Šta je novo?

AMD Phenom™ II X4 960T

Sto se tice podesavanja sve sam pokusao i nista

Poslednja izmena od urednika:
ali opet nishta ne dokazujesh ovim. pusti linx bar 5 minuta da radi i hvataj SS.
znachi, ako ti dok igrash igru cpu temperatura je 63c i vent 4500rpm max, a posle 46sek linxa 59c i 3500, onda ja zakljuchujem da nisi dovoljno pustio linx da radi i da ce verovatno posle 60c da se ubrzava. garant ti je u biosu podeshen target cpu temp 60, a ti to nisi nashao. imah istu takvu plochu i isti cpu do pre par dana i radi 100% ta opcija, jer sam sam namestio na 45c target temp. fleshni najnoviji bios na plochi, mozda to zeza.

Poslednja izmena od urednika:
Vidis da ovde na 45c vrti preko 5000 obrtaja

Probao sam sve moguce kombinacije i u biosu je iskljucen target za cooler 100%:mad:

Prilozi

• fdghdgd.PNG
    fdghdgd.PNG
    147.8 KB · Pregleda: 65
ahaha...koji trip
kazem, fleshni bios pa probaj ponovo, mozda je plocha neshto bagovita, ako nishta reklamiraj je, nemam pojma.

probaj da ukljuchish cpu target i da ga stavish na neku cifru i posmatraj onda.

mozda mogu ovo da objasnim tako da fan reaguje na napon i da je isti veci kad cpu ne radi u fulu tj nema vdropa ili je pak drop manji pri manjem opterecenju, a da u linxu i prajmu padne ..... moozzda :D

Poslednja izmena:
Danas smo se zezali ortak i ja oko masine koju je uzeo...960T/Gigabyte 990 UD3/... Nisam stigao da opteretim masinu, morao je on da kunta ustaje rano, nisam probao ni da otkljucam cpu. Po dizajnu ovaj BOX mi deluje identicno, bas me zanima da li ce biti tih kad se procesor optereti kao sto kazete.

@demios, mlatimo praznu slamu al bitno je ono sve kako nije, pa u tim stvarima koje sam nabrojao je osnovna razlika zato neki vent kosta 2000din a neki 300din...Taj dizajn i sve one stvari donose veci protok uz manje buke. Nije recimo svaka 12ica za 1200RPM isto bucna, ima nekih koje su ultra tihe i nekih koje su ko turbine...

mislim, krenuli smo da offujemo, prvo, jer niko ne moze da veruje da 2500rpm na amd boxu oze da ne urla i da radi posao, a drugo, shto iz mog iskustva, nisam primetio bitniju razliku u buci izmedju 12cm venta od 450din i onog od 2000 (lesheve od 200din ipak ne bih tu rachunao) na nekoj odredjenoj cifri obrtaja. slazem se sa tobom da ima razlike, josh jednom, ali kazem, nema shasne ni jedan da bude 12cm vent tih preko 1500rpm recimo, pa i da koshta 50e. ima do dizajna peraja , kako usisavaju, seku vazduh i dalje ga sprovode, te od motora i njegove konstrukcije, ali opet kazem, po meni, rpm i prechnik su glavni parametri kad je buka u pitanju.

Poslednja izmena:
hoce li mi neko reci zasto moj primerak ne vidi 6-to jezgro uopste ? a kad je ukljuceno sistem laguje ? u task-manager-u ga nema

Isključi šesto jezgro jer vrlo verovatno da je oštećeno tj ne radi stabilno.

a kako se postize stabilnost tog jezgra ? makar da mogu da ga vidim da postoji :D

pa,meni je frapantno to sto sam video u 3dmark 11 testu da core i7 ima preko 30fps u cpu testu .. dok ovaj amd jedva 10- sa 5 i do 13 . nije ni cudo sto je na ceni

e,fino sto si makar ti tu :) reci mi samo na kakvo podizanje struje mislis ? do koliko to sme da ide ?

Bolje nemoj da se igras sa strujom

vidi do 1.4v, neamm pojma, ja lozim i preko 1.5v (vcore, mozda probati podici i cpu nb vid, ko zna, mozda upali fora), ali iamm suepr hladjejne i super plochu i napajanje. ako i ti nemash isto onda nemoj preko 1.4v i u linxu nemoj ~60c da prelazi, ako budesh lozio

ploca je m4a87td

a koju plocu ti imas kad je toliko lozis ?

asus 990fx sabertooth,
lapovan alpenfohn brocken sa 2xcoolermaster excalibur + noctua nt-h1 pasta,
pcpower & cooling silencer 750w (seasonic koliko ja znam unutra)

;)

cesto pominju da treba 890 chipset za lako otkljucavanje. a ti imas isto x4 u x6 ?

aaa...ne bih se slozio sa tom tvrdnjom.
imao sam dva 960t unlokovana, sad sam na 1100t

sta im je falilo ???

hoces da kazes da su se oba otkljucala u x6 odmah ,i da si 2x dobio na loto-u :D

Nazad
Vrh Dno