Šta je novo?

Hardver AMD Graficku za linux

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Shagon94

Poštovan
Učlanjen(a)
07.09.2022
Poena
75
Pozdrav,

Imam 5700 XT graficku koja ima neke probleme sa HDMIem na TV, pa trazim da zamenim. Koja bi bila dobra zamena?
U pitanju je ovaj racunar - https://forum.benchmark.rs/threads/bgd-itx-racunar-600e.518577/

Samo graficka mi pravi problem, nekad zvuk radi, nekad ne radi, reboot obicno popravi problem. Tako da su mi opcije:
  • Da uzmem bluetooth slusalice (ne bih)
  • Da preko DP konektujem graficku na TV (tv ne podrzava DP)
  • Da zamenim graficku

Koji su mi izbori? 9000 serija je gen 5, tako da mislim da je ili 6000 serija ili 7000 serija bolji izbor?

Proveri da li je DP port sa dual-mode (označeno sa "DP++"), kada pasivno radi DP->HDMI. Tada si jednim takvim kablom/adapterom rešio problem.

Ako menjaš karticu, 6600XT sa KP za oko 150 evra. Novija i jača ti ne treba, preterivanje za taj procesor.

Nema veze što je Gen5, možeš slobodno da ubodeš karticu u Gen4 slot. 9070XT defintiivno neće da pojede protok Gen4 x16 slota, niti da trpi pad performansi.
Što se same kartice tiče, Powercolor Reaper je najkompaktniji 9070XT. Mada, možda bi bilo bolje uzeti 9070 non-XT zbog napajanja...

Resio sam problem sa eksternim zvucnicima. Svakako za neku dalju kupovinu, gledam 5700X3D ili 5800X3D sa 9070 XT, taman ce valjda za godinu dve da im padne cena 🙂

Nazad
Vrh Dno