Šta je novo?

AMD Phenom™ II X4 960T

Sad sam se malo igrao i rezultat je sledeci:)

Sa naponom od 1.248v Linx sam stopira test posle par krugova a pritom je max rezultat 41 gflopsa

Trenutno naj stabilnija varijanta je 1.275 i kad opteretim Linxom ide max do 1.31
isto toliko pokazuje i HW Monitor

Nesto tu ne valja... 41gflops je zestoko trotlovanje proca jer mu fali napona i to bas.

Ako bi mogao da napravis lepo screenshot, gde si izvrteo min 1 sat linxa sa svom memorijom na tih 3.6 to bi bilo odlicno. A da se pri tom lepo vidi CPU-z, HWmon, task manager i taj linx.

A usput za nekih 3.6ghz 60 gflopsa minimum...

Poslednja izmena:
Znam da baguje zbog napona al eto cisto sam probao

Aj sad pokusavam na 1.275 mada pod linxom skace napon

Sad je rezultat 65 gflopsa napon 1.256 v isao je max do 1.34 linx stopirao sam posle dva minuta evo slika

Probacu sad sa 1.28v nadam se da ne smaram:)

Prilozi

• fgdgdfgdgdgdg.PNG
    fgdgdfgdgdgdg.PNG
    951.3 KB · Pregleda: 42
  • gfjghjghjgh.PNG
    gfjghjghjgh.PNG
    1,013.2 KB · Pregleda: 63
Dok god dize gFlops treba mu jos napona, a i dalje mislim da bih 1.4v bilo optimalno :)

Dize napon pod load-om jer mu je ukljucen LLC

Proc. definitivno ima dobar mem. kontoler... Kloknuo sam HyperX na 1900MHz sa njim. Testiram ga sa 1,47V na 4,2GHz. Za sada je stabilan. :D

Dosta manje struje traze sa 4 jezgra, samo napred :)

Puko BSOD na 4,2GHZ. :D Da li je zbog rama ili ne, ne znam. Sada ga testiram na 4,1GHz/1600MHz ram 2,4NB.

****ni vdroop! Pri FULL opterecenju voltaza pada na 1,42v, iako sam setovao 1,47v.

Glupi M4N98TD i njegov problem sa vdroopom.

Ako ti je BSOD 101, onda je napon na procesoru. Ako je neki drugi, nije do proca :eyebrows:

Ma proc je 100%. :) Evo ga na 4,1GHz stabilno sa 1,5V u BIOSu ali 1,47V u Windovsu dok je na 1,42V u FULL-loadu 99% vremena. Idluje na 1,47V. :D

Kakvo ludilo od ploce. :D

Prosao je test sa naponom 1.368v u Biosu namesteno na 1.285v

Nego sta mu to dodje LLC?

Prilozi

• gfhffghgfh.PNG
    gfhffghgfh.PNG
    1,001.3 KB · Pregleda: 53
Ne kapiram sto po svaku cenu guras otkljucanog x6 na 161w plus na 3,6GHz? Zar nije bolje 4000MHz x4 nego 3600MHz x6? :)

Nema neke velike koristi od ta dva jezgra u igricama.

Ateluv, ajd' sad cu da probam. Poslednji pokusaj, samo da znas. :D Stabilan je k'o stena na 2,5GHz NB, 4000MHz CPU i 1700 RAM. :)

^^ Pa moram necim da se zanimam:)

Razumem te skroz. :D Ali cisto da imas na umu da je bolje 4,0GHz x4 nego 3,6GHz x6.

Siguran sam da mozes na 4GHz kao x4. :)

Znam da je bolje ali cisto probam da znam sta imam ici ce on na x6 4ghz cim promenim plocu cisto da vidim da li moze;)

Aj odo da ga probam na 4ghz sa 4 jezgra

Meni je nestabilan na 4,2GHz stagod da mu radim. :D

Evo sada ga testiram na 4,1.

Znam da je bolje ali cisto probam da znam sta imam ici ce on na x6 4ghz cim promenim plocu cisto da vidim da li moze;)

Aj odo da ga probam na 4ghz sa 4 jezgra

Trebalo bi da moze. :)

Hajd. Javi napon itd. :)

Poslednja izmena od urednika:
Sa ovom plocom tesko 4ghz max napon je isao do 1.472v

Prilozi

• hjgjghjhgjghj.PNG
    hjgjghjhgjghj.PNG
    980 KB · Pregleda: 48
Koliko sme da se klokne sa box kulerom? Mislim na x4 varijantu tj kada se ne otključaju jezgra.

Pa nemoj da ti temperature predju 60c. Stavi 1,45V i vidi kako i sta. Recimo, 3,8GHz.

Nisam ga još uzeo, nego me zanima koliko otprilike može.. Pošto njega uzimam za sestru, ja ću još da mučim ovu moju furunicu :D

Ni po cemu nije bolja. Isto 4+1 naponska, ima par USB portova vise i to je to. :)

...mislim da je 8+2 naponska na toj GA ploci.
gigabyte_ma770T_top_left.jpg

Evo LinX na 4GHz sa 2500MHz NB i 1700MHz DDR3 HyperX:

Uploaded with ImageShack.us

Nije bas vrhunski reper za stabilnost, al' s obzirom da mi je prosao jos jedno 40 krugova bez problema pre slikanja, i Prime95 oko sat vremena mislim da je OK. :)

Poslednja izmena od urednika:
hoce li meni neko reci zasto moj ne vidi 6to jezgro ? jel moze da bude to do ploce ?

Nece bas svaki da se odkljuca u x6 verovatno jedno jezgro nije ispravno mada postoji sansa da neka bolja ploca odkljuca svih 6

koliko vidim,svi ste otkljucali u x6 bio stabilan ili ne.da li chipset utice na to ???

*** 99% da je jedno jezgro felericno klokni ti to na 3.8ghz sa 4 jezgra i uzivaj;)

radi sa 5 jezgara,ali kad je ukljuceno svih 6 sistem se vuce kao prebijen

Vrh Dno