Šta je novo?

AMD Konfiguracija do 350 evra

brey nopax

Čuven
Učlanjen(a)
03.11.2003
Poena
601
Pomozite exkolegi koji je vec duze vremena van tokova da sastavi _solidnu_ konfiguraciju do naznacenog iznosa.
Racunar treba da predstavlja home desktop, znaci nista posebno, malo net, programiranje, multimedia, novije igrice...o/c kada zatreba, ali stabilnost je obavezna.

Trenutno stanje:
AMD 2000XP+ (varijacije od 1800-2200 u zavisnosti od trenutne cene; Koji kuler predlazete?)
A7V8X-X mada se predomisljam za Epox 8RDA+ by Mercury
256MB DDR Kingston (osim ako nije u konfliktu sa plocom?)
neki Radeon 9200 (TVout obavezan) ili (neki)MX440 ?
DVD-R

+kuciste(ne mora da bude nabudzeno, samo da ima napajanje koje podrzava sve to ide u njega, da nije skuceno)
+modem(hw or linux supported(dobar na starim centralama)),tastatura, mis

sve dok se uklapa u navedeni budzet(do 350e)

Svaka pomoc je dobro dosla

Za 350 EUR mozes pazariti vrlo finu masinu,koju bih ja odradio na sledeci nacin:
Asus A7V8X-X vrlo pristojna ploca,nije za ozbiljan OC 50 EUR
AthlonXP 2000+ u Box varijanti (prva klasa procesora,kuler za minimalni OC i tri godine garancije-dovoljno aduta za cenu od nepunih 60 EUR)
Od memorije PQI,A-DATA i sl. (ValueRam je poslednjih godinu dana sasvim prosecna memorija po ceni 20-ak% visoj od konkurencije,mada je ovih dana razlika nesto niza zbog blagog skoka cene jeftinijih modula),racunaj 35 EUR
HDD Maxtor 80 GB za oko 60 EUR (moja preporuka WD,mada ga slabije ima)
MSI MX440 umesto nekog SE9200 za oko 40 EUR
Modema na sve strane (i svakakvog krsa) za 10 EUR (moja preporuka Connexant based)
Ako sam te dobro razumeo DVD citac? Po meni bilo sta do 28-30 EUR
Sve upakovano u Chieftec DG-01W za oko 52 EUR (vredi prezaliti 20-ak EUR preko nekog Neo ili Merqury-ja)
Logitech DeLuxe Access + neki obican optical mouse cca 18-20 EUR
Po mojoj racunici 350-355 EUR ukoliko se kod tvoje stavke DVD-R nisam presao,a nadam se da nisam.
:wave:

1. Izbegni taj ASUS -X po svaku cenu.

2. Conexant vise ne daje Linux podrsku za svoje modeme dzabe, tako da je to dovoljan razlog za izbegavanje.

3. Ako se ne bavis o/c-om onda bolje neki Soltec ili GA sa nF2 chipsetom i Barton 2500XP sa sasvim pristojnom memorijom nego nesto ispod toga. Mada je pala cena NF7 (bez -S) tako da mislim da je to sada najekonomicnije.

Bolje da nema nikakav DVD nego da kupuje jeftina **anja, posto tim komponentama trenutno jos uvek padaju cene, a za te pare kupi jos 256MB RAM-a. Isto bi mogao da prezali i opticki mis i tih 10-15€ ulozi u bolje napajanje.

Izbegni taj ASUS -X po svaku cenu.

Nazad
Vrh Dno