Šta je novo?

AMD FX 6300

ladno mi ne radi tastatura u biosu ne mogu da klokujem ovu zverku... kako je bedan box kuler pored noktue kad se stavi, zašto su pakovali onako mali kuler, da li je moguće da se na stok frekvenciji tako malo greje?

vidim da ste pricali o plocama a kako i ja treba uskoro da kupim 8350 pretresao sam malo ponudu ploca. vidim da se pojavila nova 970A-DS3P koja bi za 60 i koji evro trebalo da bude sasvim ok plocica. verovatno nije za ekstremni oc ali za def i umereni oc mislim da dosta nudi te cu najverovatnije nju uzeti.
klik

da, ta je bas odlicna. kod nas trenutno samo DS3P (analogna) i D3P digitalna, obe 4+1. verovatno ce uvoznici uvesti i UD3P. bas mi se svidjaju ove one ploce, naslednice DS3, D3 i UD3 modela.

Poslednja izmena:
opa, ove gigabajtove nove ploce deluju super

Trebala bi uskoro da stigne i kod nas. Odlican i dizajn, pozebno hladjenje za jednu 970 plocu

Ovako nesto se ceka.. Samo cenim da ce kod nas da bude oko 100e..

ja uzo 990xa-ud3, ko ce da doceka ovo...

aj bacite racunicu za 4ghz overklok i koju voltazu da metnem? treba mi dobitna kombinacija da ne isprobavam sam. hvala

hvala :) cenim da mi ne treba neki ovderklok, bioshock infinite vozam na ultra, lepo radi... ali mislim da mi fps ide ispod 40, mozda se malo tripujem, pa rekoh da ga kloknem na 4ghz i da probam....

Da li se FX6300 OC-uje na isti nacin kao PHENOM? Na dosta stranih sajtova sam procitao, mozda nisam dobro razumeo, da se kod PD jezgra ne dobija puno podizanjem kloka CPU/NB.!?

FX se ne overklokuje kao phenom i NB frekvencija iako pomaze nije ni blizu toliko bitna kao na phenomu. Fokusiraj se na FSB i zategunute memorijske latencije ako hoces realne performanse da ti budu dobre. CPU NB nije toliko bitan (a ni HT Link)

Evo,da prijavim ...
TEST 4.2.jpg
CPU - LLC ENABLED 1.38 V BIOS
CPU/NB - 1.2 V LLC AUTO

Odradjen i CUSTOM PRIME 95 test od 3 sata (FFT size in min- 5 minuta,sa 6200 MB memorije)

Poslednja izmena:
Dobro se nosi 212tica sa 6300, cenim da ce 4.5g biti ispod 55c...

Da,da.Samo da nadjem vremena. Inace CPU/NB mi je jako tesko stabilizovati preko 2200. Nestabilan je bio i na 1.275 V,tako da sam ga ostavio na default podesavanju.

Ne, već su box kuleri tu obično reda radi. Svakako treba odvojiti novac za neki pristojan kuler.

ma ako ga je on stavio tu onda znači da taj kuler mora da hladi taj procesor na stock vrednostima. pre su box kuleri bili mnogo veći, znači da se sad ovi procesori na stok vrednosti manje greju nego oni pre.

edit: msm briga me, ja imam noktuu, samo komentarišem.

Pazi meni EVO duva na zadnji deo kucista, gde se nalazi jedna 12-tica koja odmah izvlaci napolje taj zagrejani vazduh.Isto tako odmah iznad njega se nalazi jos jedna 12 -tica koja isto vuce napolje ,a dole imam jednu 12-ticu koja uvlaci hladan vazduh preko diskova. Tako da, propisnu promaju imam u kucistu, a nije uopste bican setup.

umal se nisam onesvestio kad sam video koliko je mali i smešan kuler koji dolazi uz proc. ma da li je moguće da se toliko malo greje...

CM212 upravu je Stilgar radice na 4,5 ghz
Ako ne na 4,5 onda ma 4474mhz ako je ploca kao moja Gigabyte 9900XA-UD3 jer nisam mogao precizno voltazu da namestim,
Inace bih mozda i vise mogao nego 4,5ghz

`ladi ,`ladi. Stadoh ja na 4.2 sa 1.416 V. Na 4.3 trazi podosta dizanja napona , na 1.44 V mi je pucao LinX.

Kako ti trazi toliki napon?? Meni na 4.3 radi sa 1.36, i to LLC iskljucen, a vidim imamo istu plocu.. Nesto ti tu ne stima, jel si stavio voltazu na manual ili na offset mod?

Svaki primerak procesora je drugaciji ;)

Offset, kada je na manual ne mogu da ukljucim power saving funkcije, posle stability testa. Koliki ti je napon u BIOS-u kada ti je u load-u 1.36 V?

Nije u loadu, u biosu je 1.36V, u loadu je svega ~1.28

Da, e vec za 4.4ghz trazi mnogo vise voltaze. Moras da stavis na manual mode kako bi klokovao, i obavezno voltaza za RAM da ti bude na 1.5V, ne vise, utice na stabilnost.

Radi osam ja i na manul,ali nema sanse da mi prodje stabilno testove sa tim naponom.

Nazad
Vrh Dno