955 ima zaista dve revizije, c2 i c3, ali obe su 125w tdp
Vredi ako ces da klokujes, doduse i temp su sigurno za nijansu nize. I meni je zelja i5, ali budimo realni, 30-40e je skuplji procesor + 30-40e ploca u istom rangu kvaliteta...izadje 60-80, skoro pa 4gb rama
Miran ces biti godinama...
Zanima me koje revizije ovog procesora postoje,koja je razlika i da li ja nekako mogu da saznam koju narucujem posto bih uzeo preko atoma danas-sutra dok je jos na akciji.
e hvala ljudi za savete procesor sam vec narucio amd 955be c3 ali ostalo tek trebam odlucio sam se da uzmem slabiju graficku tipa ati 5770 evo kako bi to trebalo da izgleda:
Proc: Amd Phenom 955Be
Mat: GigaByte 770TA-UD3
HDD: 500GB Samsung HD502HJ SATA2, 7200pm, 16MB F3
Graf: Asus EAH5770 Cu Core/2DI/1GD5
Napajanje: Chieftec CFT-600-14CS, 600W, Cable management
Kuciste: NZXT Beta
Treba mi neko da mi kaze da li je ovo napjanje dobro za ovu konfiguraciju i da li je ova graficka dobra? Ostao mi je i ram da izaberem pa mi za to treba preporuka jer nemam pojma koji da uzmem ali mi treba 4gb pozeljno 2x2gb. Sve ovo cu da narucim kod atoma tako da bih i ram uzeo isto kod njih, a oni imaju geil ddr3 ali gomila nekih 2x2gb vrsta tako da nemam pojma koju da izaberem do 10.000din preporucite mi neki. Hvala svima na pomoci.
Mislim da sada nije vreme za kupovinu AMD procesora jer je najavljeno da ce sredinom godine AMD lansirati 18 novih procesora.
A ovaj je svakako interesantan
"Zosma" (45 nm, Quad-core)
Model Number Step. Freq. L2 Cache L3 Cache HT Multi 1 TDP Socket Release Date Part Number(s)
Phenom II X4 960T E0 3.3 GHz 4x 512 KB 6 MB 2.4 GHz 16.5x 95 W AM3 Q2 2010.
Jos ukoliko ima mogucnost da se otkljucju jos dodatna dva jezgra i eto vama 6 core procesor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari