Šta je novo?

AMD ili Intel?

miloso

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2004
Poena
609
Hteo bih da vas pitam ZA IGRANJE sta se bolje pokazao AMD ili Intel (Dual Core)? :banana:(doduse ja sam pristalica AMD-a) :D

@miloso, jel ti to pokusavas da pokrenes vecno pitanje da se ljudi ovde svadjaju ili sta?

ne znam kako pretragom foruma nisi dosao do odgovora na tvoje pitanje:wall:

Trenutno Intel C2D ali ako hoces da prodjes malo jeftinije onda uzmi AMD-a. Sto se tice igara oba ce se dobro pokazati naravno ako imas dobru grafulju i 2Gb rama (apsolutni minimum za udobno igranje novih igara).
Pre C2D sam imao AMD i bio sam na njihovoj strani ali pojavom C2D sam promenio tabor jer je Intel jednostavno trenutno bolji i tu nema dileme i razloga za prepirku. Uvek cu se odluciti za trenutno bolju stvar za svoj novac a necu da gledam ime i staru slavu.

Nakon dugogodishnjeg koriscenja AMD procesora preporucujem INTEL!
Bash sam skoro popiiii zbog Bartona jer ne radi Photoshop (trazi SSE2), a na laptopu sa Celeronom M na 1.5Ghz Photoshop pichi bez problema.

ne znam ljudi, ali ja imam dve masine x2 5000+ BE i C2D i imam utisak da mi AMD masina brze radi (brze "otvara" programe, brze startuje igrice) da napomenem da su obe masine sa istim HDD i istom kolicinom memorije... (C2D je malo brzi kod "pakovanja", a AMD kod "dizanja") eto to je moje misljenje
:)

ne znam ljudi, ali ja imam dve masine x2 5000+ BE i C2D i imam utisak da mi AMD masina brze radi (brze "otvara" programe, brze startuje igrice) da napomenem da su obe masine sa istim HDD i istom kolicinom memorije... (C2D je malo brzi kod "pakovanja", a AMD kod "dizanja") eto to je moje misljenje
:)

Kad bi se programi i igrice instalirali i drzali u L2 cache-u, a ne na HDD-u ovo sto si rekao bi imalo smisla. Sto se tice IO operacija i rada CPU-a sa diskovima to moze da zavisi od kontrolera, a razlike su najcesce akadameske, suvise male da bi mogao da kazes "ovo brze otvara AMD/intel", tako da ti se definitivno ucinilo :)

E sad, dodavanje snajpera na AMD-u u igrama je vec druga stvar. Ko igra snajperom definitivno AMD :d:d:d:d:D

@miloso, jel ti to pokusavas da pokrenes vecno pitanje da se ljudi ovde svadjaju ili sta?

ne znam kako pretragom foruma nisi dosao do odgovora na tvoje pitanje:wall:

To pitanje vishe ne postoji.Dileme odavno vishe nema.INTEL je daleko bolji CPU za tvoju kupovinu.
Jedino me buni ovo oko snajpera ali to je jedan "AMD pojedinac" svojevremeno vec opservirao na nauchnoj osnovi pa nema potrebe da se i ja petljam tu. :D:d

Poslednja izmena:
Kad bi se programi i igrice instalirali i drzali u L2 cache-u, a ne na HDD-u ovo sto si rekao bi imalo smisla. Sto se tice IO operacija i rada CPU-a sa diskovima to moze da zavisi od kontrolera, a razlike su najcesce akadameske, suvise male da bi mogao da kazes "ovo brze otvara AMD/intel", tako da ti se definitivno ucinilo :)

E sad, dodavanje snajpera na AMD-u u igrama je vec druga stvar. Ko igra snajperom definitivno AMD :d:d:d:d:D

nisu to akademske razlike, nego je to tako, a inace moj 2160 radi na 3700 MHz , a x2 5000+ BE na 3400 MHz i x2 brze "otvara" programe (ovo je probano i sa RAID-om i opet isto), i da napomenem ne pisem ovo da bi bilo prepucavanja koji je bolji (i ciji je veci) nego su to utisci iz realnog svakodnevnog rada
eto toliko
;)

...evo da ne bi badava zapocinjao kavgu ovde medju clanovima foruma :p, napravi izlet na ovu stranicu http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html pa sam zakljuci...;)
Inace sad kod Intela za male pare uz OC mozes dobiti sjajne rezultate i daleke trenutno za AMD u tom cenovnom okviru :p, tako da moj savet u svakom slucaju Intel trenutno :D

ljudi ispravite me ako grijesim ali po ovoj tabeli AMD je ubjedljivo bolji

4400 x2 ne samo da je bolji od serije E2xxx nego i od E4xxx

naravno da proc. nisu OC

pa ko ne OCa za pare je bolje AMD da uzme ... a tako ce i pomoci opstem dobru tako sto ce AMD biti jedan prodati CPU dalje od propasti i mi za isti dalje od unipolarnog CPU sveta .. buahahaha
::smoke:

Trenutno imam A643000+ Orelans core i hteo bih u naredna 2-3 meseca da predjem na neki od jefitnijih x2 procesora, verovatno 4000+.
U slicnoj kategoriji cene se nalazi i Intel E2140 pa me zanima da li je bolji od tog X2 i koliko, ako uopste jeste?

Sto jeftinije za plocu i proc /do 130 eura ukupno - moze i polovno za manje pare/ a kupi 2 giga rama i dobru grafu.
Za ostatak koji bi potrosio izvedi zensku negde - a onda FPS.:d:-devil-::banana:

Poslednja izmena:
@zoki.d
Pa nije bolji AMD i o tome se sve vreme govori ali ti izgleda nisi hteo da procitas celu temu.
Uzmi Intel-a i neces pogresiti.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno