sam633
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.11.2011
- Poena
- 405
octa fx nema 8 jezgara
Ima, ali dobro.
octa fx nema 8 jezgara
Što, meni Themis pristojno završava posao na haswellu?
zilijardu puta crtali,da je srece i pameti onih par kokanovih postova bi bilo skupljeno u stiki temu i da se ova prica okonca jednom za svagda,ne kapiraju samo oni koji nece da ukapiraju.
jel' koji klok?kakve su ti temperature?
Ne znam što su ljudi zapeli za 212.... jedan od najneisplatljivijih kulera današnjice.
Imate Raijintek Aidos koji hladi isto kao 212, tu je i Themis... a Tt NiC L31 i L32 su takođe mnogo bolje opcije.
u 3dsmaxu i blenderu je fx nesumnjivo dominantan.
U blenderu je fx8350 par % sporiji od 4770k ali iskljucivo pod linuxom. Na windows platformi tu je negde sa i5 3570k dok ga 4770k dobrano sije. Sad da li je do MS-ovog kompajlera ili nesto trece...
Poz
Ne mogu da nadjem direktno poredjenje... Na par minornih sajtova nasao sam neke testove gde je u ravni sa kulerima slabijim od 212 EVO. Meni se EVO svidja zato sto ima spojene cevi koje nalezu na cpu. Nema onaj aluminijski deo izmedju cevi.LC-ov CC120 je bolje resenje od EVO-a. Tise i bolje hladi.
Ne mogu da nadjem direktno poredjenje... Na par minornih sajtova nasao sam neke testove gde je u ravni sa kulerima slabijim od 212 EVO. Meni se EVO svidja zato sto ima spojene cevi koje nalezu na cpu. Nema onaj aluminijski deo izmedju cevi.
eriče, ti pričaš o integer klasterima, koji nisu jezgro .
jezgro podrazumeva sve delove koji su na slici iznad ( thread level paralelism cpu ) , ne samo integer ili fpu jedinice .
modul je jezgro,
po amd koncepciji to jezgro ima dva fizička integer klastera , i jednu fpu jedinicu, koja se OS-u (windowsu) predstavlja kao dve (SMT feature )
koje imitiraju dva treada , ali su zapravo jedan, i ne rade istovremeno .
prosto rečeno, modul ima 2 integer workera , i jedan fpu, koji je lažiran da se predstavlja kao dva ,
da bi quad core FX mogao da se reklamira kao 8 core.
(8 core podrazumeva 8 threada za integer i 8 za fpu , dakle advertajzing)
da, takodje i prilično sporije od intelovog rešenja koje je daleko savremenije.
paralelizam , najosnovnije -
http://blogs.msdn.com/b/karchworld_...ism-techinques-of-processor-optimization.aspx
paralelizam , u dx12 (jedva čekamo)
https://software.intel.com/en-us/blogs/2014/09/05/direct3d-12-overview-part-8-cpu-parallelism
erik:
dakle po tebi intergrer = core?fpu nije relevantan ni najmanje?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari