Šta je novo?

AMD or Intel ???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

= IGY =

Čuven
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
765
Kada pogledam celu seriju c2d procesora amd mi postane smesan!

E sad,po tom pitanju mislio sam da uradim sledece:

ASUS M2N-E >>> GIGABYTE GA-965P-DS3
AMD X2 4200+ >>> INTEL C2D E4300

Posedujem konfiguraciju iz potpisa i sada zanima me vase strucno misljenje.
Ako bi uradio zamenu samo gore navedenu znaci proc-a i ploca-e,a da mi ostane sve ovo ostalo sto imam,(ukljucujuci i kuler AC Freezer 64 PRO)
i uzimajuci u obzir da mi sada komp radi na 2,6 da li se to isplati!?
Podrazumeva se da ce se taj E4300 klokovati!!! :-devil-:
Znaci sa ovom memorijom iz potpisa,kulerom... sta mislite koliko bi zagarantovano mogao da
izvucem iz tog E4300 sa tim gigabyte-om! Da li ce se isplatiti!?

Hvala unapred

Poslednja izmena:
Pa zato te pitam,sta znaci ono bice brze ddr3 memorije.
Da nekupim plocu koja podrzava ddr3 1333mhz,a oni posle izbace nesto brze i ploca=bacene pare!
Ili ce se samo menjati latencije.

Poslednja izmena:
Pa zato te pitam,sta znaci ono bice brze ddr3 memorije.
Da nekupim plocu koja podrzava ddr3 1333mhz,a oni posle izbace nesto brze i ploca=bacene pare!
Ili ce se samo menjati latencije.

pa najverovatnije ce da skacu i mhz i latencije

ali nemogu da budu bachene pare bilo koja ddr3 ce da bude bolja od ddr2 po mom mishlenju

a josh dugo ce da se voze ddr2 memorije

a da chekash podrshku za vece brzine rama onda morash da pripremish josh pare

a to nece skoro <<<(nemislim na pare nego na plochu)

Poslednja izmena:
pa najverovatnije ce da skacu i mhz i latencije

ali nemogu da budu bachene pare bilo koja ddr3 ce da bude bolja od ddr2 po mom mishlenju

a josh dugo ce da se voze ddr2 memorije

a da chekash podrshku za vece brzine rama onda morash da pripremish josh pare

a to nece skoro <<<(nemislim na pare nego na plochu)

E onda posto nemam para odluka je sledeca:

Biostar TP35D2-A7
E4300

Samo me jos zanima da li ovaj biostar isto podrzava 45nm proc?
(da li vazi sve isto ko i za ostale ploce p35 chipseta posto su ga na sajtu jako sturo objasnili)

E onda posto nemam para odluka je sledeca:

Biostar TP35D2-A7
E4300

Samo me jos zanima da li ovaj biostar isto podrzava 45nm proc?
(da li vazi sve isto ko i za ostale ploce p35 chipseta posto su ga na sajtu jako sturo objasnili)

trebalo bi da podrzava

Stvarno ljudi, gde će vam duša? :trust:
Savetujete čoveka da "pljune" 100-150eur razlike za mašinu koja će mu raditi 20% brže od ove postojeće. Ovo sa ddr3 memorijom neću ni da komentarišem... tek to je bacanje para. lako je s tuđim qrcm koprive mlatiti... :eyebrows:
A i tebe igy stvarno svrbi novcanik... :bottle:

Savetujete čoveka da "pljune" 100-150eur razlike za mašinu koja će mu raditi 20% brže od ove postojeće. Ovo sa ddr3 memorijom neću ni da komentarišem... tek to je bacanje para. lako je s tuđim qrcm koprive mlatiti... :eyebrows:

ako nece nemora ja ga ne cimam kupi kupi kupi moras da kupis

na njemu je da odluci mi smo mu samo dali predloge a na njemu je da odluchi dal ce da uzme ili nece

Auh,naprziste coveka da proda ovo a ostaje na 7600GS grafici ...ccc.
Aj da se bavi renderingom ili AV kompresijom pa da se isplati,ali koliko sam skapirao nista od toga.Covek je mislio da ce videti ubrzanje samo promenom procesora.
TAcnije videce ga,u jednom vrlo malom broju slucajeva i samo ako kupi jos i SLI sistem sa dve Ultra-e.Ovako odose 150e za dzabe :S:.

Pa covek je rekao da bi presao na Intel i pitao za savet sta da uzme.
Ljudi su mu samo rekli lepo kako moze sto bolje da iskoristi taj novac koji ima...
Njegove su pare tako da ce konacna odluka biti njegova. Niko ga ne tera da kupi samo ga savetuju da ako ce da predje na Intel sta da uzme...😉
Za ddr3 memoriju cu se sloziti da je sada bacanje para kupovina iste...:wave:

covek je izgleda shvatio da mu se itekako isplati i konfu vec "poslao" u oglase...

svaka cast na izbore i uzdravlje da koristish novu mashinu,i ja bi zakljuco sad ovo da se ne bi rasplamsaval diskusija oko necega shto je vec resheno....

Oducio sam se ipak za
gigabyte GA-P53-DS3 & E4300 sa pogledom na 45nm koji cu uzimati jednog dana nadam se 🙂
A isto to vazi i za ddr3,znaci koliko god da dobijem trenutno dobicu a jednog dana onda imam maticnu za nesto novo.

E sada zanima me koji ste bi mi kuler preporucili za ovu kombinaciju do 2000din.

Poslednja izmena:
Planiram da ivucem 3ghz,ako to uspem super,a vise naravno nije na odmet.:smoke:
Ako je taj hyper xt dovoljan za 3ghz ok,ako neko zna jos neki neka navede.

U svakom slucaju hvala vam svima za dosada.Dzaba ste digli frku da li se isplati ili ne.
Ja sam samo pitao koliko bi se isplatio prelazak sa amd na intel,a vez duze vreme zelim da predjem na intela.
To ce mi biti prvi intel u zivotu.:,,:

Poslednja izmena:
Izvinjavam se na upadu ali me zanima samo preporuka od nekoga... da li je bolje uzeti jeftinije 3800+ sa K9N Neo F MSI ili da idem na skuplju E2160 + ta Biostar ploca... ako bi isao na AMD imao bi za 8800GTS a ako idem na intel verovatno bi morao 7900GS i da mi ostane josh koji evric za po nesto
Posto komp ne menjam po 3-4 godine zanima me isplativija i dugovecnija kombinacija

Josh jednom izvinjenje na upadu

Izvinjavam se na upadu ali me zanima samo preporuka od nekoga... da li je bolje uzeti jeftinije 3800+ sa K9N Neo F MSI ili da idem na skuplju E2160 + ta Biostar ploca... ako bi isao na AMD imao bi za 8800GTS a ako idem na intel verovatno bi morao 7900GS i da mi ostane josh koji evric za po nesto
Posto komp ne menjam po 3-4 godine zanima me isplativija i dugovecnija kombinacija

ovo sa 8800gts, ali probaj nekako da se izgrbavis za e2160, pa makar kupio najjeftiniju p965 plocu
i da, racunaj da ti treba 2gb rama
edit:
ili kupi e2140, on je za 10-ak evra jeftiniji+ najjeftiniju p965 plocu, to bi te izaslo samo malo vise od amd platforme, a bolje je

Poslednja izmena:

Ako ćeš da se igraš, onda ti je grafička najbitnija. Zato bolje idi na AMD varijantu i ušteđene pare uloži na bolji gpu. Možeš varijantu amd brisbane 3600 + Biostar TA690G (može dosta da se overklokuje) - ako ti ne smeta mATX format. Ako hoćeš full ATX, onda bolje sačekaj do kraja meseca da stignu MSI K9AG-Neo2 Digital

Oducio sam se ipak za
gigabyte GA-P53-DS3 & E4300 sa pogledom na 45nm koji cu uzimati jednog dana nadam se 🙂
A isto to vazi i za ddr3,znaci koliko god da dobijem trenutno dobicu a jednog dana onda imam maticnu za nesto novo.

E sada zanima me koji ste bi mi kuler preporucili za ovu kombinaciju do 2000din.

pametan izbor 😉

hyper tx on ti je oko 1800dinara😉

Pusti druge shta prichaju ako neces da predjesh nemoj ti si pito mi smo ti rekli

i nemoj da nas juris posle po forumu sto ste me ******** :d :d :d

kao shto neko vec rece,najbolje bi bilo da se josh nekak isprsish za neki evro i uzmesh i intela i 8800GTS,jer 8 serija je svakako "dugovecnije" reshenje,kao shto je i C2D,vidi ako mozesh da se uklopish...:wave:

sta reci nego da je odmah nakon pojave amd 64-itnog procesora intel napravio munju od procesora, neki moj ortak koji je bio na ms konferenciji u engleskoj kaze da ce 64-itni procesori jos neko vreme da se razvijaju zato se sada naglasak stavlja na pockepc uredjaje, uz i dalje slabu softversku podrsku..

Znaci definitivno C2D...Dobro je dok preporucujete i te jeftinije sto znaci da nece biti usko grlo 8800GTS...E a ta ce mi izjesti budzet definitivno....garant cela moja konfa plus josh 100e za nju a onda josh da nakalemim 400 za ovo...Stisnut sam negde oko 400-420 cu imati 26jula(rodjendan) tako da ce biti gusto inace posle tog datuma se menja i komp...

Ovo može reći samo neinformirana trolčina 😉.
U te 3 i pol godine je AMD iz nule stvorio ~25% udjela x86 serverskog tržišta.

pazljivo sa deljenjem "komplimenata" plz. nisam te nicim izazvao 😉 a sto se tog "udjela" tice moz'misliti 🙂 moja poenta je da je intel bez trunke "cimanja" istrpeo ocajni netburst a da se amd nece bas tako lepo provesti zbog kasnjenja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno