Šta je novo?

AMD Phenom™ II X4 960T

od tri sam dva otkjuchao bez frke ;) tako da u mom sluchaju 66% je procenat :D

a sad...jeste...loto...:D

Ljudi ja sam vec poceo da sumljam, da se svaki drugi 960t otkljucava! ozb. Evo @demios otkljucao od tri 2! Kupili ja i drug ovaj procesor, isto otkljucali ga odmah u X6.
Moj brat isto kupio, i njemu se otkljuco! Sta je bre ovo ? :p Mora da su kletve :D

Samo ti sumljaj :d

Mogli bi neki tiket opiciti na sledeci ko kupi 960t da ce se otkljucat :D

Ljudi ja sam vec poceo da sumljam, da se svaki drugi 960t otkljucava! ozb. Evo @demios otkljucao od tri 2! Kupili ja i drug ovaj procesor, isto otkljucali ga odmah u X6.
Moj brat isto kupio, i njemu se otkljuco! Sta je bre ovo ? :p Mora da su kletve :D

Da, da - aj' se kladimo da ja ne bi' mogao da ga otkljucam kad bih ga kupio :smash:

150 krugova linxa je pokazalo suprotno! :p
Dok meni sve lepo radi, nit' se uzbudjujem, nit' vi treba da se uzbudjujete, ipak, hvala na brizi! :D

Jel zna neko da li ploča Gigabyte GA MA-770TA-UD3 može da otključa ovaj procesor? Ili da idem na MSI 870-C45 koju je na početku teme neko predložio?

ta gigabyte-ova ploca je bolja za klasu od msi 870 c45.
ali kao sto rekoh i ranije, imao sam vrlo prijatna iskustva sa msi ... mislim da nema bolje ploce za te pare (~55eur)
da mi je neko pricao pre 3-4 godine da cu na forumima da hvalim MSI rekao bih mu da je lud ... tada su mi MSI ploce pravile brdo problema, a sad rade kao sat ..
inace, nema pravila i sve zavisi od primerka procesora sto se otkljucavanja tice

poz

Ok, hvala! Videću još koje su razlike između ove dve ploče pa ću da odlučim.
A što se tiče otključavanja, šta bude bude, važno mi je da ne uzmem ploču koja uopšte ni ne može da otključa jezgra. :)

a koje ploce imaju ova dva srecnika sto su ga otkljucala u x6 ? izgeda da ovi sto kupe u emmi-ju su uvek srecni :D

i koja je godina proizvodnje procesora ?

Poslednja izmena:
I ja u emmi-u uzeo proc i plocu:) Uspesno odkljucano na MSI 870-C45

Nego jel zna neko kolika je max tempratura ovog procesora?

To je zvanicna info sa amd sajta pa ti proceni...;)

ta gigabyte-ova ploca je bolja za klasu od msi 870 c45.
ali kao sto rekoh i ranije, imao sam vrlo prijatna iskustva sa msi ... mislim da nema bolje ploce za te pare (~55eur)
da mi je neko pricao pre 3-4 godine da cu na forumima da hvalim MSI rekao bih mu da je lud ... tada su mi MSI ploce pravile brdo problema, a sad rade kao sat ..
inace, nema pravila i sve zavisi od primerka procesora sto se otkljucavanja tice

poz

po cemu bolja za klasu?

^^Mozda zbog naponske predpostavljam

Kod mene je tenutno namesteno na X6 OC na 3.6ghz napon 1.28v preko toga necu da teram dok ne promenim plocu i cooler mada je i ovo dosta za 160 eura:)

Poslednja izmena:
na 1.28v?

...

Evo od danas sam i ja postao ponosan vlasnik 960T Phenoma. Nazalost, ne otkljucava se. Barem ne na M4N98TD Asusu. Moguce da je i zbog nVidia chipseta, mada nebitno. Nisam imao ionako zelju da ga drzim na x6 pod TDPom od 140-150w...

Trenutno ga testiram na 4,0GHz sa 1,46V. Za sada je stabilan. :)

Seta napon od 1.28 do 1.296

960T @ x6 3.6ghz na 1.29v? screenshot...

Evo ga a probacu jos da spustim voltazu

Prilozi

• fdgdgfdg.PNG
    fdgdgfdg.PNG
    575.2 KB · Pregleda: 79

Ovo i dalje ne znaci da je on na 4.3ghz na 1.46v, a kamoli da je stabilan..

Aj da probam kulturnije, jel si ti to testirao sa necim? Necim u fazonu Linx, Prime itd?

Poslednja izmena:
koju oznaku imaju ti procesori koji se otkljucavaju ???? ovaj core uinlocker je smece na asus-u. kad ga aktiviram preko ploce komp posle shutdown nece skroz da se ugasi,ugasi on lepo monitor,ali kuciste ostane upaljeno..

Poslednja izmena:
Sad sam se malo igrao i rezultat je sledeci:)

Sa naponom od 1.248v Linx sam stopira test posle par krugova a pritom je max rezultat 41 gflopsa

Trenutno naj stabilnija varijanta je 1.275 i kad opteretim Linxom ide max do 1.31
isto toliko pokazuje i HW Monitor

Prilozi

• hghjghjggh.PNG
    hghjghjggh.PNG
    294.7 KB · Pregleda: 51
Nazad
Vrh Dno