Šta je novo?

AMD FX 6300

Advanced BIOS Features -AMD K8 Cool&Quiet control ugasi.

MB Intelligent Tweaker-PCIE Clock(MHz) stavi na 100mhz.

Vuče edit...

Zakljucas ga na 100mhz.

Ista ploca kao moja,zato ti i pricam.

Turbo CPB-Disabled
CPU NorthBridge Freq-2000mhz
HT Link Frequency-2000mhz ovo dvoje moraju da rade na istoj frekfenciji.
CPB Ratio-Disabled

Poslednja izmena:
Posto imam iskust sa Ga plocama(uparvo cukam sa jedne) i ga je poznat pos brljanju sa latencijama memorija, da bi otklonio najpre moguc problem memorije pri o.c, mem stavi rucno na 1333, cl 9 i voltazu na 1.65v. Sav power menagment iskljuci sa akcentom na c^Q i APM, dalje, LLC oba na regular, gadjamo 4.5ghz, bus ostavi 200, dizi mnozilac na 22.5, vcore gadjas da ti pri loadu bude oko 1.416v, znaci zbog v dropa od prilike u biosu 1.45-1.46(zavisi od dropa koji imas), CPU/nb podigni za 2 podeoka preko def vrednosti, CPU/NB 200 isto HT2000 ,ostalo na auto. Odvozaj P95 AVX costume sa mahh memorije za 4gb 2500mb za 8 gb 6500mb (ne pise nigde koliko cega imas) i zadatkom u trajanju od 5 minta, izvrti 2 h, ako pukne worker, vidi na kom FFT u je pukao pa pisi. Toliko za pocetak

Poslednja izmena:
vazi, evo sad cu, hvala
edit: memorija na auto je bila na 1.5. da stavim 1.65? to je solidna razlika. sta je llc? apm ne mogu da nadjem.

Poslednja izmena:
4gb exceleram 1600 jel to 2x2gb cl7

Mislim da nisu,tu je greska to je cl 7 i radi na 7 -10- 10- 24 -32- 1t

spd jezicak u cpuz? pise da je za 666mhz i 800mhz 9 9 9 24

tako sam i stavio u biosu 9 9 9 24 i 1333, voltaza 1.65

vcore za proc u biosu mi je 1.46, hw monitor mi iscitava 1.476

Poslednja izmena:
mnogo mi je nategnuto to cl7

edit: dok radi cinebench klok procesora u cpuz varira izmedju 3.8 i 4.5 cas jedno cas drugo... :/

Poslednja izmena:
APM ti radi

APM moras da nadjes jer ti obara klok kad cpu premasi zadati TDP

Stavi sve na High Performance.

APM se iskljucuje iz biosa, naravno prtpostavljam da imas poslednji bios

da, apm se isključuje iz biosa ali ne mogu da ga nađem. poslednji je bios, bar je bio poslednji kad sam poslednji put gledao

Tvoja plojka bi trebala da ga ima, moja 970a-ud3 ga ima...?

Imas 4 revizije ploce 1.0-1.1-1.2-1.3-1.4
Moja na zalost je 1.0 i nema te opcije.

Poslednja izmena:
gde se nalazi? kad stavim 4ghz bez dizanja napona i pokrenem cinebench stoji na 4ghz, ne opada i dobijam 480 poena. kapiram da je sve ok i da ne trotluje. isključio sam onaj neki cbp, bilo je uključeno. idem da povećam.

jedini je problem što mi sad komp stalno radi na 4ghz, a meni odgovara da obara klok kad ne radi ništa zahtevno.

koliko uopšte treba fx6300 da ima poena u cinebenchu na kom kloku da znam da sve radi ok. ne mogu da nađem vrednosti na netu, ima samo za starije verzije cinebencha.

AKO nema , onda nista od kloka bez obzira na 8+2 naponsku....a steta je...

Vrh Dno