Šta je novo?

AMD FX 8300

Pa recimo ovako do 110e za 8320e , do 90e za plocu - recimo giga 970 gaming i 8 gb rama do 30 e - znaci ukupno do 230e ovo "do" forsiram zato sto ako nadjem polovnu plocu ili cpu a u garanciji nebih oklevao da uzmem :) Razmisljao sam o Zenu, ali nebih to odmah da uzimam, to je isto kao i kad se pojavili prvi APU procesori, nakon dve godine za iste pare bilo je na trzistu boljih AMD apu-ovi :) Nebih uzimao zen odmah, ako je dobra arhitektura a verujem da jeste ostace do u Srbiji do 2020 aktuelno za mad-amd fanove :)
Mada iskreno jos uvek pravim kalkulaciju, predlozi su dobrosodli :)

Za 200e imas da uzmes i5 4460 (od madjara sa KP oglasa) i H81 plocu iz domace radnje. i5 4460 ce da pokida taj FX i uzduz i popreko, ne preporucuju ti dzabe ljudi iznad da ides na Intel.

8350,sabljarka 990,vodeno i memare sa nabudzenim ladnjacima i miran si do 2019. :)

Smarate sa tim intel procesorima :) Nit sam pro gamer, niti imam neke extra potrebe za tim i5, za sada uzimam polovan phenom II 955 - to mi je minimalno ulaganje, dok ne izadje ZEN , znaci barem jos godinu dana :)
Kapiram ja ljude koji koriste Intel, licno nikada ali nikada bar dok postoji AMD, ja necu uzeti INTEL. Pozdrav i hvala svima na predlozima i komentarima :)

Dejo, kazati nekome da smara jer je zeleo u najboljoj nameri pomoci, a ne kao ljubitelj odredjenog brenda da namece, najmanje jeste neumesno sa tvoje strane. Ti si vec dosao sa jasno definisanom idejom, dok si od nas trazio samo da odobrimo to. Gde je onda tu smisao zdravog postavljanja pitanja i ocekivanja realnog odgovora koji ce usmeriti? Ti ne moras kupiti nikada Intelove modele cpu-a, ali nemoj ni ocekivati da ce neko tvoju zabludu podupreti. Intel je bolji izbor za sve skoro, za igre najvise. AMD je sada uzaludnost. Svi bi voleli da AMD sa performansama uz razumniju cenu moze parirati Intelu, jer bi tada mi kao krajnji potrosaci sigurno bili zadovoljniji. Iak to za sada ne moze. Zao mi je sto kompanije posmatras kroz oci ljubitelja umesto da kupujes onaj proizvod koji ce sluziti najbolje tvom interesu.

Poslednja izmena:
ako vec ima takvu plojku bolje onda da pojuri neki otkljucavajuci proc,pa onda da se resava cele platforme.fx-evi su za sportiste.

E do kur... A bi mogao Phenom 2 955 i da mu smanjim voltazu na 1.3? Posto je tdp125W

Jako je tesko naci 955 tdp 95W, a te ali oglase za cpu ne podnosim..

Poslednja izmena:
i5 2500 ima za 80€..a pločica ima i za 20€. BB do 100€ :smoke:

ma kakvi :) pao 955 :) lepo radi

postoji i veoma zanimljiva prelazna opcija za tvoju trenutnu ploču. performanse u klasi fx8 modela...
po mom skromnom mišljenju, trenutno ti ne treba ništa brže.
(vodi računa da tvoja ploča podržava samo 95w cpu-e)

http://www.aliexpress.com/item/AMD-..._1&btsid=c74b0a1b-11c0-4eed-9d1e-cc30d28c4403

Imao sam priliku da koristim ovog tubana, ali kada sam presao na i3 4160 razlika je bila vidljiva u korist intela. Bar za moje potrebe.
Po meni se nikako ne isplati ici na AMD.

Poslednja izmena:
Tuban je sveukupno najmanje ulaganje. Kupuje samo cpu.
A taj cpu je,ne samo prilično bolji od phenoma 2 i bez OC (koji je na njegovoj ploči krajnje nepreporučljiv)
Nego i dan danas sasvim dovoljan za sve aktuelne potrebe. Vrlo dobar procesor.

Poslednja izmena:
Smarate sa tim intel procesorima :) Nit sam pro gamer, niti imam neke extra potrebe za tim i5, za sada uzimam polovan phenom II 955 - to mi je minimalno ulaganje, dok ne izadje ZEN , znaci barem jos godinu dana :)
Kapiram ja ljude koji koriste Intel, licno nikada ali nikada bar dok postoji AMD, ja necu uzeti INTEL. Pozdrav i hvala svima na predlozima i komentarima :)

To sam i ja mislio dok nisu rešili da ne izbacuju nove procesore 5 godina.
Doduše uzeo sam na kraju ipak FX8370 jer mi je izleteo ultra povoljno.

Tuban je sveukupno najmanje ulaganje. Kupuje samo cpu.
A taj cpu je,ne samo prilično bolji od phenoma 2 i bez OC (koji je na njegovoj ploči krajnje nepreporučljiv)
Nego i dan danas sasvim dovoljan za sve aktuelne potrebe. Vrlo dobar procesor.

Volim da rizikujem :D

Capture.PNG

spustio napon na 1.3 u biosu :) radi lepo u full load-u ;) naravno na OC i ne pomisljam :) posle 9550 ovaj je azdaja XD

96 stepeni? Obaraj napon do 1.2-1.225V sa 2800-3000MHz.
Znate koja je prednost FX nad savremenim Intel? Nema bale pod poklopcem. Poslednji normalan intel je bio 2500/2600. Ako se manemo igrica FX8*** je tu negde sa 2600/3770 (ali ima dosta prednosti sto se tice podrzke ecc ram i amd-v; intel K modeli nemaju vt-d, a ecc je samo za xeon sa posebnim cipsetom), cak i sa 4770 moze da se kaci. Tek Broadwell i Skylake su ga prestigli.

Poslednja izmena:
i3 6100 je bolji od FX 8300,ali samo u igricama.
Svi koji ovde uzimaju procesore,odjednom igraju igrice.
Kupite ljudi konzolu,sta ce vam pc za igrice.
Uzgred,par stranica unazad sam dao Dekiju proedlog za masinu.
Ili to,ili brate i5 6600K i Z170 plocu sa napucanim hladnjacima,ako imas love i miran si 5-6 godina.

Ne treba mu neka sa napucanim hladnjacima jedino ako nije extremni kloker,svaka bez problema moze da izgura 6600k na 4.6-4.7 bez problema koliko u proseku idu ovi procesori...

i3 6100 je bolji od FX 8300,ali samo u igricama.
Svi koji ovde uzimaju procesore,odjednom igraju igrice.
Kupite ljudi konzolu,sta ce vam pc za igrice.
Uzgred,par stranica unazad sam dao Dekiju proedlog za masinu.
Ili to,ili brate i5 6600K i Z170 plocu sa napucanim hladnjacima,ako imas love i miran si 5-6 godina.
In samo igrice, nego još single thread igrice, zato se svi pale na Intel.

96 stepeni? Obaraj napon do 1.2-1.225V sa 2800-3000MHz.
Znate koja je prednost FX nad savremenim Intel? Nema bale pod poklopcem. Poslednji normalan intel je bio 2500/2600. Ako se manemo igrica FX8*** je tu negde sa 2600/3770 (ali ima dosta prednosti sto se tice podrzke ecc ram i amd-v; intel K modeli nemaju vt-d, a ecc je samo za xeon sa posebnim cipsetom), cak i sa 4770 moze da se kaci. Tek Broadwell i Skylake su ga prestigli.

Capture.JPG
Mislim da je to ocitavanje neki bug , posto bi ploca na tom delu bila bas topla, ovako je zaista mlaka, sem toga 120 napred, 120 otpozadi i bocni 250 duva na plocu.
Proc zahteva 1.4v ali ja sam ga spustio na 1.275 V medjutim izgleda ima lagove u igricama, kao da nema snage da izgura na tom naponu... treba jos nesto da podesim , ce resiti underclock na 3 ili 2.8ghz?
Zaista dovoljno je jak za moje potrebe , a trosak je 40e :D sa njegovim stock kulerom, koji bolje ladi btw od LC-CC-94 ali se dere za medalju na 4K rpm :D

Ljudi ovo mi je zaista super do ZEnita, ako se pokaze da vredi para ako se ne pokaze odoh na I5 :)

Poslednja izmena:
stavi vent (mali) da duva preko severnog mosta. Takodje bi bilo pametno i jednu 8micu preko mosfeta od naponske.

Što se 1.3v tiče, to je sasvim okej. Cpu se hladi uredno i tu neće biti problema.

Poslednja izmena:
Vrh Dno