Šta je novo?

AMD Phenom 45nm

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajde opet, sine...
Jel' ti primarno kupujes skup sistem da bi zaradio njime ili da bi se igrao? Ako je ovo prvo, pojesces i 20% manje brzine za gaming.
Ako je ovo drugo, i7 je van price, i nema sta da diskutujemo.
Tu se diskusija vraca na ono sto sam vec rekao:
- Ko nema konfu uopste (koju moze da upgraduje), taj ce verovatno ici na PII, ako mu je uopste u okviru mogucnosti.
- Ko ima Intel konfu, ili vec ima Q9xxx ili mu je i do tri puta jeftinije da samo dokupi njega a ne PII
- Ko ima AMD konfu - pa zar je lud da placa duplo da bi presao na Q9xxx? Naravno da ce uzeti PII cak i da je 20% sporiji, a kamoli kad je +/- statisticka greska.
Znaci, cena ovde znaci samo za one koji nemaju komp (ili toliko star da ne moze da primi quad CPU) a hoce da se igraju iskljucivo (tj. ne da koriste komp produktivno).
Ostali - vec gotova prica, i tu nije dobra slika za PII, bar ne kako ti zamisljas ;)

Tvoje reflektiranje sintetickih rezova Sandre na realni rad je toliko smesno da verujem da nikada u zivotu nisi uporedio dva po konfiguraciji slicna sistema od Intel'a i AMD'a u realnom radu jer da si to ijedanput ucinio shvatio bi da u realitetu a "Igrice" su daleko realnije od "read memory protoka u everestu i sandri" sve manje daleko manje izgleda strasno :)

I sa Phenom II i sa Q9550 se mogu takodje zaradjivati novci samo je pitanje koliko covek zeli da investira u platformu i koliko mu je prakticna namjena vazna a koliko da moze da se pohvali da ima najsavremeniji CPU koji ne voli hladnocu :D

racunar se kupuje po potrebi i ako covek imalo mozga ima po objektivnoj oceni odnosa performansi / cena.

Tvoj objektivni izbor ce mo videti uskoro na delu u Compile Testu koji mozemo oceniti kao dosta realan. :) :D

Imajuci u vidu tvoje ubedjenje i izjave povodom performansi i7 on bi trebao bar 50% da bude brzi u odradjivanju tog zadatka a videcemo koliko ce razlika zaista biti....

@drfedja
Dobro covece kada si vec vrteo ove testove sto barem nisi provrteo gaming testove u visim rezolucijam? po onome sto moze da se vidi na stranim sajtovima rekao bih da je PII upravu tu najbolji, visoke rezolucije 1920x1200 sa balgo ukljucnim AA i AF.

Svaka cast na detaljnom testu, zaista se vidi da PII dobro radi posao u 64bitnom okruzenju. Tisi nekoliko puta pomenu da Cinebench nije neko merilo performansi ali ja ipak misli da jeste i da makar ukazuje kao test kako ce se procesor pokazati u realnom radu, jedno je sigurno tacno a to si isto ti rekao i skrenu mi paznju na to, PII daje dosta bolje da nekazem iste rezultate kao Q9550 u 64bitnom okruzenj, za mene -6% sto se tice rendre i nije neka razlika, ako se uzme u obzir da vecina "renderasa" ne klokuje svoje masine ostaje samo sta je kome draze to da pazari. Kako mi se cini barem za sada neki klok veci od 3800mhz tesko da mozemo da ocekujemo dok Q9550 ide opusteno najmanje naj cesce na 4000mhz, nije neka razlika ali je tako treba biti realn, isto tako generalno gledano Q9550 jeste brzi na istom kloku ali je po meni to zanemarljivo, recimo da mi se vise svidja i vise mi na neki nacin znaci brzina podizanja sistema sa PII nego ta razlik u brzini procesora. i7 je potpuno van konkurecije i ne moze se porediti po performansama sa PII o ceni i da ne govorim.
@Nedjo
Nadam se da ce konacno AMD krenuti sa nekom kampanjom u kojoj ce isticati PII ka dobar izbora za gaming, pritom nece dovoditi kupce u zabludu kao sto je to recimo radi intela reklamirajuci Q6600 na takava nacian. U vreme kada je pokrenut takav marketing benefit od 4jezgra nije imala ni jedna igra, daleko bolja i najboja kupovina je bio E8400, jos kada se klokne na 4000mhz eto veselja:)

Voleo bih da me neko ispravi ako sam doneo neki pogresan zakljucak, ako moze bez raspaljivanja vatre uz po koji argument:)

@monteboy
Zar HT link nebi trebalo da bude na vecem kloku za sto bolje performanse procesora? i nekao mi se cina da si izvuko mali klok ako uzmemo u obzir -33c. Q9550 postize taj klok sa boljim vazdusnim hladjenjem ako ne sa vazdusnim skoro svaki ce raditi na 4100mhz sa vodenim, narocito noviji stepinzi.

Odlican test momci naterali ste me da bolesta ustanem iz kreveta i da ga pogledam :) :D
@monteboy
nije 4.5Ghz ali boze moj bice :) i ovaj je dobar :wave:

*******i je napisao(la):
Dobro covece kada si vec vrteo ove testove sto barem nisi provrteo gaming testove u visim rezolucijam? po onome sto moze da se vidi na stranim sajtovima rekao bih da je PII upravu tu najbolji, visoke rezolucije 1920x1200 sa balgo ukljucnim AA i AF.
Pa bice i toga, naravno :) Nije nama jedina obaveza u zivotu forum :d. Chim se nadje malo vremena bice i toga. Inache samo Q9550 sa instalacijama svega je trajalo oko 12h neprekidno...

*******i je napisao(la):
Kako mi se cini barem za sada neki klok veci od 3800mhz tesko da mozemo da ocekujemo dok Q9550 ide opusteno najmanje naj cesce na 4000mhz, nije neka razlika ali je tako treba biti realn, isto tako generalno gledano Q9550 jeste brzi na istom kloku ali je po meni to zanemarljivo, recimo da mi se vise svidja i vise mi na neki nacin znaci brzina podizanja sistema sa PII nego ta razlik u brzini procesora.

Shta je za tebe opushteno? Koji napon na NB-u, FSB-u, CPU-u i koje hladjenje?

*******i je napisao(la):
i7 je potpuno van konkurecije i ne moze se porediti po performansama sa PII o ceni i da ne govorim.
Moze u gamingu ;) U ostalim stvarima ne moze...

*******i je napisao(la):
Zar HT link nebi trebalo da bude na vecem kloku za sto bolje performanse procesora? i nekao mi se cina da si izvuko mali klok ako uzmemo u obzir -33c. Q9550 postize taj klok sa boljim vazdusnim hladjenjem ako ne sa vazdusnim skoro svaki ce raditi na 4100mhz sa vodenim, narocito noviji stepinzi.

A monteboy ti je napisao ovo:

monteboy je napisao(la):
Najvise me koci sto nemogu NB multiplikator da izaberem kao i napon je max 1,55V odnosno 1,536V realno

Taj napon na PII je ok chak i za vazduh :) mene vishe chudi kako je uspeo sa tako malim naponom da ostvari tako viskok klok...bez obzira na nachin hladjenja...O chemu pricham bice ti jasno kad se prvi put budesh poigrao sa PII, totalno se razlikuje od C2Q.

Dule, kod AMD-a vazi sledece pravilo.
Niza temperatura - veci klok.
Veci napon - veci klok.
Veci napon - veca temperatura - manji klok.
:d
Da bi izbegao ovu kontradiktornost, moras dobro da ga 'oladis i onda dobijas visi klok. Za visok napon ti treba jako dobro hladjenje. Temperatura ne sme da predje 72 stepena. Kada si digao klok procesora, taj TMax se smanjuje.

Preko 1.52 v nema efekta na vazduhu.

@drfedja
Bice i toga. Trebace mi jedna Intel masina za to.
Imam u sobi 24" BenQ koja tera 1920x1200, pa kad stigne neki 4870 X2, probacemo.
Svaka cast na detaljnom testu, zaista se vidi da PII dobro radi posao u 64bitnom okruzenju. Tisi nekoliko puta pomenu da Cinebench nije neko merilo performansi ali ja ipak misli da jeste i da makar ukazuje kao test kako ce se procesor pokazati u realnom radu, jedno je sigurno tacno a to si isto ti rekao i skrenu mi paznju na to, PII daje dosta bolje da nekazem iste rezultate kao Q9550 u 64bitnom okruzenj, za mene -6% sto se tice rendre i nije neka razlika, ako se uzme u obzir da vecina "renderasa" ne klokuje svoje masine ostaje samo sta je kome draze to da pazari.
Usput, 64-bitni render dosta vise opterecuje CPU. Morao je da radi "chilled air" u vidu otvaranja prozora! :p
AMD zaista trazi da bude lepo ohladjen da bi extra radio. Na vodenom moze sigurno 4 Ghz za svaki dan.

Poslednja izmena od urednika:
Izvinjavam se za malo off, ali ovo je dole bilo prozivanje sa lazima:

Tvoje reflektiranje sintetickih rezova Sandre na realni rad je toliko smesno
Ubacujes mi reci u usta, ja NIKADA nisam pomenuo Sandru NIJEDNOM, sve linkove koje sam postavio su uporedjivanja u KONKRETNIM aplikacijama, tipa 3DSMax, Rar, Blender, POVRay, etc.
Ovaj tvoj komentar je cista laz, jer NIGDE nisam pomenuo Sandru, nit' me UOPSTE zanima ista.

I sa Phenom II i sa Q9550 se mogu takodje zaradjivati novci samo je pitanje koliko covek zeli da investira u platformu i koliko mu je prakticna namjena vazna a koliko da moze da se pohvali da ima najsavremeniji CPU koji ne voli hladnocu :D
Ko hoce da zaradi, nece smrzavati CPU, quad core nece koristiti za kancelarijski rad, nego konkretne poslove, koji zavise od vremena izvrsavanja, a tu ce i razlika od 10% biti dovoljno i za duplo vecu cenu, a ne manju razliku (sa i7), kad je i do 2x razlika.
Da li ce neko uzeti i7-965, e to vec... sumnjam. Procesor je ionako najvise namenjen za e-p***s :) Ali i7 -920 i -940 su realna prica.

Imajuci u vidu tvoje ubedjenje i izjave povodom performansi i7 on bi trebao bar 50% da bude brzi u odradjivanju tog zadatka a videcemo koliko ce razlika zaista biti....
Ne vidim da si ista izjavio povodom velike razlike, a sve vreme si kritikovao Hwbot.gr kako im nisu tacni rezultati, ispalo je da su momci sasvim u pravu i da su i7 sakatili (slj. memorija) a sad je ispalo - PII samo za igrice vredi.
OK, za igrice cu da se slozim, ali ostalo - samo trazis slamke.

sobzirom da je drugi thread zakljucan evo i malkice od mene ovde ....

Prime95 4 Threada prolazi pri naponu od 1,536V na 4100 MHz
Samo postoji nesto bolje od prime'a a to je Linx koji prolazi sa 60 MHz manje

Bios nije za ovaj CPU ispeglan fale mnoge opcije u istom napon ogranicen na 1,536V tako da je ovo trenutno stabilna frikvencija ispod kompresije koja lepo odrzava temperaturu na nekih -33°C na evaporatoru.

Tako ubuduce svi LinX za stabilnost Prime is out !

cekam drugi bios da mu dadem jos napona da se popnemo na nekih 4.2 za svaki dan :)

Bravo Monte, neko da se seti ovoga. Illidan je pre x meseci bacio link za IntelBurn test koji je u sustini isti. Radi se o frontend-u za Linpack (biblioteci koja sluzi za razne numericke proracune) koji Intel koristi za testiranje. Verzija 1.9 radi i na AMD-u a podrzava i Nehalem:

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=171778

OCCT:

http://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php?Download

Poslednja izmena:
Izvinjavam se za malo off, ali ovo je dole bilo prozivanje sa lazima:

Ubacujes mi reci u usta, ja NIKADA nisam pomenuo Sandru NIJEDNOM, sve linkove koje sam postavio su uporedjivanja u KONKRETNIM aplikacijama, tipa 3DSMax, Rar, Blender, POVRay, etc.
Ovaj tvoj komentar je cista laz, jer NIGDE nisam pomenuo Sandru, nit' me UOPSTE zanima ista.
Aj se sad oladi malo i ponovo procitaj tvoj komentar zar nisi tvrdio da je i7 50% brzi u WinRaru i postavio zdravo za gotovo i pun samouverenja link.

Ja bi te zamolio da nikoga ovdje ne prozivas lazovom jer u najmanju ruku ti ispadas isto gledajuci rezultate postignute na drugim sajtovima. Samo siguran mozes biti u ono sto si sam testirao a ja sam ubedjen da nikad u zivotu nisi testirao slicne AMD/Intel sisteme a kamoli i priblizno uvideo irelevantnost sintetike u realnom radu.

http://ht4u.net/reviews/2009/amd_phenom_2_x4_940/index27.php

dekompresija

WinAce 2.69
Core i7 940@2,93 GHz -> 49 sekundi
PHENOM II [email protected] GHz -> 56 sekundi

56s - 49s = 50 % ??????????

WinRar 3.80

Core i7 940@2,93 -> 20s sekundi
PHENOM II [email protected] GHz -> 23 sekunde

23s - 20s = 50% ?????????

kompresija ultra

7-Zip 4.57

Core i7 940@2,93 -> 54 sekunde
PHENOM II [email protected] GHz -> 61 sekunda

61s - 54s = 50% ?????????

A sad pre nego sto pocnes da penis pogledaj PovRay rezultat :

http://ht4u.net/reviews/2009/amd_phenom_2_x4_940/index26.php

Core i7 940 je cak losiji od Phenom II 940 :D :) , toliko o duplo boljim performansama i7 :) :D

Ko hoce da zaradi, nece smrzavati CPU, quad core nece koristiti za kancelarijski rad, nego konkretne poslove, koji zavise od vremena izvrsavanja, a tu ce i razlika od 10% biti dovoljno i za duplo vecu cenu, a ne manju razliku (sa i7), kad je i do 2x razlika.
Da li ce neko uzeti i7-965, e to vec... sumnjam. Procesor je ionako najvise namenjen za e-p***s :) Ali i7 -920 i -940 su realna prica.

Subjektivno ! nekome znace 10% nekome ne znace nista pa opet sa istom masinom zaradjuje novac. Generalizacija na osnovu licnog mishljenja.

kad je i do 2x razlika.

Sad si generalno podigao razliku na 100% , ti ne da si lazov nego si van svakog zdravog realiteta.

Ne vidim da si ista izjavio povodom velike razlike, a sve vreme si kritikovao Hwbot.gr kako im nisu tacni rezultati, ispalo je da su momci sasvim u pravu i da su i7 sakatili (slj. memorija) a sad je ispalo - PII samo za igrice vredi.
OK, za igrice cu da se slozim, ali ostalo - samo trazis slamke.

Pricas neistinu i pausalizujes , rekao sam konkretni rezultati im nisu pouzdani na primer Cinebench Single Core test.

http://www.planet3dnow.de/vbulletin/showthread.php?t=354515&garpg=22#content_start

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poslednja izmena:
Taj napon na PII je ok chak i za vazduh :) mene vishe chudi kako je uspeo sa tako malim naponom da ostvari tako viskok klok...bez obzira na nachin hladjenja...O chemu pricham bice ti jasno kad se prvi put budesh poigrao sa PII, totalno se razlikuje od C2Q.

3dmark06 prolazi na 4300 :)
cenim da ce nekih 4.5 GHz biti moguce sa vecim naponima i novijim biosem.
A 4.2 za svaki dan. Ovaj primerak koji imam bi ocenio kao prosecan verujem da ce biti boljih proizvodnih nedelja

Poslednja izmena:
Ovaj primerak koji imam bi ocenio kao prosecan verujem da ce biti boljih proizvodnih nedelja

Sudeci po Anandu, retail primerci (valjda je tvoj retail?) bi trebali da budu bolji:

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3492&p=10

Early production sample processors have clocked anywhere from 3.9GHz on air to 4.4GHz on water and all the way up to 6.3GHz on LN2. We have matched their results on air-cooling and been impressed with the potential headroom offered by the new 45nm manufacturing process on extreme cooling setups. In fact, the latest retail steppings that AMD displayed this past week showed significant improvements in overclocking headroom compared to the press samples we utilized. Our 940 topped out at 3.9GHz, which is not bad, but after reviewing AMD’s results and seeing some early retail numbers on the forums, the expectation level for air-cooling is now set to the 4.1GHz range with the 920 hitting 3.8~3.9GHz on the right motherboard.

We have retail processors arriving shortly for additional overclocking tests (we will push HTT/NB settings); in the meantime, we have some interesting numbers to present with our press samples.

Iskreno, sacekao bih AM3, do tada ce da ispeglaju proces.

Poslednja izmena:
Aj se sad oladi malo i ponovo procitaj tvoj komentar zar nisi tvrdio da je i7 50% brzi u WinRaru i postavio zdravo za gotovo i pun samouverenja link.
Sto nema nikakve veze sa Sandrom! Ti mi sve vreme Sandru stavljas u reci!

Znaci ja da verujem ovom nikad-cuo sajtu a ne poznatijim? Neka hvala, ma sta ti rekao:
WinRar 3.80
Core i7 940@2,93 -> 20s sekundi
PHENOM II [email protected] GHz -> 23 sekunde
Sto uopste nije merodavno, em je slaba memara na i7, em je manji klok. em ne znamo koji su fajlovi i koliko su fragmentovani, daj ti onaj WinRAR interni benchmark... nemoj da se krijes iza stvari koje zavise od diska i rade sa ne slj. nego etiopijskom memorijom.
Da te podsetim ~2000KB/s za PII naspram ~3000KB/s za i7.

A sad pre nego sto pocnes da penis pogledaj PovRay rezultat :
http://ht4u.net/reviews/2009/amd_phenom_2_x4_940/index26.php
Nemam nameru da penim, taj rezultat sa nikad-cuo sajta me ne zanima, kad vidim sasvim drugacije na poznatim sajtovima.
Da si pogledao lepo bi video da su ****** koristili DDR3-1066 CL7 za i7 test, a DDR2-1066 CL5 za PII - toliko o kredibilnosti ovog sajta, a samim tim i tebe koji takve postavljas.
Monti, zovi ti ovo skrivanje istine ili laz, ili cokolada na tufnice - stoji da "tvoji testovi" (tj. sajtova na koje se pozivas) ne vrede ni bajtova na kojima su napisani.

Subjektivno ! nekome znace 10% nekome ne znace nista pa opet sa istom masinom zaradjuje novac. Generalizacija na osnovu licnog mishljenja.
Nimalo, jedno je uzeti mashinu da bi se ponekad posao zavrsio brze, a jedno ako ce 10% brze znaciti i 10% vecu zaradu. Za dva-tri dana posla se pokrije razlika.

Sad si generalno podigao razliku na 100% , ti ne da si lazov nego si van svakog zdravog realiteta.
Vidi opet tvoje testove koji koriste DDR3-1066 CL7, i onda ostale koji koriste barem DDR3-1333, pa da vidimo, onda se vrati.

Pricas neistinu i pausalizujes , rekao sam konkretni rezultati im nisu pouzdani na primer Cinebench Single Core test.
http://www.planet3dnow.de/vbulletin/showthread.php?t=354515&garpg=22#content_start
Ko kaze? x86 naspram x64.

Poslednja izmena:
Ne bi bilo lose splitovati ovaj maratonski fight u zasebnu temu!
:wave:

@alfaunits

Kad kazem Sandra mislim za sinonim sintetike a WinRar benchmark je takodje sintetika.

Znao sam da neces shvatiti sta sam zelio da ti kazem a kako bi i bilo drugacije kad mesas sintetiku sa realnim radom.

Ono sto mora da se broji je vreme u sekundama koliko za jedan isti file treba i7edmici u odnosu na Phenom II da ga ispakuje odnosno recimo nekom folderu sa istim datotekama da ga spakuje. Znaci ono vreme koje ces ti ili ja provesti u cekanju dok se proces zavrsi.

U gore navedenom realnom WinRar testu je koriscen isti harddisk , daleko skuplja Intelova platforma a razlika je minimalna i daleko , daleko od 50%.
Konkretno kao disk je u svim referentnim testovima koriscen sledeci :
Seagate Barracuda 7200.10

Da vidimo kakav je odziv sistema na delu u realnom radu !

Nazalost ti svoje zakljucke i ubedjenja baziras na sintetici ja radije uporedjujem realno vreme. Sto se mene tice nemoras nijedan sajt koji ja postavim shvatati kao ozbiljan ali onda ne ocekuj da ja uvazavam Anandtech za koji je odavno poznato kako stoji prema AMD'u ....

Naveo si dve stvari !

Rekao si u WinRaru i7 kida 50% phenom a u nekim drugim realnim aplikacijama i do 2x sto znaci 100%
Na primeru kompiliranja jednog velikog projekta u VS 2008 ce mo uraditi merenje vremena.
Cisto malo da se spustis na zemlju....
Niko ovdje ne tvrdi da je i7 sporiji CPU ali mi se dize kosa na glavi kad cujem procentualne vrednosti sa kojima ti ovde baratas i vuces zakljucke za realne performanse.

u jednom drugom artiklu ove po tvome nepouzdane stranice gdje je testirana i7 platforma vidi se razlika jednog Core 2 quad'a u odnosu na i7 u PovRay'u.
Znaci intel vs Intel

http://ht4u.net/reviews/2008/intel_nehalem_core_i7/index40.php

Ovaj sajt ma koliko bio za tebe "nepouzdan" je dokazao da postoje realne aplikacije a ne samo igrice gdje i7 gubi u odnosu na staru quad platformu istog brenda.

Sto dovodi jos jednu od tvoji pausalnih izjava "da je generalno i7 CPU za rad i ozbiljne poslove dok je Phenom II ili Core 2 Quad samo za igrice" u pitanje !

Poslednja izmena:
Jel moze admin da napravi novi thread i glasanje, ko ima veci ili ko sta voli vise i zasto, pa neka pljuste sljage u tom threadu.

INTEL VS AMD

@alfaunits

Ostavi malkice Anandtech - sintetiku na stranu po pogledaj neke realne aplikacije kao recimo Adobe Premiere elements ili Lame Encoder ili Nero Vision 5.3.9.0.
Opet vreme mereno u sekundama :) u Lamu i7 ima prednost samo 5% u odnosu na staru Quad arhitekturu iste Firme a u Adobe Elements cak nema nikakve dobiti osim sto je 70MHz na manjem taktu od Q9650.

Namerno izuzimam Phenom II ovdje da bi shvatio da ovaj sajt nema potrebe da bude pristrasan. Pogledaj u koliko velikoj meri su Phenom I rezultati losiji !

http://ht4u.net/reviews/2008/intel_nehalem_core_i7/index44.php

JEL SAD VEC MOZES da predpostavis kakav ce rezultat biti kod kompiliranja u VS 2008 ? :)

Generalizacije poput jedna je platforma za biznis i ozbiljan rad a druga za igrice i zezanje je kad pogledamo one realne testove koji se na kraju jedino i broje najveci tvoj promasaj u ovom threadu !

Poslednja izmena:
Inache , od kolega Fedje i Animana ocekujem u skorijoj buducnosti uporedjenje Phenom
II CPU u igrama na vecim rezulucijama ..... !

Tu ce se neke stvari definitivno prikazati u drugom svetlu

Poslednja izmena:
@alfaunits
Ostavi malkice Anandtech - sintetiku na stranu
Cuj kad kazes Sandra, a mislis na WinRAR vidi se da si izgubljen.
Uostalnom:
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3492&p=17
Evo ti WinRAR creation, znaci ne interni bench nego archive creation - razbijen PII do maxa od strane i7.

po pogledaj neke realne aplikacije kao recimo Adobe Premiere elements ili Lame Encoder ili Nero Vision 5.3.9.0.
Da, video sam - to nisam hteo da ti pokazem jer bi opet rekao "ANAND" - ali tu je JOS gora stvar za Phenom II.
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3492&p=17
Evo ti. Opet ogromna prednost za i7.

Namerno izuzimam Phenom II ovdje da bi shvatio da ovaj sajt nema potrebe da bude pristrasan.
Tvoj sajt je odsvirao svoje sa nepristrasnoscu cim je upario DDR3-1066 sa i7. Nema tu sta da se govori vishe.

Generalizacije poput jedna je platforma za biznis i ozbiljan rad a druga za igrice i zezanje je kad pogledamo one realne testove koji se na kraju jedino i broje najveci tvoj promasaj u ovom threadu !
Ja barem iznosim realne procene, naravno da nece svi ici tom logikom, ali barem iznosim nesto realno, tvoja je pretpostavka da ce svi ici na quad core, a uz to da ce svi na AMD, i da ce svi gledati samo igrice.
Ni jedno, ni drugo, ni trece.

