Šta je novo?

AMD FX 6300

Nemoj ni 4.4 ni 4,5 nego 4472 mhz tako se meni pokazao stabilan posle silnih testiranja.
Druze ,vise varijabilnih faktora utice na stabilan takt a povrh toga dizanjem BUS-a se stvari dodatno komplikuje, ili sto ce reci veoma je mala verovatnoca da ce isti bus u kombinaciji sa mnoziocem raditi da razlicitim konfiguracijama stabilno.

Druze ,vise varijabilnih faktora utice na stabilan takt a povrh toga dizanjem BUS-a se stvari dodatno komplikuje, ili sto ce reci veoma je mala verovatnoca da ce isti bus u kombinaciji sa mnoziocem raditi da razlicitim konfiguracijama stabilno.

To sve stoji, ja sam podesavao sa vise kombinacija mnozilaca i frekvencije ali nista mi to nije znacilo jer uvek svaki puta na testu mi je proslo 4472mhz na ploci Gigabyte 990XA-UD3.
To je moje iskustvo ali se desavalo to da neko uzme identicne komponente i totalno se drugacije ponasalo to zavisi od primerka.
Neko da uzme sada FX6300 sa ovom plocom i memorijom 2x4gb Kingston predator ne znaci da bih mu bas radilo isto.

Ma mogu ja na trepavice da se postavim, ali nije stabilan na 4.3 sa 1.44. Verovatno da ga turim na 1.45-1.46 bi isao, ali necu. Na ovom ,mom , setup-u sam uspeo na 4.2 ghz da ga "guram" sa 1.416 V , i to je to. Puno mi je 1.44x V da guram za 24/7 zbog 100-200 mhz. Mozda ako u dogledno vreme uzmem plocu sa boljim naponskim delom pokusam 4.5 ,ali za sada je ovo neki max koji mogu da izvucem, :)

Ma mogu ja na trepavice da se postavim, ali nije stabilan na 4.3 sa 1.44. Verovatno da ga turim na 1.45-1.46 bi isao, ali necu. Na ovom ,mom , setup-u sam uspeo na 4.2 ghz da ga "guram" sa 1.416 V , i to je to. Puno mi je 1.44x V da guram za 24/7 zbog 100-200 mhz. Mozda ako u dogledno vreme uzmem plocu sa boljim naponskim delom pokusam 4.5 ,ali za sada je ovo neki max koji mogu da izvucem, :)

Ja imam 990xa-UD3 Gigabyte plocu i memoriju Kingston predator 2x4gb pa sam mozda uspeo sa istim kulerom da uspostavim priblizno 4,5 ghz ali i kada bih kupio istu ovu plocu, odnosno ram
opet to ne znaci garanciju da ces uspeti da klokujes.Jer ipak primerak je primerak.
Najbolje da izdvojis jos koji dinar i da uzmes pravu plocu za klokovanje inace ploce ovih kategorija su cista lutrija.

Ja sam ga metno na 4200 na 1.365v, multiplier na 21 valjda.. lako sam ga dogurao do 4400, a za vise vec mora da se steluje podosta po biosu, pa sam odustao, nema potrebe..

nidzakv: kakve su ti temperature sa tim CM 212 pri max opterecenju?

Nova ploca, novi klok i slike. Za sada sam stigao do 4.3 ghz@ 1.443 V CPU- LLC HIGH , CPU/NB 2400 @ 1.25 - LLC HIGH. Prosao 4 sata P95 ( nisam sacuvao sliku)CUSTOM test sa 6300 MB rama i FFT 5 minuta. Posle toga sam mu pustio 20 krugova LINX-a sa 6200 rama i za to prilazem dokaz. Sa manjim naopnom nije stabilan. Za koji dan idem ka 4.4-4.5. samo me zanima da li moje napajanje,iz potpisa, moze da prodje za takav klok .

Screenshot 2013-12-04 18.13.56.png

Nova ploca, novi klok i slike. Za sada sam stigao do 4.3 ghz@ 1.443 V CPU- LLC HIGH , CPU/NB 2400 @ 1.25 - LLC HIGH. Prosao 4 sata P95 ( nisam sacuvao sliku)CUSTOM test sa 6300 MB rama i FFT 5 minuta. Posle toga sam mu pustio 20 krugova LINX-a sa 6200 rama i za to prilazem dokaz. Sa manjim naopnom nije stabilan. Za koji dan idem ka 4.4-4.5. samo me zanima da li moje napajanje,iz potpisa, moze da prodje za takav klok .

Pogledajte prilog 129769

Ziggy moze link tog Linx-a AVX kojeg koristis?

Pozdrav svima, Sutra mi stize Asus asus m5a97 r2.0 i kingstone hx 8gb 1600mhz a u ponedeljak fx6300 box, interesuje me kakve temperature da ocekujem sa box hladjenje na NE overklokovanom procesoru u veoma dobro provetrenom kucistu? Znaci stock brzine, ploca iz potpisa, CM extreme power plus 460w napajanje...

ta ploca moze to da izgura za svaki dan bez problema ja sam moju dugo drzao na 1.45v a mnogo je slabija naponska + krmak od procesora sto se potrosnje tice.

Pozdrav svima, Sutra mi stize Asus asus m5a97 r2.0 i kingstone hx 8gb 1600mhz a u ponedeljak fx6300 box, interesuje me kakve temperature da ocekujem sa box hladjenje na NE overklokovanom procesoru u veoma dobro provetrenom kucistu? Znaci stock brzine, ploca iz potpisa, CM extreme power plus 460w napajanje...

Ne moras da brines o temperaturama, u igrama i slicno nece ici preko 50stepeni, stock cooler ok hladi ako se ne overklokuje, ljudi ga menjaju jer se dernja i hoce da overklokuju. Inace sa tim stock kulerom mozes da klokujes do 4ghz ako imas solidan primerak.

Inace drugar mi ima istu plocu i preporucujem da odmah updejtujes bios, najnoviji je isao pre par nedelja poboljsava znatno stabilnost u obicnom radu sa piledriver procesorima, prethodni biosi su znali da prave probleme.

Poslednja izmena:
ta ploca moze to da izgura za svaki dan bez problema ja sam moju dugo drzao na 1.45v a mnogo je slabija naponska + krmak od procesora sto se potrosnje tice.
Menjao sam plocu. Vise od toga sto sam pisao nisam "smeo " da guram, nazovimo to neiskustvom. Za 4.3 Ghz na toj ploci i sa mojim primerkom CPU-a je trebalo vise od 1.45V, tako da sam stao. Videcu ovih dana sa novom plocom koliko mogu da idem, samo da nadjem vremena.

@ StormScion, Nemam za sada nameru bilo kakvog overkloka, posle ng stizu puno jace napajanje, grafika i verovatno 212evo pa cu videti sta i kako dalje, da li negde ima uputstvo za update biosa?

Upravo sve sklopio, uzeo Termaltake nic f3 hladjenje, drugo nisam nasao, instalirao windows, net, cekam drajveri za graficku da se skinu..

Moze li mi iko ista reci o ovom hladjenju?

Nije bilo nigde, danas uzimao, gde god odem u ns kazu moze da se naruci pa znate to niko ne kupuje pa sta ti ja znam, nesto sam malo citao i ovaj je u rangu 212+ evo.

ventilator na tom hladnjaku je mnogo los (uglavnom buchan) i ne hladi nesto preterano dobro, ne preporucujem za overklok(uzeo je drugar, tako da sam se sretao sa istim).

Ima neki specifican zvuk, ali je to bar meni i vise nego prihvatljivo, koji bi ventilator vredelo montirati a da ploca moze da mu kontrolise obrtaje? Nocas sam sa temperaturom sobe od oko 25c vrteo prime95 i temperatura na 3.5ghz je bila oko 39c, mislim da bi mogao bez problema da hladi 4ghz, za vise neznam..

Poslednja izmena:
Evo prime95 ali samo 10 min, kuciste je veoma improvizovano, mali midi tower sa 12cm koji duva izmedju graficke i dna kucista, skinuti oni plasticni poklopcici za opticke uredjaje, vazduh aktivno izvlaci samo osmica na cm napajanju, mislim da ce se stvari dodatno popraviti novim kucistem sa 4x12cm (dva napred uvlace, dva na vrhu izvlace) noctua nt-h1 pastom (cooler je montiran sa TT pastom koja je dosla uz njega)..

Prilozi

• prime.jpg
    prime.jpg
    625.1 KB · Pregleda: 89
Malo offtopic, preporuka za napajanje do npr 7-8000 din? Mislim da cu uzimati r270x grafiku uskoro...

Poslednja izmena:
Ja sam stavio dva arctica f12 pwm na Nic F4 i dosta je tisi od TTovih crvenih, skoro da se i ne cuju.

Vrh Dno