Šta je novo?

AMD Phenom X4 9950 Black Edition:

nikolastankovic

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.03.2011
Poena
169
Ako je neko raspolozen, ko se razume u klokovanje da mi pomogne da maksimalno
izvucem sto vise mhz iz ovog procesora? :D

9950 ćeš jako teško podići, konkretno celu Phenom I generaciju. Probaj jedino sa množiocem da ga dobiješ na 3ghz i to bi bilo nažalost sve od OC-a. Javi šta si uradio.

Ovako, poslusao sam tvoj savet i podigao mnozioc na 15, da bih dobio tih 3ghz, sacuvao podesavanja u biosu, sistem se lepo podigao:) I sve radi oK za sada....eh sad nekoliko pitanja :D kazi mi, Jel sam trebao mozda jos nesto uz podizanje mnozioca u biosu, da uradim? :) Podizanje napona ili tako nesto, ili je dovoljno sto sam uradio samo podizanje mnozioca?......I kako sad da proverim dali sam dobio stabilnih 3Ghz :d......I tvoja preporuka za drugi kuler ako je potreban? do 30e? Trenutno je fabricki uz kupljeni procesor.

cooler master tx3 , mada nemas potrebu..testiraj sa prime 95 ili linx

Jel zna neko zasto ''popijem'' BSOD u igrama? :( A svi programi koji sam koristio za proveru stabilnost sistema, su prosli OK, bez greske??????

Nikola molim te , napiši šta imaš od komponenata . Prvenstveno me zanima ploča , memorija i napajanje . Phenom može lepo da se klokne na 3.1 GHz ali mora da se dobro hladi takođe memoriski kontroler može posebno da se podigne sa 2 GHz na 2,2 ili ako odlučiš da klokuješ preko fsb-a i na više čime dodatno ubrza sistem . Problem sa Phenomom su temperature pa obezbedi dobro hlađenje .

Ovako, poslusao sam tvoj savet i podigao mnozioc na 15, da bih dobio tih 3ghz, sacuvao podesavanja u biosu, sistem se lepo podigao:) I sve radi oK za sada....eh sad nekoliko pitanja :D kazi mi, Jel sam trebao mozda jos nesto uz podizanje mnozioca u biosu, da uradim? :) Podizanje napona ili tako nesto, ili je dovoljno sto sam uradio samo podizanje mnozioca?......I kako sad da proverim dali sam dobio stabilnih 3Ghz :d......I tvoja preporuka za drugi kuler ako je potreban? do 30e? Trenutno je fabricki uz kupljeni procesor.

Do 30e ne očekuj bog zna kakvo hlađenje, ali u svakom slučaju CM Hyper 212+ je ubedljivo najbolje rešenje. TX3 je premali zalogaj za taj 9950 pogotovu ako je verzija 140w TDP. Da stvarno napiši šta imaš od hardvera, ovako pričamo pomalo napamet... :D

Poslednja izmena:
Konfiguracija je sledeca: 1:) CPU: AMD Phenom X4 9950 Black Edition 140w, 2:) MB: Gigabyte GA-MA790X-DS4, 3:) RAM: 2x2GB 1066MHz DDR2 Kingston hyperX CL7 , 4:) HDD 2x WESTERN DIGITAL Caviar 500GB, 5:) Vga: MSI N560GTX GeForce GTX 560 TI Twin Frozr II/OC, 6:) PIONNER DVD-RW DVR-216D, Napajanje: CHIEFTEC CFT-600-14CS 600W, Case: Chieftec DG-01BD-U.....U napred hvala vam, na pomoci...:).......Uz vasu preporuku, kupio bih novo hladjenje :).......Samo jos da vam kazem, da sam spustio mnozilac sa 15 na 14 i radi mi stabilno za sada....i u igrama....nema BSOD....;)

Uff, tih 140w ne prija nijednoj ploči pa ni tvojoj. Mislim da je 3ghz neki maksimum uz podizanje napona, za dalje zaboravi. Evo jedan dobar savet, pokušaj da prodaš taj cpu i dodaj siću ~30e i uzmi neki polovan Athlon II X4 koji ima manji TDP i daleko se bolje ocka;) i avion je u odnosu na 9950 :eyebrows:

e, brate evo sad sam pogledao u CPU-z i pise mi max TDP 126w, a u garanciju mi pise od procesora 140w, izgleda da je greska samo na papiru :) na moju srecu ili nesrecu??? a iskreno ne razmisljam o prodaji, jer kad se setim da sam dao za njega 14000din kad sam ga kupio.....ne poklanja mi se sad za neku sicu iskreno ti kazem....:)...al hvala na savetu u svakom slucaju:):)

Zadovoljan bih bio ja i da izvucem 3ghz, ako neko hoce da pomogne da kloknem kako treba procesor neka pise:)

Odlično , Napon na memoriskom kontroleru ( CPU NB VID ) digni na 1.4 v isto i za cpu , memorija obavezno na 2.1 v ( ne znam tačno ali tako bi trebalo za memoriju na 1066 . Množioc za Cpu na 15 i CPU NB 11 . Pazi na temperature i uživaj .

dsc00018fr.jpg
E, brate te napone sto si mi rekao da postavim, ne mogu da ih pronadjem :(....pogledaj jel ih ima na sliku mozda sam ja corav???? :)

e, sto se tice memorije, usled nekompatebilnosti radi mi na 800mhz, kad stavim da radi na 1066mhz, zakucava mi komp.....Znasl li mozda i koja tu podesavanja treba koji napon itd???? Da radi na 1066mhz????......A ako ne znas nema veze, daj vidi za procesor molim te:):)

Napon na kom tvoj procesor i memoriski kontroler radi je 1.3 V . Vrednosti koje vidiš su dodavanje ili oduzimanje od te vrednosti . Znači 1.3 + 0.1 = 1.4 :) . Memoriju namesti na multi 5.33 i digni napon prema onoj vrednosti koju je naveo proizvođač .

Ta karta je overkill za procesor... Bez veze je totalno kacenje te karte na drevni cpu.

Kad vec imas tu kartu, mislim da ti je neko dao lep predlog. Prodaj tu masinu, dodaj 30-40e i uzmi makar nesto kao sto ja imam da tera tu kartu kako treba.

Poslednja izmena:
da, taj 9950 ne moze da izvuce mnogo iz gtx560 nazalost.
Slazem se sa userom iwcham. Pazi, ako nisi trenutno u situaciji
ne moras ali u nekoj skorijoj buducnosti vidi, taj 9950 jeste
slab ali je trazen na trzistu jer mnogo ljudi ima AM2+ ploce koje
ne mogu da prime jaci procesor od tvog, stoga ces ga dobro unovciti,
ista prica je i sa plocom i sa memorijom. Jos uvek su na ceni iako
su polovne. Mislim da za novac koji dobijes za te 3 stvari u kompletu
mozes uz minimalnu doplatu da uzmes Intel ili Amd koji ce mnogo
bolje isterati tu karticu. Mozes na oglase pa trazi neku P35 plocu
i E8400 npr koji ces namestiti bar na 4GHz paa i preko.
Takva akcija ne bi recimo zahtevala doplatu ili ako bi AMD
neki x2 555. Izvodljivo je to sve. Pozdrav :-devil-:

Mislim da mu je glupo da ide na 775 socket. ako vec prelazi na Intel, nek ide na neshto novije. Mada bih ja investirao u neki AMD X4.

ok, hvala drugari na savetima,jesam u situaciji da DOPLATIM :guitar: ALI iskreno vam kazem nemam vremena da jurim to da prodajem, po servisima i da imam oni bi to za DZ :wall: ....Al ajde ako moze vasa preporuka za NOV komp :type: ?????? I ako neko hoce da mi pomogne da nadjem kupca za moj 'stari' komp, casticu ga po DOGOVORU:) Al opet ne razumem meni rade sve igre na max, kako to treba da radi komp sa ovom grafikom nije mi jasno, I kako to X2 bolji od X4?....U napred hvala na odgovoru!

Poslednja izmena:
Nije X2 nikako bolji od X4. Nekada jeste, zbog viseg takta i igara koje max koriste 2 jezgra. Ali sada, sa dx11 igrama koje znaju da uposle vise.... o tome nema govora. KAd se otkljuca i ostavi na default, to je fakticki identican cpu Phenom-u 840, koji u emmi kosta 9000din.

Poslednja izmena od urednika:
Nije X2 nikako bolji od X4. Nekada jeste, zbog viseg takta i igara koje max koriste 2 jezgra. Ali sada, sa dx11 igrama koje znaju da uposle vise.... o tome nema govora. Pogledaj moj oglas. Imas za smesne pare super gaming uz tu kartu, a na 3.6Ghz opusteno.... ;) KAd se otkljuca i ostavi na default, to je fakticki identican cpu Phenom-u 840, koji u emmi kosta 9000din.

Ok, hvala na pomoci, nego pogledao sam tvoj oglas cisto iz radoznalosti :D i svaka ti cast:) na ideji :D da polovne komponente koriscene, prodajes po istoj ceni, kao nove:smash:

VAzi se. Kupi x3 pa ga otkljucaj i overklokuj na 3.6Ghz na def. voltazi ;) Cena od 15000din u oglasu za otljuc cpu i plocicu i 4gb ddr3 je sasvim ok, (jedno jezgro vise i 1 mesec garancije manje) sad sto to po tebi to treba da kosta 10000din, to je druga prica...
Nego, da ne idemo u off, ovo sam ti naveo kao primer minimalnog ulaganja, koje bi, za uzvrat, opravdalo kupovinu 560ti. U suprotnom, kupio si felne od 1000e i stavio ih na 20 god star Yugo.
Znaci strasno...Majes se da pises, da pomognes coveku, ispostujes ga, a on te *****ava.....

Poslednja izmena:
VAzi se. Kupi x3 pa ga otkljucaj i overklokuj na 3.6Ghz na def. voltazi ;) Cena od 15000din u oglasu za otljuc cpu i plocicu i 4gb ddr3 je sasvim ok, (jedno jezgro vise i 1 mesec garancije manje) sad sto to po tebi to treba da kosta 10000din, to je druga prica...
Nego, da ne idemo u off, ovo sam ti naveo kao primer minimalnog ulaganja, koje bi, za uzvrat, opravdalo kupovinu 560ti. U suprotnom, kupio si felne od 1000e i stavio ih na 20 god star Yugo.
Znaci strasno...Majes se da pises, da pomognes coveku, ispostujes ga, a on te *****ava.....

Druze ne kupujem polovno, samo NOVO :) a inace pogresno si me shvatio nisam imao nameru da te uvredim al stvarno, i iskreno sam ti se zahvalo malo pre na pomoci...al vidim da si ti to na pogresan nacin, shvatio i IZVINI ako sam te uvredio time sto sam bio ISKREN! al te felne sto pominjes i taj yugo ja to nebi nikad tebi rekao...al ok ne ljutim se....pozz sve najbolje ziv bio:)

Samo novo. WoW!!! Good for U :) I ja cu jednoga dana biti u mogucnosti! :) Mozda sam i ja malo preterao, ali zaista prokljucam kada mi neko komentarise sasvim normalan oglas (cak nije navedeno ni da je cena fixna) na takav nacin. Pa cak i da sam napisao nerealno visoku cenu, moja stvar!

Treba da te bude sramota, reklamiras se ovde, nije ti dovoljno sto imas rubriku za male oglase. :d

Pomozi coveku da kupi ono sto mu treba, sta si nasao njemu da zavaljujes te otkljucano - zakljucane polovne procesore. Ti i tvoji oglasi raspali. :d

Nazad
Vrh Dno