Da okacim i ja neke rezove, na vazduhu, na vise od 4 Ghz.... :d

Prilozi

• 4104_mhz_stabilno_za_slikanje.PNG
    4104_mhz_stabilno_za_slikanje.PNG
    30 KB · Pregleda: 103
  • spi1M.PNG
    spi1M.PNG
    200.3 KB · Pregleda: 93
  • spi1M_4060.PNG
    spi1M_4060.PNG
    177.3 KB · Pregleda: 88
  • winrar.PNG
    winrar.PNG
    65.3 KB · Pregleda: 86
  • wprime4G.PNG
    wprime4G.PNG
    27.8 KB · Pregleda: 74
Ccc, ***, sta napraviste od svega ovoga. Izaso novi Phenom II, pa sta. Svaki CPU je dobar na svoj nacin i svaki ce naci svog kupca. *** bre ponasate se kao deca (mozda i jeste, ne vidim to u vasim sig niti me interesuje).

Da AMD nije izbacio iole konkurentan CPU Intel bi sibao cene samo tako. Ovako padose dilerske cene za i7 xxx sto ce reci ZDRAVA KONKURENCIJA radi samo tako.

"Da'l je bolji lepak ili trava i od cega vise boli glava..." - BaBe

Ko razume, shvatice...!!!

:smoke:

Evo jos malo....

Prilozi

• DDR2_1240.PNG
    DDR2_1240.PNG
    180.6 KB · Pregleda: 137
K0ja si cicija, daj 0tv0ri se mal0 sa tim SS-ima :d
:wave:

Poslednja izmena:
@alfaunits

O Anandovim testovima nezelim da trosim reci .....

Tvoj sajt je odsvirao svoje sa nepristrasnoscu cim je upario DDR3-1066 sa i7. Nema tu sta da se govori vishe.

Sto bi znacilo ne kupujte i7 ako uz to ne dodate i 300€ za memoriju :)
Ako to imamo u vidu odakle ti uopste pomisao da uporedjujes i7 platformu sa Phenom II AM2+ ?

Tvoj zakljucak se svodi da performanse i7edmice u tripple channel rezimu mogu se pokazati samo sa memorijama za entuzijaste.

Veceras ide uporedjenje rezova sa Anandtechom i ovim mojim "nepouzdanim" sajtom :)
Bar sto se tice Phenom'a II lako mogu uporediti :)

Mene samo cudi kako je starija intelova Quad arhitektura uspevala sa takodje "losom" DDR3 memorijom postici slicne rezultate kao i7 recimo u PovRay'u.? Tu je bar memorija ipak bila ista. Kako to objasnjavas ?

Poslednja izmena:
Evo josh jednog dobrog PII review-a
Nije na engleskom pa kome je to slabija strana mocice da stekne josh bolju sliku ;)
Inache rech je o sajtu koji je nepristrasan s obzirom da je rech o momcima iz Bosne koji muku muche sa sponzorima (Srbija ima problema sa tim, za Bosnu mora da se izmili nova rech :()...Poredili su PII sa svim i svachim. I to lepo i detaljno uradili!

Poslednja izmena:
samo jedna sitnica (ni ja ne volim da previse obracam paznju na pravopis ali neke stvari stvarno bodu oci :))... posto se vise puta (tako da je iskljucena greska u kucanju) provuklo kroz postove: "će mo" se pise zajedno :)

@alfaunits
O Anandovim testovima nezelim da trosim reci .....
Onda ne trosi ni oci za gledanje tvojeg sajta.
Anand samo ima najcistiji display rezultata, ali evo ti TR:
http://www.techreport.com/articles.x/16147/8
Ti reche Adobe? Nisi trebao, tu PII nema sta da trazi ali bukvalno:
http://www.techreport.com/articles.x/16147/7
2x razlika! Cak je gori od 9950.
Ajmo dalje...
Ti pomenu POVRay kao bolju stranu PII?
Malo Morgen:
http://www.techreport.com/articles.x/16147/9
Skoro 2x bolji i7.
3DSMax - primetna korist za i7.
Sve ovo sam ti dao sa Ananda, ali ti ne verujes, pa eto ti TR, uzivaj.
http://www.techreport.com/articles.x/16147/11

Sto bi znacilo ne kupujte i7 ako uz to ne dodate i 300€ za memoriju :)
Lazi, lazi, ja sam rekao DDR3-1333, koja 3GB ima za 100e pa i manje.

Ako to imamo u vidu odakle ti uopste pomisao da uporedjujes i7 platformu sa Phenom II AM2+ ?
Za sta? Opet pitanje najbitnije ZA STA?
Za igrice? To me ne zanima, i necu ni da komentarisem, nikad i nisam.
Za kancelarijski rad? QC nije u tom segmentu.
Za posao? Ne bi mi palo na pamet da uzmem PII sa ovakvim performansama! I da se uzme NAJ i7 konfa, pa da je 5x skuplja, radice dovoljno brze (i vishe od 2x kad je NAJ u pitanju od PII), a ta razlika u ceni ce se za mesec dana pokriti.

Tvoj zakljucak se svodi da performanse i7edmice u tripple channel rezimu mogu se pokazati samo sa memorijama za entuzijaste.
TR, Anand, Guru, etc. su koristili DDR3-1333 CL7. I tu su rezultati kakve sam naveo.
Ti samo nalazis rezultate gde je memorija DDR3-1066 CL7, sto nije smesno, nego je zalosno da takve sajtove pominjes.

Mene samo cudi kako je starija intelova Quad arhitektura uspevala sa i "losom" DDR3 memorijom postici slicne rezultate kao i7 recimo u PovRay'u.? Tu je bar memorija ipak bila ista.
Kupi naocare da bi se manje cudio:
http://www.techreport.com/articles.x/16147/9

Pa, to se moze gledati i sa druge strane ;)
Kad je jedan extra bolji, meni je lakse... znam sta treba da kupim da imam naj, a vecina ima jeftin CPU jer slabiji mora da toliko smanji cene da bi mogao da proda :D
Setite se da dok je K8 bio car, AMD je imao cene za koje je trebalo MNOGO vishe.
Treba imati konkurenciju... ali iskreno, mislim da je vecini bolje ako je jedan primetno jaci.
Ovo sam vec negde valjda napisao ali cisto da se ne zaboravi ;)
Da AMD nije izbacio iole konkurentan CPU Intel bi sibao cene samo tako. Ovako padose dilerske cene za i7 xxx sto ce reci ZDRAVA KONKURENCIJA radi samo tako.

Kakva je ovo komedija sa tobob pa to je za pricu :)

1333 i 1066 je za tebe ogromna razlika pa covecu uzmi lepo neki i7 pa uporedi rezultate gotovo nece postojati razlike a i ako bude bice toliko malo da je ne vredi pomenuti manje od 2%

ajde uzmi lepo naocare koje stalno pominjes pa pogledaj koju memoriju je koristio
techreport za modele i7-940 2.66 GHz i Core i7-940 2.93 GHz ?

Kako si prevideo sad da je i tu u pitanju 1066 CL7 memara ? :)

E sad sobzirom da ocigledno imamo u oba slucaja istu memoriju pada tvoja tvrdnja da je moja "nepouzdana" stranica namerno kastrirala i7
Sad je na tome da se vidi koja stranica ovde laze.

Pre nego sto krenem sa pojedinacnim uporedjivanjem citaj malkice ovde dalje :

http://scientiasblog.blogspot.com/2008/07/reviews-and-fairness-or-how-to-make.html

Poslednja izmena:
Ma koga bre vishe zabole uvo za i7, zna se kome je to namenjeno, ako je uopshte nekome i potrebno. :d
Ovo sto je AMD uradio sa back-compatibility i sa dizanjem performansi za koje su ljudi prichali da ce stici za 3 godine je verovatno shok i neverica. Mislim da bi i najokoreliji Intel fanboy trebao da bude zahvalan za ovakve performans AMD-a, jer ce isti u najmanju ruku oboriti paprene cene Intelovih proizvoda. 1.000.000 puta je vec prezvakano kakve su performanse Deneb-a u odnosu na Intel iz te klase gde je AMD postavio svoj proizvod.
Stvarno treba da se razmisli o splitu ove teme, ovo je vec postalo trovanje teme koja je jedna od najvecih u zadnje vreme.
@Montoya

Za**** vishe prepucavanje sa ostalima, kaci SS-ove, nemoj gubiti vreme i zivce na prepirke, jer nema efekta, oni koji zele da saznaju shto vishe o ovom prozivodu ostaju uskraceni kvalitetnih postova zbog shacice koja prica o necemu desetom, a pri tome i nema dodira sa onim sto je glavnica ove teme.

NHF @ All :wave:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno