Šta je novo?

AMD Navi RX 5700/5700XT

Ako njoj temp. ne smeta ne smeta ni meni malo banalno ali..:)
I ova moja Titan X se greje kao sasava ali ona je poznata po tome i da temp. ne smeta..
Bitno mi je da je tiha imao sam od raniije neke pwercolor to se culo ka traktor.
Reci mi u kom su odnosu sa RTX 2060,2070 pre bih RTX ali su im cene nikako dole,nema popusta..crkli da crknu:d

Poslednja izmena:
@jurodivi šta misliš, kako bi bilo da ostavim stock sve estetike radi na ID Cooling IS-60V2?

I ova moja Titan X se greje kao sasava ali ona je poznata po tome i da temp. ne smeta..
Bitno mi je da je tiha imao sam od raniije neke pwercolor to se culo ka traktor.
Reci mi u kom su odnosu sa RTX 2060,2070 pre bih RTX ali su im cene nikako dole,nema popusta..crkli da crknu:d

RX 5700 je pandan 2060 Super, dok je RX 5700 XT pandan 2070 Super. nVidija redovno dobija u UE4 igrama, gde AMD nije na zavidnom nivou (sa drajverima) i gotovo uvek je 10% sporiji od navedenih RTX karti.

Na screenshot-u ispod imaš info o tome koliko se jako čuju ove bolje RX 5700 XT grafika, a ispod njega imaš i original video, pa pogledaj recenziju/poređenje i ostalih podataka.

2019-11-21_152724.jpg

Poslednja izmena:
Hvala puno na pomoci.

Nema na čemu. Ovo su sve inače jačine zvuka u maksimalnom opterećenju. Dok su u idle, sve one imaju fan stop funkciju (ventilatori se zaustavljaju), pa tada nema nikakvih brujanja/zujanja ili ikakvih zvukova od strane karte.

@romario:

Otprilike, od slabije ka jačoj: 2060 > 5700 > 2060 Super > 5700 XT > 2070 Super. Razlike u performansama nisu nešto velike između njih, 5-10% u proseku zavisno od igre. 5700 XT je možda najbolja kupovina.

5700 serija ima zezancija sa drajverima, još nije sve ispeglano (blaga lutrija da li će sve raditi lepo ili ne), NVidia karte su skuplje. Pa ko šta voli...

Inače, do sada su MSI Evoke i XFX Thicc važile za karte za izbegavanje, ali su i MSI i XFX redizajnirali kulere i dosta popravili utisak. Mada, ko bi da uzme njih, bolje da sačeka da se raščiste zalihe starijih primeraka :) I i jedni i drugi imaju RMA program za zamenu kupljenih karti "popravljenim" modelima.

@MilanNBA23:

Možeš da ostaviš stock fan na IS-60 ali je Noctua mnogo bolja, tiša i bolje duva. Fuckaš estetiku, ionako nemaš prozor na kućištu...

Poslednja izmena:
Hahah I to je istina, poručiću sada na AliExpressu kuler [emoji3526]

Sacekaj malo, sad ce biti popusta za black, bozic i novu...

...riding on 720p...

@romario

Uzmi PowerColor Liquid (aka "Blue") Devil 5700xt, nemas sta da razmisljas o performansama i temperaturama... ;)

Poslednja izmena:
Porucena Gaming X 5700 XT, dosta je 470-ica krvarila na 1440p :D

Hteo sam Nitro+, ali razlika u ceni od 5-6.000 mi nije opravdana, i Gaming X je top model.

Taman da je zapakujem u S340 Elite koje vikend ceka u kutiji, i miran sam barem do 2012, nadam se :D

Poslednja izmena:
Mislim da nece izdrzati dalje od 2011...

...riding on 720p...

Kad krajem 2011. postane slaba onda moze da predje na 5970, kazu da ce biti brza, tiha i hladna :)

Pogresi covek [emoji23]

Od ove dvojice je i za ocekivati, ali od HSV-a, ccc [emoji14]

:)
Ne rece cenu?

...riding on 720p...

Porucena Gaming X 5700 XT, dosta je 470-ica krvarila na 1440p :D

Hteo sam Nitro+, ali razlika u ceni od 5-6.000 mi nije opravdana, i Gaming X je top model.

Taman da je zapakujem u S340 Elite koje vikend ceka u kutiji, i miran sam barem do 2012, nadam se :D
Znači u startu si 8 godina nemiran ;)

Stigao novi zakon za kurirske sluzbe, nezgodnije im je dosta da posluju sa tim, pretpostavljam da ce ovi "slabiji" da batale sa radom sasvim.

Zakon o poštanskim uslugama ("Sl. glasnik RS" br. 77/2019)

Član 47

Poštanski operator, odnosno zaposleni kod poštanskog operatora, dužni su da pri prijemu otkupnih i vrednosnih pošiljaka izvrše uvid u ličnu ispravu korisnika sa fotografijom i evidentiraju registarski broj lične isprave u cilju utvrđivanja identiteta pošiljaoca i sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma i prometa robe neregistrovanih subjekata.

