Šta je novo?

Amd Gaming kofiguracija misljenja/saveti

Nedja5

Cenjen
Učlanjen(a)
17.03.2014
Poena
150
Pozdrav poshtovani srucnjaci.
Sta mislite o ovoj konfiguraciji?
Unapred hvala
t1cl.png

Nisam neki strucnjak, ali rekao bih prvo da kupis u drugoj radnji gde je jeftinije, a ukoliko bas moras kod njih onda iskoristi onaj popust sto daju ukoliko nadjes jeftinije na drugom mestu pa da ti daju po toj jeftinijoj ceni :)
Dalje, uzeo bih jeftiniju plocu i sporiju memoriju a jacu graficku i malko bolje napajanje. Radice i sa ovim sto si ti naveo ali ipak neko malo bolje.
Grafu mozes 260X od 2GB ili 750Ti, ako uzmes 750Ti onda mozes ovo napajanje koje si naveo, ili cak i neku jacu, sve zavisi kako ti se uklopi u budzet.

Hvala vam na brzim odgovorima.nazalost ne kupujem sebi nego drugaru i on mora u tu radnju da uzme.budzet je 60000 ako mozete komponente iz te radnje da mi preporucute?(da li smem da objavim ime radnje?)da li ova maticna moze da podrzi neki noviji(mozda koji josh nije izashao?) procesor kasnije i jacu graficku isto kasnije?svidja mi se ideja oko sporijeg rama ako ne znaci mnogo?nadam se da je izbor procesora dobar?bio sam prvo ubacio ssd ali mislim da je 60gb malo i da kasnije uzme od 120.i jos 4gb rama isto moze da saceka.postavicu kasnije da li sam uspeo da spustim cenu i nadam se pomoci oko izbora graficke :) ubacicu ako uspem sad preko telefona izmedju kojih se dvoumim ali moram prvo da vidim za cene koliko ostaje za graficku.Hvala josh jednom a pomoci

Poslednja izmena:
Ova graficka sto je na slici mi se svidja ali cuo sam da nije bas za igrice.
-geforce gtx650 ti msi 12000din
-geforce gtx650 gigabyte oc 12500din
-vga nvidia geforce gtx650 palit 13000din
-geforce gtx650 asus 13000din
-geforce gtx750 inno3d 13400
- radeon r7 250x asus 13500
cuo sam za palit da je los kvalitet
Kakva je ova inno3d?
Mislio sam i na radeon 7750 i 7770 ali sam ih eliminisao iz nekog razloga ali ako vi kazete da je bolje.

Proizvodjace nemoj da gledas u budzetskim gaming konfiguracijama, nego gledaj da iskresiras jos malo i da uzmes neki bolji cip... Nemoj ispod R9 270X. Nema nikakvog smisla da ploca bude najskuplja pa tu mozes ustedeti i preraspodiliti budzet na graficku. Takodje, neka bude ipak 8 umesto 4gb i pokusaj da pronadjes bolje cene.

Slazem se za 270X da je minimum.
Glupo je dati tolike pare a ne moci igrati najzahtevnije igre na visokim podesavanjima.
Znaci procesor taj, 270X graficka i 2x 4GB memorije i kvalitetno napajanje.
A ostale komponente uklapaj prema budzetu.
Btw, SSD ti nije previse bitan, to ti kaze vlasnik istog.

Ok evo ispravke sta sad mislite?
Ako ispostuju i spuste cene za sve komponente posto sam za sve nasao jeftinije bize 60650din bez kucista
60651saSpustenimCenama.png

Ako zafali budzet sta mislite o ovom procesoru AMD FX-4300 kosta 90 e(a onaj 103e nije neka razlika) ali ako je za dosadasnje igrice dovoljan za max sto da ne?
I super bi bilo ako je ova ploca dosledna ASROCK 970 Pro3 R2.0 kosta 62e i ostatak bi mogao za bolje hladjenje da stavim ili naparajanje?

Ostavi taj FX 6300, nemoj ici na onaj drugi.
To ti je to, napajanje je malo tanje, al vrsice posao.

Ovako bih ja sebi sklopio da sam na tvom mestu sada. Stavio sam kvalitetnije napajanje, bolje kuciste i hladjenje za procesor, jer mora posto je fabricko resenje uzasno. Samo jos na ovo dodaj hard disk od nekih 6-7 hiljada i to ti je po meni bolje od onoga sto si ti sastavio, a jeftinije je. Ima tu prostora da se ustede jos 2 hiljade ako bi se stavila powercolor grafika koja je takodje odlicno odradjena ( citao samo iz testova sa neta nisam je prodbao da ne bude zabune :) ), ali ima godinu dana kracu granciju. Sa ovi sve dobijas ok i ne pravis nikakav kompomis tipa manje rama itd...

Prilozi

• Untitled11.jpg
    Untitled11.jpg
    87.7 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
Evo da se ubacim :D, Ne moj se zaletati i davati 25.500 za tu grafu. ja msm da je to mnogo,vec su ti predlozili jeftiniju varijantu, sto se tice napajanja tu ne moj da stedis, ja sam licno imao lose iskustvo sa istim modelom samo 600w pri opterecenju se gasilo,(u pitanju je trenutna konfiguracija)znaci nije moglo da isprati konfiguraciju (dobro razmisli o boljem napajanju), Imam M5A97 R2.0 i zadovoljan sam mene je izasla 8,400 sad ne znam dal ta evo vredi tih 4 hiljade vise...

Nazad
Vrh Dno