Šta je novo?

AMD ili Intel

dalek

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
630
Sta kupiti? Interesuju me vasa iskustva? nameravam da uzmem skromnu plocu i procesor, ali ne znam sta je bolje. AMD Duron na 700-800Mhz ili odgovarajuci Celeron II. Koja ploca dobro odgovara svakome od ova dva procesora. Potreban mi je racunar za poneku igricu i Divx filmove. Hvala na savetu!!

Ako je za poneku igricu i Divx, a skromnija varijanta, imas izbor:

- Abit KT7-E + Duron

- Asus TUSL2-C + Celeron2

Pogledaj za koliko mozes naci jednu i drugu plocu, pa za ostatak para vidi koliko MHz-ni procesor mozes da pazaris. Onda sam proceni sta ti se vise isplati posto, za ovu namenu koju si naveo, dobijas sa obe kombinacije "tu-negde" rezultate (tj, neka ti para presudi).
Ne zaboravi kvalitetan kuler cak i ako ne nameravas da radis o/c.

Ja ti savetujem AMD. Posto se svaka KT133A ploca sad vec moze nazvati skromnijom, uzmi neku u koju ces jednog dana moci da ubodes neki AthlonXP (npr. Soltek SL75-KAV). Takodje je i Duron na istom kloku brzi od Celeron2.

AMD!

Takodje se slazem da treba uzeti neku KT133a plocu zbog nekog narednog upgrejda. Soltek lici na dobar izbor.
Na intela za Low-end i midi klasu zaboravi. Cely ednostavno nema sta da trazi na istom kloku sa Dronom.

Pozdrav.

Po meni je bolje uzeti celeron i Asus TUSL2-C.
A i Celeron se greje dva puta manje nego duron.

Vidimo se!!!!!!!!!

Dodge je napisao(la):
Ja ti savetujem AMD. Posto se svaka KT133A ploca sad vec moze nazvati skromnijom, uzmi neku u koju ces jednog dana moci da ubodes neki AthlonXP (npr. Soltek SL75-KAV). Takodje je i Duron na istom kloku brzi od Celeron2.

Ja ti takodje savetujem Soltek SL-75 KAV-X ali sa tim X jer ima kontrolu nad procesorom i coolerom.
Uzmi dobar cooler i klokuj na 931 (133x7) i to uzmes Duron 750. Ja ti to preporucujem jer ga i ja imam i posao radi fenomenalno.
A koji graficku planiras. Ako hoces uzmi ASUS V7100-LP 32MB /SI (ATX) 120DM. Dobar je izbor a ako imas para uzmi neki GTS (sto se tice cene za GTS to neznam) :mad:
Ali SL-75 KAV-X vredi ulozenih 225DM. Veruj mi.:wave;

IvAnF je napisao(la):
Ja ti takodje savetujem Soltek SL-75 KAV-X ali sa tim X jer ima kontrolu nad procesorom i coolerom.
...

Jedina razlika izmedju SL75 KAV i SL75 KAV-X je sto ova sa X ima Voice Diagnostic (ako dodje do greske pri POST-u izgovara poruku o gresci preko pc-speakera i to prilicno nerazumljivo).
Znaci, i jedna i druga imaju kontrolu temperature procesora i broja obrtaja coolera, dok je KAV jeftinija 15-20DM.

JA 007 je napisao(la):

Vidimo se!!!!!!!!!
A isto toliko je i sporiji :D

S obzirom na pitanje koje postavljas, i na to da si rekao skromnija konfiguracija, preporucujem ti sledece.

1. ASUS a7ve (cipset je VIA KT133E) - uzmi novu plocu.
Neko duronce 700-800 MHz vidi cenu sta je isplativije

2. Neka ploca sa BX cipsetom (polovna), npr MSI BX master.
Neko celeronce na 800-900 MHz, vidi opet odnos cena/brzina.

E sad, ja ti predlazim ono prvo, ali razlika nije velika. Mozda je razlika u brzini na istom taktu 10%. Pripremi i jedno 15-20 DM za cooler, koji bi za AMD trebalo da bude malo jaci.

JA 007 je napisao(la):
Po meni je bolje uzeti celeron i Asus TUSL2-C.

Vidimo se!!!!!!!!!

Ne samo sto se greje 2 puta manje od Duron-a, vec ti niko nece reci "ako ti procesor pregori, garancija ne vazi"! Pazi sta radis, dobro ih uporedi (ako mozes) i posebno paznju obrati na plocu!

