da se kladim da 9950 na box-u na 3Ghz da padne Linx za pola sata. Ne znam, u stvari, kako radi stress test i na default, jer, koliko se secam Amd Cpu-i iz tog perioda se smesno mnogo greju...

Poslednja izmena:
Iwcham sve si ti u pravu ali dali su razlike toliko velike da pravdaju tu nadogradnju . Čovek je oveklokovao svoj procesor na željenu vrednost , neka iskoristi ono što je platio . Ja još nisam osetio da mi je procesor usko grlo u igrama .

Pa nadogradnja na Athlon 2 x4 je veoma diskutabilna, ali ako se uzme u obzir kupovina x4 cpua ploce i 4 gb ddr3 za 140e u kompletu, onda i nije bas... Nadogradnja na Phenom 2 x4 definitivno jeste dobar potez, ali i dosta vece ulaganje.... Ovom Athlonu 2 x4 fali l3 cache, i to se oseca, negde vise, negde manje, negde skoro uopste (govorim o igrama) Ti ne osecas usko grlo sa 4770, ali on sa ovom kartom hoce, kao i ja sa Athlon 2 X4 i 5850 sto osecam.
Evo poredjenja radi, imao sam i5 [email protected] i ud3 plocu, to prodao i uzeo ovo, karta ostala ista. U WoW recimo, razlika je velika. Igra sada stuca i pada fps ispod 30 ponekad, a u Ogrimar/Stormwind recimo kada vrvi od igraca i na 14fps. U Nfs HP 2010 isto igra zastuca ispod 30Fps ponekad, sto na i5 nije bio slucaj, i gde je sve bilo silky smooth.. Cpu je jednostavno imao sirovu snagu da da dobar minimalni fps uvek, a ovom ponestaje daha...
Situaciju mogu da poboljsam recimo nekim ocom na 3.6Ghz, ali mi se desava ponekad da tada nece da se upali, jer cpu ne dobije struju dovoljno zbog slabe ploce...tako da drzim na 3.2Ghz uglavnom.
Sve u svemu, znam da bi taj 560ti poleteo na nekom i5 ili 965be.... Opet kazem, sobzirom da jos uvek lepo moze da se proda 9950 i ploca, prelazak na Athlon 2 x4 za sicu nije uopste los potez. Ja na ovoj slabasnoj ploci mogu da idem na 3.6Ghz. Da je neka solidna, 3.8Ghz bez razmisljanja bi radio....

Poslednja izmena:
Pa nadogradnja na Athlon 2 x4 je veoma diskutabilna, ali ako se uzme u obzir kupovina x4 cpua ploce i 4 gb ddr3 za 140e u kompletu, onda i nije bas... Nadogradnja na Phenom 2 x4 definitivno jeste dobar potez, ali i dosta vece ulaganje.... Ovom Athlonu 2 x4 fali l3 cache, i to se oseca, negde vise, negde manje, negde skoro uopste (govorim o igrama) Ti ne osecas usko grlo sa 4770, ali on sa ovom kartom hoce, kao i ja sa Athlon 2 X4 i 5850 sto osecam.
Evo poredjenja radi, imao sam i5 [email protected] i ud3 plocu, to prodao i uzeo ovo, karta ostala ista. U WoW recimo, razlika je velika. Igra sada stuca i pada fps ispod 30 ponekad, a u Ogrimar/Stormwind recimo kada vrvi od igraca i na 14fps. U Nfs HP 2010 isto igra zastuca ispod 30Fps ponekad, sto na i5 nije bio slucaj, i gde je sve bilo silky smooth.. Cpu je jednostavno imao sirovu snagu da da dobar minimalni fps uvek, a ovom ponestaje daha...
Situaciju mogu da poboljsam recimo nekim ocom na 3.6Ghz, ali mi se desava ponekad da tada nece da se upali, jer cpu ne dobije struju dovoljno zbog slabe ploce...tako da drzim na 3.2Ghz uglavnom.
Sve u svemu, znam da bi taj 560ti poleteo na nekom i5 ili 965be.... Opet kazem, sobzirom da jos uvek lepo moze da se proda 9950 i ploca, prelazak na Athlon 2 x4 za sicu nije uopste los potez. Ja na ovoj slabasnoj ploci mogu da idem na 3.6Ghz. Da je neka solidna, 3.8Ghz bez razmisljanja bi radio....

Ma kome, Ivane da se proda? Kad nema narod para za gluposti:smash: Ako smo ja i ti i jos par njih zaludjenici za ovo ne znaci da su svi:guitar:

Nazad
Vrh Dno