Šta je novo?

AMD Phenom II X2 550 vs Intel Core2Duo E8400 ?

Lobster

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2004
Poena
620
Da li se isplati preci na AMD Phenom II X2 550 sa 8400 , zbog ddr3 memorije i
ima li jos sta u korist AMD-a. Ili ostati pri ovoj masini koja je u potpisu ( uskoro
stavljam novu grafiku 4870 ili Nv 260 ) ?

HVALA.

Da li se isplati preci na AMD Phenom II X2 550 sa 8400 , zbog ddr3 memorije i
ima li jos sta u korist AMD-a. Ili ostati pri ovoj masini koja je u potpisu ( uskoro
stavljam novu grafiku 4870 ili Nv 260 ) ?

HVALA.

Skoro iste performanse=> ostani na istoj masini i ne menjaj nista.
AM3 doduse zaista poseduje bolji upgrade potencijal,ali taj s775 je daleko od sporog,mozes da stavis neki polovan C2Q kasnije u tvoju plocu i dobijes solidan i brz racunar za naredne 2 godine.
Sto se tice DDR3 standarda,tacno je da ce DDR3 memorija postati "standard" ubrzo,ali uopste nije toliko brza u realnom radu od DDR2.Postoje neke aplikacije koje vole bandwidth ali to su retki slucajevi. Pre ce ti FSB na C2D/C2Q postati usko grlo nego mem. protok(a u tom slucaju OCujes FSB :) ).

Poslednja izmena:
Ne isplati se nikako, ali bas nikako.. Imas dosta testova po netu, samo pogledaj neke..

Kratko i jasno: ne. Zameni graficku i monitor, a proc ostavi do I5.

što se tiče procesora ja neću komentarisati (mada bih rekao X3 710 da je bolji, a 1000 din skuplji od 550-ke) a za grafu je bolje sačekati 5850/70. ako ni zbog čega drugog onda bar zbog toga što će 4890 pasti na 12-13k, kad već ima za 15500.

Poslednja izmena:
ako je taj x2 550 siguran quad tj otključava se onda da, jer će phenom x4 da ga otrese u svim testovima.

ako nije, onda stvarno nema potrebe, kasnije kad ti taj 8400 ne bude dovoljan upgrejduj ga i završio si posao.

ma koji PII X2 550....
Najbolji upgrade je da tog intela nasviras na preko 4.0GHz i da uzivas...
P.s. A to sa otkljucavanjem procesora je cist marketinski trik koji je vec u poodmakloj fazi...
Jedino sto sad treba da sredis je grafika....

Kakav crni x2 550 taj se e8400 daleko bolje klokuje ladno na 4GHz a moze i vise zavisi od primerka samo uzmi GTX260 sp216 i uzivaj. Uskoro i ja uzimam GTX260.

Kakav crni x2 550 taj se e8400 daleko bolje klokuje ladno na 4GHz a moze i vise zavisi od primerka samo uzmi GTX260 sp216 i uzivaj. Uskoro i ja uzimam GTX260.

ma koji PII X2 550....
Najbolji upgrade je da tog intela nasviras na preko 4.0GHz i da uzivas...
P.s. A to sa otkljucavanjem procesora je cist marketinski trik koji je vec u poodmakloj fazi...
Jedino sto sad treba da sredis je grafika....

Gle, obojica imaju E8400 :zgran:

pa jeste dosta blizu po performansama sa e8400 ali decko je hteo da e8400 menja za pII 550 sto je po meni nevidjena nebuloza ukoliko ne uzme za to nekih 80e ili vise.....
a i nije dzabe e8400 best buy vec dugo vremena.... a to sto je amd posle vise od godinu dana izbacio procesor koji je direktni konkurent e8400 to je vec druga stvar... gde je taj PII 550 bio do sad kada su se masovno uzimali e8xxx procesori

Ajde malo smirite te svoje nastranosti. Kakve veze ima kada je nesto izaslo, kada i koliko je kome konkurent. Gleda se odnos perf./$. Dakle, kao sto je receno, osim ako ne kupujes polovan 550, koji se provereno otkljucava, upgrade nema smisla. Neces dobiti nikakvo ubrzanje.
Za one koju uzimaju nov racunar, e8400 nema smisla naspram 550ke jer kosta preko 50e vise. Ja ne razumem ljude koji nemaju drugog posla nego da navijaju za neke proizvodjace. Ostavite racunare, za vas je fudbal.

Kao prvo e8400 nije maksimum 4GHz vec 4.3GHz stabilno sto je dosta vise nego 3.9GHz.
A kao drugo nisam niciji fan nego samo realno sagledavam situaciju.
Trece jeste x2 550 napovoljnija kupovina kad kupujes novu konfiguraciju ali prelazak sa e8400 na x2 550 nema smisla.

Skup je zato sto je Intel i zato sto Intel ne zeli da mu obori cenu.
Pojeftinice onda kada Intel bude nasao za shodno da se to desi.
Pokretac teme je dobio odgovor, a ovo moze lagano da ode u jos jednu beskorisnu AMD vs. Intel raspravu.
@mr gee fox:
ne primetih da vas neko pljuje zbog kupovine E8400...
E8400 nije nikada bio ni blizu da bude best-buy, to su bili jeftiniji modeli koji su uz klok lako dostizali i prestizali E8400, koji je i sam naravno mogao opasno da se klokne, ali poenta je da nikada nije spadao u BB kategoriju, niti joj je bio namenjen. Njega su uglavnom kupovali gameri kojima nije bio problem da izdvoje nesto vise para, dok su drugi kupovali Q6600 za skoro iste pare. E on vec jeste bio best-buy. :)

^
E ovakav se odgovor trazio! Pisao sam negde u nekoj temi isto sto je sad napisao Kefalo81.
Zasto je iNTEL toliko skupli kad nema apsolutno nista bolje da ponudi od AMD-a, osim i7.

Ode u krivinu topik.

Totalno je nepotrebno da prelazis sa te platforme na AMD. Ono sto mozes da uradis je da prodas svoj procesor i kupis Q9550 recimo i bices miran odredjeno vreme. To je po meni mozda i najbolje resenje ako vec zelis upgrade.

Ja ti predlazem da zamenis e8400 za moj 550be :D
Veruj mi, ja sam bio odusevljen prelaskom sa Intela na AMD. VISE PROBLEMA = VISE ZABAVE!!!

Intel nevalja, moj AMD je NAJJaci. Javi mi se na PM :D:D:D

Sarkazam nepomaze.

Njemu bi sad bilo najbolje da doplati malo i uzme Q9550 a prvenstveno bolja grafika.

@domacle
pa intel jeste u nekim kategorijama skuplji (da se ne lazemo u vecini), ali ako uzmemo za primer PII X4 955, koji bi mu bio intelov CPU najpriblizniji? Q9550 (~190e) ili i7 920 (~230e)?
cenovno i po performansama bi bio Q9550 (i to bez DDR3) sto znaci da i7 jos uvek nema direktnog konkurenta....
p.s. sve iznad i7920 je nebuloza sto se tice cena...

Nazad
Vrh Dno