Djole je napisao(la):
Ne samo sto se greje 2 puta manje od Duron-a, vec ti niko nece reci "ako ti procesor pregori, garancija ne vazi"! Pazi sta radis, dobro ih uporedi (ako mozes) i posebno paznju obrati na plocu!

Pa ako uzmesh dobro plochu procesor ti nece pregoreti

kao sto su ti rekli ljudi KT133a

i fino

Djole je napisao(la):

Pre ce biti da to nesto govori o nasim trgovcima. Posto smo mi djubriste Evrope, sve one lose remarkovane Durone 800 i 850 su istresli ovde za male pare, nasi trgovci su to pokupili, i naravno na njih ne daju garanciju, jer su na Tajvanu primerci nabudzeni na 850 Mhz i 1,8 V, a ne mogu ni toliko da rade, i mnogo se greju.
Hajde da vidimo da to proda neki trgovac na Zapadu, ili da za AMD procesore koje proda, ne daje garanciju !!!!!!!!!!!!

notax je napisao(la):
Hajde da vidimo da to proda neki trgovac na Zapadu, ili da za AMD procesore koje proda, ne daje garanciju !!!!!!!!!!!!

Na amdmb.com forumu je bilo dosta ljudi (uglavnom iz USA i Kanade) koji su usled nestrucnosti unistili procesore, bilo spaljivanjem, bilo ostecenjem jezgra, svako od njih je odmah dobio nov procesor, bez pitanja (iako je bilo ocigledno 'ko je kriv'), a jedan lik je cak unistio dva zaredom, i oba puta dobio nov! :)

Djole je napisao(la):
Ne samo sto se greje 2 puta manje od Duron-a, vec ti niko nece reci "ako ti procesor pregori, garancija ne vazi"!

Ma da, duroni masovno pregorevaju, evo na deponiji su otvorili novo krilo samo za njih... i tope ih u keramiku i porcelan :)

Mislim da cu se definitivno odluciti za AMD ali da li Duron ili se protegnuti za Thunderbird-a (apetiti rastu !!) Sto se tice graficke najvise GeForce MX400 eventualno sa TV- out pa me takodje zanima i to iskustvo...da li radi kako treba s obzirom da ne bih uzimao neku markiranu vec ove jeftinije. (mislim na to kako radi TV-out).

dalek je napisao(la):
Mislim da cu se definitivno odluciti za AMD ali da li Duron ili se protegnuti za Thunderbird-a (apetiti rastu !!) Sto se tice graficke najvise GeForce MX400 eventualno sa TV- out pa me takodje zanima i to iskustvo...da li radi kako treba s obzirom da ne bih uzimao neku markiranu vec ove jeftinije. (mislim na to kako radi TV-out).

Nemoj da lomis glavu oko gluposti;)
Ako imas pare za Thunderbird-a, onda uzmi njega.
Sto se grafike tice:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=1083

Pozdrav:)

dalek je napisao(la):
Mislim da cu se definitivno odluciti za AMD ali da li Duron ili se protegnuti za Thunderbird-a (apetiti rastu !!) TV-out).

Pametan izbor ;)

dalek je napisao(la):
Mislim da cu se definitivno odluciti za AMD ali da li Duron ili se protegnuti za Thunderbird-a (apetiti rastu !!) Sto se tice graficke najvise GeForce MX400 eventualno sa TV- out pa me takodje zanima i to iskustvo...

Ako imas para, slobodno se ispruzi za tbird, jer donosi proporcionalno za ulozenu lovu... prava stvar.

Takodje, MX400, odlican izbor, ima da ti sluzi jos dugo vremena, a posle ces je lako uvaljati kad bude bilo potrebe. Bolje
nego da udmah ulazes u nju jer i danas sve super radi na MXu. Marka kao sto ti je Omnik predlozio, ili eventualno neki Eagle ili Innovision (srednja klasa).

Djole je napisao(la):
Koji god procesor da ti pregori , garancija ne vazi jer ne pregoreva iz chista mira .
To vazi i za *ntel-a !

Uh, vec sam se uplasio da ce ovo da predje u vecitu raspravu izmedju Intel-Ovaca i AMD-Ovaca :)

Ljudi, sta kazete za kombinaciju:
Tbird 900
i Abitova KT7E KT133A UDMA 100 ploca ?
plus Inno3d GF2 MX400 32 MB ?

isplati se, a i potrajace dosta....

;)

Nazad
Vrh Dno