Šta je novo?

AMD/Intel - budzet do 30k

1110

Slavan
Učlanjen(a)
14.02.2008
Poena
309
Ufff... jednog od racunara mi je pregazilo vreme, a na njemu provodim dosta vremena, dobri starti 775 socket :-(
Sada u tom racunaru moram da promenim MoBo/CPU/RAM.
Racunar je za web development/mobile (Microsoft alati, Win8.1).
High end igrice se ne njemu ne igraju (plafon war craft, a i to je maksimum).
Znaci ono sto je bitno: Da radi stabilno, da nije bucan, da mogu da ga ostavim 7 dana da radi bez problema.
Programi kao sto sam rekao cesto imam ukljucene alate za programiranje, microsoft/eclipse, Photoshop i Illustrator.
Znaci cesto imam ukljuceno vise aplikacija u isto vreme.
E sada posto nisam pri budzetu za ovaj racunar, a trebaju mi komponente ASAP imam dilemu.
Uvek trazim pomoc kada nesto sastavljam jer nikada nisam siguran u ono sto sam sastavim bolje pitati iskusnije.
Na slikama je jedna intel i jedna amd konfiguracija.
1) Misljenje koje vise odgovara mojim potrebama (tacnije sta je bolje uzeti)?
2) Ako neko ima bolju ideju sta da sastavim molim za savet?

Hvala unapred na brzim i kvalitetnim odgovorima :)
Capture.PNG
Capture1.PNG

Ja bih na tvom mestu isao na Intel varijantu, samo uz male izmene. Mislim da ti je ta ploca potpuno nepotrebna, bolje izmi neku sa B85 cipsetom a razliku u ceni preusmeri na processor. Obavezno uzmi makar najjeftiniji i5-4440. Takodje, malo su mi jace te cene, pa ako bas nisi vezan za tu radnju, imas i povoljnije da nadjes od toga.

"pa ako bas nisi vezan za tu radnju, imas i povoljnije da nadjes od toga"... nisam vezan za radnju. Uzeo bih preko emmi-a ali
mi uopste nije jasno sta da radim ako nesto rikne u garantnom roku :( A u KG-u ne znam za jos neku radnju, ja bih u mom gradu uzeo

Evo je neka izmena. Pogledacu mozda mogu da uzmem malo bolju plocu u nekoj drugoj radnji ako ima jeftinije cene. Sta mislite o ovome:
Capture.PNG
ili
Capture.PNG

Poslednja izmena:
Ok. Sta mislite o ovome. Promenio sam CPU i MoBo. Ploca mi se svidja po onome sto sam procitao...da/ne :)
Capture.PNG
To je prva opcija... E sada imam i nesto drugacije u planu.
Pitanje za ovu sliku: Da li je ovo drasticno losije ili je tu negde? Jeste i3 ali me zanima misljenje. Promenjena ploca i cpu.
Capture.PNG
I ovo je poslednja opcija (mada nikada nisam imao nista od MSI-a), naravno CPU mogu da zamenim za 4450 (ako nije drasticna razika kao sto sam pitaoo gore)
Capture.PNG

Poslednja izmena:
Poslusaj stormsciona I ne izmisljaj toplu vodu.

Brate sta ce ti tako skupa ploca? Ja ne znam ni sta onoj Gigabyte fali sto si je prvo stavio, ona od 7100din. Za memoriju se slazem, nikakve razlike nema izmedju 1333mhz i 1600 i ako negde treba da stedis, ustedi tu.

Brate sta ce ti tako skupa ploca? Ja ne znam ni sta onoj Gigabyte fali sto si je prvo stavio, ona od 7100din. Za memoriju se slazem, nikakve razlike nema izmedju 1333mhz i 1600 i ako negde treba da stedis, ustedi tu.

Kada god sastavljam novu konfu imam problem sa plocama. Ok, skoro sam saznao posto nisam kloker da mi ne treba Z87 i
da treba da gledam H87.
Ali posto uvek planiram ulazak u nove poslove ne znam da li ce mi trebati danas sutra nova graficka kartica recimo.
I nikada ne znam ako odaberem neku jeftiniju plocu da li ce mi sutra smetati da uradim upgrade.
Dakle meni je bitno da kada mi zatreba mogu da cusnem 1150 CPU ili da ubacim svih 32GB RAM-a to po onoj prvoj ploci kontam da mogu.
Ali da li ce mi praviti problem ako pozelim da ubacim neko cudoviste od graficke unutra jer vidim da ploca u opisu ima
"cross-fire" i odmah se uplasim da ako stavim NVidiu unutra da li posto ploca ima CF podrsku ne podrzava nesto na NVidia grafickim karticama.
Naravno ne planiram ni SLI vec jednu jaku graficku.
To mene buni kod ploca pa uvek nekako izbegavam najjeftinije. Mozda nisam u pravu.

Nema tu opasnosti. Intela koji se ne klokuje mozes da ubodes u bilo koji plocu, zbog niske potrosnje. Razlike izmedju h87 I z87 , osim oc opcije u biosu , Nema.

Sto se tice mita da nvidia radi bolje na intelu I slicnih, to smo apsolvirali 2005e. Ecs ploce se odavno ne prodaju i nema opasnosti da kupis plocu koja je stvarno losa.

Poslednja izmena:
Ma da, naravno. Tu ti je samo bitno da imas dovoljno jako napajanje koje ce da izgura karticu, nista vise.

Mozes da stavis bilo koju karticu . kupljenu ili ukradenu .

Nazad
Vrh Dno