Poštanski operator je dužan da podatke iz stava 1. ovog člana čuva kao poslovnu tajnu, koristi u svrhu za koju su prikupljeni i da samo po zahtevu suda ili drugog nadležnog organa, za potrebe postupka koji se vodi pred tim organom, dostavi tražene podatke.

Podatke iz stava 1. ovog člana poštanski operator je dužan da čuva najmanje godinu dana, na način propisan zakonom kojim se uređuje tajnost podataka.

Hvala na info, mislim da ce i dalje prolaziti prodaja predmeta pod drugim imenom , na primer salje gpu a kurir je zavodi kao solju za kafu. Posto pise da kurir mora da ima uvid u predmet koji se salje.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Zato lepo pare unapred, kao sto sam ja, i nema frke.
Sto se tice sadrzine paketa, to mogu da stave sta hoce.

Poslednja izmena:
Posto pise da kurir mora da ima uvid u predmet koji se salje.

Prijem poštanskih pošiljaka

Član 42, Stav 2:

Poštanski operator može da izvrši uvid u sadržinu pošiljke na prijemu, pre njenog zatvaranja, a pošiljalac je dužan da omogući uvid, osim u pošiljke čija je sadržina pisano saopštenje.

Ја још нисам добио пошиљку на којој је писало нешто труго од оног што је унутра. Куриру је довољно да му се поклопе подаци са садржајем. Даље не би требало да га интересује.

Vidim imacemo vise turista u Subotici , svi ce licno dolaziti :smash:

Da je grafa zver malo je reci.

1440p Overwatch i Battleftont II na max detaljima, naravno undervoltovana na 1056mV, 64 stepena max :)

Mada dobro, ja limitiram FPS na 73 zbog FreeSynca, i to olaksava situaciju.

Baguje mi Aferburner, UV sam odradio preko Wattman-a, videcemo da li ce resetovati u nekom trenutku :D

Poslednja izmena:
^
Ja pikiram 5700xt Red Devil ako cene unormale, pre neki dan je za istu skocila sa 450e na 492e. Ja danas bas u MediaMarkt(at) videh Asus Dual 2070 Super EVO OC za 480e (sa 588e), za te pare no brainer. Ne bi me uopste cudilo da krenu da obaraju i za druge 2070s modele cene

Za 5700xt morace da idu ispod 450e ako planiraju da pariraju zelenom taboru, po istim cenama ne bih uzimao Radeone (prevashodno zbog drajvera a potom i zbog temperatura)

Poslednja izmena:
Ja sam mogao da izboksujem za ~520e 2070 Super, toliko je na Iponu, ali bih morao kesom da platim, bez domace garancije i da uzmem neki losiji model.

Ovako sam za ~510e dobio 3g garancije, karticu prakticno istih performansi (5-6% je brza 2070 Super u proseku), a visoke temperature i buka ne postoje.

Doduse, ja sam odmah sibnuo undervolt, shvatio da je Afterburner trenutno neupotrebljiv, ne koristim Fraps niti bilo kakav fps monitoring softver, koristim Radeon Chill za limitovanje FPS-a, sve je stabilno, tiho i hladno.

Do sada probao Overwatch, Battlefront 2, Spyro Reignited sve na maksimum u svim igrama, Spyro je najvise zagrejao, 71c, ventilatori na ~1300RPM, ne cuju se.

Mada, isto tako mi je bilo i sa R7 360 i RX 470, retki problema sa drajverima. Za R7 sam koristio neke starije drajvere neko vreme jer su noviji bagovali, ako me secanje dobro sluzi, van toga nista.

Jedino je glupo sto nema dual bios na Gaming X, ostalo je sve top, barem je prvi utisak takav. Undervoltovana ne trosi vise od 170-180W u full loadu, uglavnom 130-140W (po softverskim ocitavanjima, nije 100% pouzdano). Opet, tu i Chill igra veliku ulogu, da izbacuje ~144fps, sigurno bi trosila vise, pretpostavljam oko 200W.

Poslednja izmena:
@Yojinbo i ja planiram da kupim istu. Čeka se black friday na amazonu jer će biti jeftinija nego ovde, ako je uopšte i ima negde ovde. Gde je ti pazariš?

@ivanbass1

Probaj morepowertool alatku za ta štelovanja (undervolt, fan, klok i slično) na Naviju. Piše direktno u registry i nema potrebe za wattman-om ili ab-om. Imaš i tutorijal, pogledaj ga (jer ima i deo oko fan stop-a kako da ostane aktivan).

Samo po reinstalaciji drajvera moraš ponoviti postupak, jer ih novi drajveri resetuju. Ja sam sa njom sebi isto undervoltovao i malo smanjio fan, tako da sad uopšte Pulse ne čujem (fan ide do 1300rpm - ali je obično oko 900rpm, temp do 65C i to u otvorenom kućištu u nivou ušiju na 70cm od mene).

Poslednja izmena:
@dzonihsv

To je to, tako nesto sam trazio, guglao bih veceras. Podesavam veceras kad stignem kuci.

Svidja mi se GUI, iliti nedostatak istog, sve lepo i pregledno :)

Nazad
Vrh Dno