Šta je novo?

AMD Phenom 45nm

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
bio bi cpu rez verovatno dosta veci na istim cpu frkvencijama.
I7 ima 400 MHz veci klok :) :D

i7 na istom taktu je oko 22% brzi od Phenom2 u 3dmark CPU testu,sa ukljucenim SMT-om,sto i nije neka prednost.Pogledajte NB takt na i7(3.2GHz :S) i na Phenom II(1.8Ghz!),kao i ram koji je koriscen za obe platforme :).Bas me interesuje kako ce se ponasati Phenom II 945 @4.2Ghz u AM3 socketu sa nekom besnom DDR3 memarom i NB taktom od 2.4-2.5GHz :).

Bio bi sigurno jos veci da je nb bio vise od 1800 Mhz i memorija na CL4 5-5-16

pogledaj velicinu memorije na AMD'u , samo 1GB a na i7 ni manje ni vise no 6 GB

koristio je 2x512MB a latencije CL5 7 7 .... smesno !

Dodje mi da povratim kad vidim ovakva uporedjenja ! Kolko im Intel zaboga placa za ovo ?

Poslednja izmena:
i7 na istom taktu je oko 22% brzi od Phenom2 u 3dmark CPU testu,sa ukljucenim SMT-om,sto i nije neka prednost.Pogledajte NB takt na i7(3.2GHz :S) i na Phenom II(1.8Ghz!),kao i ram koji je koriscen za obe platforme :).Bas me interesuje kako ce se ponasati Phenom II 945 @4.2Ghz u AM3 socketu sa nekom besnom DDR3 memarom i NB taktom od 2.4-2.5GHz :).

i7 je samo 9% brzi u 3dmark Vantageu to ti monty tvrdi odgovorno ako se na posten i fer nacin uporede ..... tako da ces da vidis kako ce uskoro da pane ventage'e rekord .... samo strpljenja !
Treba mi samo 5300 MHz na LN2 i oduvacemo kingpina.
Kad se memara naostri na CL4 4 4 12 na AMD'u a uz to lep takt memare , AMD leti !

Poslednja izmena:
a od kad se preko GPU-a testira CPU jos na 9600gso..... smesno......

400 MHz razlike na 3800+ X2 znace dobrih 1500 pojena u 3dmark 2006 (4870X2)

uradio sam test na 3195 Mhz i na 2795 (400 manje).
Grafika je bila totalno na default , latencije memorije iste.

Cenim da bi se CPU Score Phenoma II ukoliko slicno skalira kao ovaj 90nm 3800+ X2 povecao na istoj frikvenciji ovog gore i7 za nekih 20% sto bi znacilo da bi iznosio nekih 6818,4 pojena

Da ne pominjem tek koliko bi HDR Score tek bio bolji posebno da je lik i frikvenciju NB'a podesio na 2600 .... :D

Sve u svemu jos jedno uporedjenje koje pokazuje odlicne rezultate novog Phenom II procesora bar kad je 3D u pitanju.... :) iako je iz nekih nam nepoznatih razloga sve kastrirano kod AMD'a.
Moze se jedino obrazloziti sa time da je zeleo da prikaze najlosija podesavanja (kolicina memorije , NB 1800 , 400 MHz manji takt , CL5 7 7 latencije )koja su potrebna da bi se postigao isti ukupni rezultat kao kod i7.

Poslednja izmena:
Pa ako bi digao nb frekvenciju i zategao latencije, dobio bi jos koji %.

43a.jpg

Asrock AM3 ploca

Lici na Gigabyte...

AMD ce sa 790GX cipsetom izmenjati vise socketa nego sto Intel je izmenjo cipseta na jednom socketu :D

pink slotovi za ram :lupko:
asrock ne zna kako da se probije na trziste pa pokusava kod gay populacije

Jel ima neka detaljna slika socketa, interesuje me gde nedostaju ta 2 pina (neko poredjenje AM2 vs AM3).

Cisto da se prisetimo:
(Shanghai Cinebench):
http://techreport.com/articles.x/15905/7
@2.7GHz single CPU: 3156
Znaci, definitivno nesto nije u redu sa testovima okolo.
Posto fedja kaze da memorija ne utice na CB, onda jedino dodje da je CPU los ili da je BIOS/ploca/nesto trece extra lose ;)

Utice memorija, ali minimalno. ;)
Taj test koji navodis je radjen u 64-bitnom rezimu, a ovi ostali su 32-bitni. Odatle tolika razlika. Kao sto vidis u ovom testu Opteron ne zaostaje mnogo za Xeonom na 2.66 Ghz.

Aha... ucinilo mi se sa XS-a da je Vista x64 koriscena.

Prilozi

• 31h.jpg
    31h.jpg
    131 KB · Pregleda: 73
  • 31i.jpg
    31i.jpg
    109.2 KB · Pregleda: 73
  • Proof - Intel Yorkfield 3.0 Ghz.JPG
    Proof - Intel Yorkfield 3.0 Ghz.JPG
    154.6 KB · Pregleda: 63
grafulje su ipak bile malkice kloknute na 832MHz dobro nije to ono pravo ali je koristio vistu za 3dmark06 sto ubija score ....

Moglo je to mnogo , mnogo bolje !

lepo je videti kad neko ko ocigledno nije imao nameru da napada WR postigne ovakav score sta ce onda tek biti kad se neko fokusira na maksimalni tuning ? :D :)

Bye bye i7 !!!!

Poslednja izmena:
Valjda "bye bye", ovako ispadne totalno drugi smisao, koji verujem nisi zeleo da kazes. :D

Cpu skor je ocajan klok 5500mhz svega 7100 poena, tu nesto ne valja, mozda se procesor pokvari:) i7 9400 daje na 4000mhz 8threads 7700, dok sa 4threda na istom kloku postize nekih 7000poena.

off
Jedno pitanje, koji pametnjakovic mi brise postove i zbog cega?:)

Poslednja izmena:
Cpu skor je ocajan klok 5500mhz svega 7100 poena, tu nesto ne valja, mozda se procesor pokvari:) i7 9400 daje na 4000mhz 8threads 7700, dok sa 4threda na istom kloku postize nekih 7000poena.

off
Jedno pitanje, koji pametnjakovic mi brise postove i zbog cega?:)

dzabe *******i sve kad ce da ga oduva u ukupnom scoru ....
To ti dodje kao kad nekome kazes kako u sandri imas brutalan FPU rez ali ti fali nekoliko frame'ova kad uporedis u realnim igricama sa Phenom II.
Kad bi koristio tu logiku zakljucivanja mogao bi i da tvrdis da se i7 kvari pri startovanju bilo koje igrice :)
Bice mi zadovoljstvo ......

Poslednja izmena:
dzabe *******i sve kad ce da ga oduva u ukupnom scoru ....
To ti dodje kao kad nekome kazes kako u sandri imas brutalan FPU rez ali ti fali nekoliko frame'ova kad uporedis u realnim igricama sa Phenom II
Bice mi zadovoljstvo ......

Ma neka ga oduva, samo ipak je ovaj cpu skor nekako mali, uopste rezultati koji se dobijaju sa PII su dosta konfuzni, u nizim rezolucijama daje losije rezultate od konkurencije u vecim daje dosta dobre i bolje rezultate, nista mi nije jasno kako je to uopste moguce?

Ma neka ga oduva, samo ipak je ovaj cpu skor nekako mali, uopste rezultati koji se dobijaju sa PII su dosta konfuzni, u nizim rezolucijama daje losije rezultate od konkurencije u vecim daje dosta dobre i bolje rezultate, nista mi nije jasno kako je to uopste moguce?
K10 je takva arhitektura. Kada je rasterecen ne radi nista posebno, ali kada ga opteretis radi dobro. :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno