Šta je novo?

AMD PHENOM X2 550

sprinterface

Cenjen
Učlanjen(a)
12.08.2009
Poena
151
Cujem da se na ovom procesoru moraju otkljucati dva jezgra - jel moze mala pomoc

Hvala unapred

ako je Bleck Edition moze, obican 550 je dosta manja verovatnoca za otkljucavanjem, ako trebas tek da kupis procesor uzmi 555 jer se on otkljucava u ~80% slucajeva

moras za pocetak imati maticnu plocu koja je "sposobna" za "otkljucavanje" npr bar 770 cipset i sb 710...ako si taj zahtev ispunio onda ides u bios maticne i tamo odes na acc i stavis ga na opciju "auto" ili "enable" onda snimis sa f10 i sacekas da li ce ploca da se upali ili ne

zavisi kakav primerak "ubodes",
nikad se nezna:D

Ne, nikad ne moraju.
Jedo je morati - drugo je moci. :d

Evo drugar uzeo msi 770 c45 AMD phenom X2 555 BE
I odemo na unlock core i nece
Jel ima nekih posebnih podesavanja hvala
Ja znam sve oko intele Ovo mi je prvi AMD da se igram :)

e dobro hvala
znaci ipak nije sve tako lako :)
Sreca je bitan faktor :p

Nebojsa i moj ortak uzeo juce MSI 770-G45 i Phenoma 555 i nije hteo da se otkljuca... pa je danas uzeo drugi koji jos nismo ubacili u masinu xD

Izgleda da AMD nes brlja :(
Mislim firma ono sad prodaju ove sto su zakljucani :p

MA ja sam zadovoljan sa mojim Intelom ovo je konfa za drugara a vec je sve kupljeno *** nije imao srece
Ali i ovako sa tim cpu ATI 5770 2GB ram ddr3 sve mu sad leti (pre toga imao ATI 9550 i neki athlon sa 512 ram)
A monitor mu je 17"crt tako da za te rezolucije decko je prezadovoljan :)

Ja sam otkljucao moj,po prvom ukljucivanju,i instalirao win 7 i sve ostalo po redu. Dok sam instalirao programe i vracao backup sa lana vrteo se prime nekih dva sata,+ sandra benchmark i farcry bench itd.

Oznaka je CCACAA ili kako vec

Ali mi se cini kao da ume da zabode povremeno. Vrti "pescanik" u nekim situacijama par sekundi i ne odgovara na klik na desktopu,dok start meni i sve sa taskbara radi.

A i nece ljudski da mi postavi memoriju,u testovima je gora od ddr2 a win index je 5,9 ( na x3 i 1333ddr3 je 7,2). A i nije u dual ch.

Pokvarena memorija,zamenjena za novu.

Ipak punokrvni phenom,testiran na 3,8ghz.

Ja sam na zalost imao losa iskustva sa otkljucavanjem AMD Phenom II 555be, a presao sam sa Intel-a sa namerom da otkljucam dodatna 2 jezgra ovom CPU... :wall:
Sad ovako razocaran zamenio sam Phenom II 555BE za Athlon II 635, ne znam koliko mi je to bilo pametno ali barem cu imati 4 jezgra :smoke:
Ovo sam testirao sa plocom Biostar ta790gx-128m

pa .. probaj sad da otkljucas L3 kesh ..

Na x3 435 nisam otlkucao ama bas nista,ali zato moze dobro da se klokne,i fino radi.

Ja trazio u prodavnici gde sam kupio da mi donesu 10ak x2 550 i covek mi doneo 15-20 i sve su bile CACACA oznake.

izgore

Ljudi teram phenoma na 3,5ghz 1,35v u LINX i starcraft2 full hd - istovremeno vec nekih par sati,temperatura je 75-80. Ne ide preko.

Da li ce da izgori ako ga ostavim tako,jer verovatno ce biti prodat ili zamenjen ovih dana?

Box cooler,i 12 kuler na kucistu iznad njega izvlaci vazduh.

Samo igre i filmovi ga zagreju do max 60-65. Ali to je Cpu temp,valjda je core manji,ako to ima veze?

Ako se ne varam, temperatura ne bi trebalo da prelazi 70c.
Meni je na 3.5ghz isao na stock voltazi tako da i nisi zabo neki primerak.
Spustaj to ili stavljaj neki kuler da ti ne bi crkao.

Ljudi teram phenoma na 3,5ghz 1,35v u LINX i starcraft2 full hd - istovremeno vec nekih par sati,temperatura je 75-80. Ne ide preko.

Da li ce da izgori ako ga ostavim tako,jer verovatno ce biti prodat ili zamenjen ovih dana?

Samo igre i filmovi ga zagreju do max 60-65. Ali to je Cpu temp,valjda je core manji,ako to ima veze?

Za Phenom II AMD ne preporucuje temperature vise od 62-64, tako da ti je to previse, smatram da je sve preko 60 stepeni, nepozeljna temperatura.

pozz

De da ide preko 80,i to je mnogo vise od max. dozvoljenog.

ma tako vreo biva samo kod surovog testiranja.Inace je stock voltage 1.35 a ja ga drzim tacnije na 1,3217...

sc2 ,bf i cod + u pozadini sitni programcici posle 15min ne ide preko 50-52. I 60-65 ako nesto ozbiljno u pozadini radi,ili neko gleda film na tv-u.Valjda nece da umre kod temperatura koje ne prelaze 65?

Jel mogu nesto da olabavim osim napona,sto utice na temp. ht sam metno na 2043mhz.

Jedino napon da smanjujes, probaj 1.3V, HT i NB na ~2000 i to je to.
Ako je stock tako onda okej, mada bi bilo lepo da ne gazi tih 62 stepena propisanih od strane AMD-a. :)

Samo da prijavim jos jedan uspesno otkljucan Phenom 555be u X4 B55, uz pomoc ASUS M4A88TD - V EVO. Oznaka procesora je CACAC AC, ako nekom znaci :)

pazi,pri testiranju,zakucava na ispod 1.25 v,mada moze da radi i da se igras satima.
Pa sam sa 1.25 presao odmah na default napon,mrzelo me da idem po malo,iskreno. sad cu natenane.

na 1.275 radi kako treba vec nekoliko krugova,a ht sam smanjio na 1800mhz i pao sa 42 gflops na 28gflps po linx krugu. pustio sam i hd film da ga brze ugreje.
Ne prelazi 65 C sad pod punim gasom.

Poslednja izmena:
amd fenom II 550 be
stepping : 2, code name : Callisto
ploca ga-ma790xt-ud4p

kada sam probao oba da otkljucam posle ocitavanja procesora kog je video kao b50 prilikom dizanja sistema dobio sam plavi ekran sa nekim ispisima(zakucao) ,zatim sam iskljucio jedno jezgro i
uspeo sam da otkljucam jedno jezgro tj da bude 3-jezgarni ., e sad da li je ispravno to jezgro ,masina je ova koju sam napisa ou profilu ili nije digao zbog potrosnje struje jel 4-jezgarni trosi 140w cini mi se .

evo slike :

Uploaded with ImageShack.us

e sad nisu mi jasna ocitavnja zasto razlicito ocitava i jel sve uredu ili nesto brka sistem ,i sta sam sad dobio atlona ili fenoma ???

Poslednja izmena:
Vrh Dno