Šta je novo?

AMD-ov BOX kuler za A64...

Rasputin

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2003
Poena
604
Verujem da dolazi sa "ZVAKOM", pa koliki je dobitak i da li se isplati da umesto ove zvake stavim termalnu pastu?
Sta je sve potrebno da uradim da bi zamenio zvaku pastom na najsigurniji moguci nacin(po procesor naravno).

Ne znam kakva je sada situacija sa Boxed verzijama, kada sam ja kupio procesor (u decembru 2003), hladnjak je bio bez "zvake", ali je zato na procesoru bila vec nanesena termalna pasta, tako da sam samo postavio hladnjak preko.

Cudno za taj slucaj sada prvi put cujem(vidim).
Pa kako radi sa pastom?

I ja sam bio iznenadjen, ali rekoh ajd' da probam kako radi (bio sam nestrpljiv da sto pre sklopim kompjuter :d ), mislio sam ako mi se ne svidja rezultat, zamenicu jednostavno pastu...

I eto, jos uvek radi sa prvobitnom termalnom pastom :smoke:

Idle: 38-40 C°
Pod opterecenjem ide do 55 C°

Relativno dobri rezultati za Boxed hladnjak (imam jos jedan Zalman 7000Cu A u rezervi), ali iskreno receno mrzi me da cupam sve napolje, samo radi zamene hladnjaka. Ostaje u rezervi dok ne uzmem nekog Winchestera :D

Poslednja izmena:
Rasputin je napisao(la):
Verujem da dolazi sa "ZVAKOM", pa koliki je dobitak i da li se isplati da umesto ove zvake stavim termalnu pastu?
Sta je sve potrebno da uradim da bi zamenio zvaku pastom na najsigurniji moguci nacin(po procesor naravno).

Skini zvaku i namazi obicnu pastu za cpu... :smash:
Samo je obrises...

Pozdrav :wave:

pre nedelju dana sam uzeo amd64 3200+ box varijantu.ima "zvaku".temperatura na "idle" je oko 41 na sobnoj temp od 22c i na taktu od 1000mhz.kada radi na 2200mhz "idle" u istim uslovima je oko 50c.na opterecenju ne prelazi 60c.napominjem da nije overklokovan(mrzim budzenja).po ovome mozes videti temperaturno ponasanje cpu u odnosu na fabricku kontakt pastu.ukoliko planiras da overklokujes preporucujem bolji kuler a ne bolju pastu.jer u letnjem vremenu ove temperature ce se drasticno razlikovati.pozdrav!

Poslednja izmena:
2 Accuphase: Cuvati Zalman-ov cooler za Winchester nije pametna ideja jer se Winchester ionako manje greje(po nekima i do 10 stepeni). Umesto toga stavi ga sada i uzivaj dok ne dodje Winchester a posle ces lako zameniti pastu i dobiti jos bolje performanse. Uzgred mislim da mi nisi rekao koji cpu imas?

2 carnivora: U pravu si, bolji kuler je prioritet za dobro hladjenje, ali pasta pomaze zar ne? Inace na leto ce morati da radi klima, a ja cu gledati da kada zamenim kuler zamenim i procesor verovatno winchester ako do tada ne izadje bolji.
Kako te sluzi ploca?

2 DADE: Ako je samo to onda hvala :,,: . Ja sam mislio da treba polirati kuler i 300 cuda ;) koliko debelo da nanesem pastu ako se odlucim da menjam zvaku?

Rasputin je napisao(la):
2 Accuphase: Cuvati Zalman-ov cooler za Winchester nije pametna ideja jer se Winchester ionako manje greje(po nekima i do 10 stepeni). Umesto toga stavi ga sada i uzivaj dok ne dodje Winchester a posle ces lako zameniti pastu i dobiti jos bolje performanse.

Videcu, mada kao sto sam vec rekao, mrzi me da cupam sve komponente (mora da se izvadi Mainboard) da bi ugradio Zalmana :D (i ovako sve radi odlicno).

Rasputin je napisao(la):
Uzgred mislim da mi nisi rekao koji cpu imas?

Stoji kod mene u Signature (ali mozda je ta opcija kod tebe iskljucena - prikaz Signature): AMD Athlon 64 3000 Clawhamer sa 512 Mb L2 Cache, prvi stepping koji se pojavio (C0) na 2 GHz. Mainboard je ASUS K8V Deluxe, prva serija koja je izasla na trziste (non Pro, nema PCI/AGP Fix).

Rasputin je napisao(la):
koliko debelo da nanesem pastu ako se odlucim da menjam zvaku?

Sasvim tanko, ja za te svrhe zloupotrebljavam clansku karticu od videokluba (tanka i elasticna): kapnem malo termalne paste na procesor, i onda je karticom razvucem po celoj povrsini procesora, najtanje sto moze (kao tanki film), Heatsink se nazire ispod paste.

Pastu mazi sto tanje mozes. Izbegavaj guste paste, kao sto su one iz
teramtake kulera (one sto su kao srebrane,a u stvari su gusto sr...)

Pozdrav :wave:

Rasputin je napisao(la):
Ide termalna pasta sive boje. Sasvim solidno hladi do nekih 2.5 Ghz. Na 2.6 Ghz ni jedan primerak A64 2800+/3000+ sa BOX kulerom nije hteo da prodje testove.
Na 2.4 Ghz, 1.5v idle oko 36 stepeni, full load oko 58-62 stepena u zavisnosti od zagrejanosti prostorije.
Interesantno je da kada odradjuje 3D testove ume vise da se zagreje nego kada odradjuje Prime95 ili CPU burn, verovatno zbog opterecenja Hypertransport magistrale i memorijskog kontrolera.

Ajel ima nekih jeftinijih kulera za K8 procesore (tipa Raptor Cool za K7) koji bi odradili bolje i tise hladjenje od Box kulera?

Ima, ovde dosta hvale Thermaltake Silent Boost K8 (oko 22 €):

thermaltake_silentboost_amdk8.JPG

@Accuphase
Dobar je ovo kuler, nema sta.
Koristi Panaflo ventilator (najtisi moguci zbog napredne tehnologije Panasonic-a
sa Hydro-lezistem).Samo kad bi znali jos gde nabaviti ovo u BG-u.Gde si video
ovu cenu oko 22 eura.

Nazad
Vrh Dno