Šta je novo?

AMD FX 6300

Drugari, malo ste skrenuli s teme.. Ovako. remiziracu, posto imam pomenutu Asusovu plocu, ona je sasvim dovoljna za FX-6300, osim ako ne jurite da iz njega izvucete poslednju kap! FX-8350 je nesto drugo, I po meni bezveze je uparivati high end CPU sa osrednjom plocom kakva je Asus M5a97!

A sad, mogli bi da se vratimo na temu, tj na FX-6300..

ja mislim da je asus m5a97 evo r2.0 koja ima 6+2 digi bolja od bilo koje gigabajtove ud3,

Obrazlozi malo. I ako je off :-D

mislio sam na stabilnosti, posto sam dosta citao da se svi zale na nestabilnosti gigabajtovih ploca (naponskih sekcija) bez obzira na reviziju ploce. ipak, asus je asus

Koliko sam citao naponska na gigabyte plocama kada se zagreje preko 60c proc trhrotluje. Kada se aktivno hladi nema problema.

Poz

Pa naravno da trotluju, svi elementi bi trebalo da imaju zaštitu od pregrevanja, štos je u tome da se NE pregrevaju,/ da se dovoljno hlade. Neznam na koje si to UD3 mislio ali na poslednje 3 koje sam imao (770, 790 i 870 ) bez hladnjaka nisu imale problema trotlovanja zbog VRMa iako nisu imale hladnjake na njima, NB je bio veći problem. Kad sam se raspitivao kod GB za ovu 870 rekli su mi da može da izdrži do 110c a da nema brige do 90c. Ja sam iz predostrožnosti stavio hladnjak na moju 870 ploču ali ni pre toga nisu bili ni topli na dodir iako sam gurao sve do maximuma i morao tu da stanem zbog dugih razloga a ne VRM pregrvanja ili trotlovanja.

Ja imam dve GA ploce, GA-970A-UD3 i GA-MA790X-UD3P, i nisam primetio takav problem ni na jednoj... VRM sa pasivnim hladnjacima, obe rade sa PII CPU-ima na 1.39-1.41V, rez u linxu konstantan 1-2 GFlopsa razlike u duzim testovima...
Mada i ja sam citao da se zale ljudi da ima toga sa FX-ovima, ali uglavnom se resava iskljucivanjem nekih opcija u biosu.

taj evo model košta isto kao i gigabyte ud3 koji ima 8+2 napajanje i nemoj da se zanosis da je bolji zato sto je asus. vodeći svetski sajtovi preporučuju 970 i 990xa ud3 ploče od gigabajta kao budžet varijatnu za overklok ovih 6xxx i 8xxx procesora. ja bih lično išao na ud3 ploču za taj novac.

Cylla, nisam video, izvini...

Ja bih pre isao na M5A97 EVO, nego na Gigshit.. Jednostavno Asus vise gotivim. :)

Hahaha. :D

Nije samo zato, drugari. Ploca po mom ukusu ima mnogo lepsi PCB. Mnogo lepsi layot. Lepse hladnjake! :D

Digi vrm + 6+2 je sasvim dovoljno, za celu pricu FX6300/FX8350 do 4,2-4,3GHz.

Ni po cemu ta ploca nije losija od Gigabyte, al' ok. :)

Digi vrm + 6+2 je sasvim dovoljno, za celu pricu FX6300/FX8350 do 4,2-4,3GHz.

Mnogi su overklokovali te fx procesore na 4,5Ghz na 6+2 Asus plocama, naravno uz dobar kuler.

Pa naravno da jesu. Sve ploce sem Sabertooth i Formula iz Asus branse su opremljene sa 6+2. Cak i one 99FX EVO.

Uzeo sam asus m5a97 r2.0 plocu i ne mogu da ga nateram preko 4,1 a da ne pukne linx..

Povecao sam samo bus speed, voltaze nisam dirao.
Jel treba nesto da se cacne jos u biosu ili je to max ove ploce?

Ugasio sam samo Turbo core..

I jos nesto, jel moguce klokovati cpu a da ram ostane na 1600mhz?
Mislio sam da je 775 samo ogranicen time..

Poslednja izmena:
Uzeo sam asus m5a97 r2.0 plocu i ne mogu da ga nateram preko 4,1 a da ne pukne linx..

Kao sto sam ti rekao i na PCB forumu. Ulagati u napajanje 100e, a pritom nemati dobru plocu/hladjenje je totalni paradoks!

Dostigao si manje-vise limit sa tom plocom. Nije ovde Asus problem, problem je 4+2 klot naponska sekcija.

Dakle, to ti je to. :)

Poslednja izmena:
Pao edit zbog fore, al svejedno sam mislio aj ne rise :) Mada ne pratis ti fudbal :d

@Reckless

212 evo je hladjenje...

A plocu sam planirao Ga ud3 ili 990fxa ud3, ali niko nije imao na stanju.. Samo ovo cudo u ww-u..

Mora da moze jos malo preko :-D

A napajanje... Ja jos uvek mislim da je dobra kupovina.. Eheh, napadaju me ljudi koji daju po 100e vise zbog 10 frejmova.. Ja u komp do pre 7 dana nisam ulozio ni din od 2008. Toliko o tome..

Nemoj da klokujes preko FSB-a vec preko mnozioca!

Dakle, namesti mnozioc na 20.5, za voltazu iskljuci offset mode i namesti CPU core na 1.356V, iskljuci turbo core i vozi :)

Hvala tebra, provalio sam malopre da je lakse preko mnozioca..

Najbolje jedno i drugo. Ako nesto nesce da radi na tom mnoziocu mozda ce da radi sa fsb. Tu vec pocinje igranka...

Do 4300 lagano, samo preko mnozioca, na 4400 vec ne moze.. Doduse nisam cackao voltaze, samo sam ugasio Turbo ...

Ostavio sam na 4200mhz, i to je previse...

Nista nije previse ;)

Ja narednih dana moram da se bacim na posao za octa core 8350 na 5Ghz. Kada se navuces...

Ja sam upravo zavrsio sa tim, pocelo je mnogo da me opterecuje :D

Doterao sam ga na ono sto sam hteo, 4200mhz, hyper 212 evo push&pull, idle 27c, pod linx-om ne prelazi 40-45c..

To je to..

Mozes sigurno mozda i na 4.5-4.4 Ghz

Pauziraj malo pa sacekaj zimu :)

Vrh Dno