Šta je novo?

AMD FX 6300

Push/Pull a? razmisljao sam o toj varijanti, videcemo, za sada je sve ovo sasvim dobro, ne insistiram na necujnom kompjuteru. Imao sam svojevremeno Durona sa TT vulcano hladjenjem, 6800rpm cistog audio zadovoljstva! :)

4ghz, samo mnozilac na 20x, sobna temperatura 27-28c, 10 min prime-a, nemam zivaca za vise..prime 4ghz.jpg

Ja sam ga nagurao na 4.5ghz, max temperatura je bila 56c pod linxom..

50 krugova linx-a

Dugo, oko 5 sati, nemam pojma koja je verzija. Došao sam kući na vikend, pa nemam komp ;-)

Moras da skines linx AVX edition sa AMD patchom, imas verziju 0.6.5

check this: http://www.overclockers.ru/files/?dir=33#2186

Edit: Zaboravih da kazem, cekiraj svu raspolozivu memoriju, tako ce test trajati duze, i vise opterecivati proc.

Edit2: Posto je na ruskom jeziku, samo obrisi fajl local.lng nakon raspakovanja... :D

Poslednja izmena:
ja kad overklokujem, koristim normalno komp, upalim neku igru, sve što radim i svaki dan. ako mi se desi da mi se restartuje ili da baci plavi ekran, onda smanjim klok. ako radi kako treba ostavim ga. da se sad trtim tu i puštam testove x sati mrzi me i ne vidim neku korist od toga, osim da pokažem ljudima na forumu: eto taj i taj klok, stabilan 100%

Ghz su cist psiholoski momenat.
Pokazalo se na forumu da klokovan na 4.4Ghz bude brzi od 4.6Ghz i sl jer mu fali struje iako prolazi testove stabilnosti.
Meni je bitnije da on gura koliko treba na zadatoj frekvenci a ne da mi stoji lepa cifra koja ne pokazuje pravo stanje stvari.

Sam overklok je prilicno kompleksan na FX-u, pogotovo sto za razliku od Ph II ne retko i sa manje struje ne puca lako, i veoma lako moze coveka da natera da pomisli, to, uspeo sam, pise 4.5 ,ne puca radi vec mesec dana, a onda pustis neku cpu zahtevniju igrui provalis da ti igra secka i koci, naravno, kazes sebi uuuuu bas sam se razocarao sa ovom novom R9 grafom, bila je bolja dobra stara 6850 a u stvari nisi svestan svoje nesvesti. Stres testovi, pored cinjenice sto opterete sistem i potvrde okvirnu stabilnost, neki poput linpaka pokazuju produktivnost ,postojanje trotla itd.....zatim odmah nakon "uspesne" o.c serije "potvrdjene" stress SW-om ,treba izvrteti i bateriju sintetike i uporediti rezultate, ne bi mi bilo prvi put da na CB r11, rar-om izvrtim bolji skor na nizem kloku nego na visljem(sa identicnim mem setom naravno) sto jel, znaci da je o.c cesija uspela ali su rezultati izostali....ko ovo sto napiash smatra selucenjem onda mu nije mesto u ovoj sobi.....vec u O.C guideu-u pa onda ovde.

Poslednja izmena:
Ghz su cist psiholoski momenat.
Pokazalo se na forumu da klokovan na 4.4Ghz bude brzi od 4.6Ghz i sl jer mu fali struje iako prolazi testove stabilnosti.
Meni je bitnije da on gura koliko treba na zadatoj frekvenci a ne da mi stoji lepa cifra koja ne pokazuje pravo stanje stvari.
Istina, meni se mnogo puta desavalo da na 4.3ghz imam iste ili manje rezultate nego na 4.1 ili 4ghz :)
I suprotno moze da bude problem.

Naravno da nije, ni za crossfire/sli. :)

Poslednja izmena:
Ali moze da bude ako je CPU u trotlu usled loseg O.C.-a

To je već druga stvar, čovek je pitao za procesor na default vrednostima... :D

Neko rece da za 50 krugova linxa treba oko 5 sati. Meni phenom 955 na 3.9ghz zavrsava krug za 2.20~2.40 sec tako da 50 krugova traje malo jace od dva sata. Inace koliko Fx6300 na 4.0ghz baca gflops-a?

To ni je nešto jako brzo, moj phenom II 1100t radi preko 4h sa full memorijom naravno.

I ja cekiram full memoriju i provrtim 50 krugova doduse na 0.6.4 verziji. Kako to da 955 odradi brze od 1100t?

Ne znam, imao sam i ja 955 i isto je tako radio...

Cudno.

Istina, zanesoh se.... :d

Ljudi pokusavam da izvrtim prime95 na 4.4 ghz, i ma sta mu radio puca mi prime posle 4-5 minuta na 640 k FFT. Na 4.3 ghz prolazi bez problema. Pomoc !? :D

Pa nije stabilan klok, verovatno fali napona.

*** ubo si takav primerak...

Nazad
Vrh Dno