Šta je novo?

AMD FX 6300

Imam 8150, ali sam primetio da preko busa sa nb voltazom na def moze da se postigne isti rezultat a hladniji proc, sto po svom, sto iskustva sa neta ostalih fx vlasnika.

Nikako da odvojim neke pare i uzmem bolje hladjenje,pa da nastavim.Ja sam moj lagano podigao na 4.5 uz malu korekciju napona i mnoziocem i mislim da moze mnogo vise.Imam i jos jednu kocnicu u kucistu a to je dd3 1600!

Hocu cim uhvatim vremena,sa tx3 sam prilikom testa u amd benchu dosao do 60 stepeni pa mi se ne igra bas sa ovim kulerom.Danas sam sav visak dao na 7770 i ODUSEVIO se mogucnostima te kartice!!:)

Poslednja izmena:
Nemogu da verujem da je vdrop ceo 0.1v

Podesi llc na high ili ultra high, mozda mu taj vdrop smeta

Llc mi nije ni bio ukljucen :)
Evo 4.5Ghz za sada stabilno, temperature su zbog veceg napona skocile na 59 stepeni. Nekako mi se cini da moze 4.5 da izvuce sa manjim naponom, a ima prostora da se poveca klok jos sigurno.
ss.jpg

@lates
Evo 4.5Ghz za sada stabilno, temperature su zbog veceg napona skocile na 59 stepeni. Nekako mi se cini da moze 4.5 da izvuce sa manjim naponom, a ima prostora da se poveca klok jos sigurno.

Odlican primerak imas, i ja sam novi vlasnik 6300, procesor je dosta dobar za oc, kod mene 4Ghz temp oko 40-45C, kad nadjem vremena probacu malo da overklokujem, stvarno je dobar!!!

Poslednja izmena:
Steta sto ne moze da prikaze koliko realno gflopsa ima na 4,5Ghz.. probaj neki drugi program.

Za sada jedini lates nesto stidljivo postavlja poneki shot, a ostali samo daju opisne ocene. Dajte ljudi da vidimo nesto konkretno. :) (malo cinebencha, 3dmark CPU testovi...niste ni naveli koji default VID imaju ti primerci, cisto radi procene nekog oc potencijala)

Sisoft Sandra meri GFlopse koristeci sve raspolozive instrukcije. Evo kod mene v.2012 SP5a - 86GFlops

Prilozi

• gflops.jpg
    gflops.jpg
    168.3 KB · Pregleda: 166
Videcemo koliko je dobar, video sam na netu da su na vazduhu uspevali na 4.7 da doguraju, negde sam nasao da su stigli i na 5ghz al na vodi :)
Ja sam zadovoljan, samo cu jos da se poigram kad stignem.

ma koriste i tecni azot koji pomalo dosipavaju u poseban hladnjak, 8350 je tako izgurao na 8Ghz nasao sam negde na netu rezultate takmicenja OC timova :)

Za merenje gigaflopsa koristite programe koji podrzavaju AVX (Advanced Vector Extension) instrukcije i naravno x64 operativni sistem. SiSoftware Sandra 2012 i 2013 podrzavaju te iststrukcije, kao i Linx 0.6.4 AVX. Postoji i Prime95 koji podrzava ove instrukcije tako da mozete i njega da koristite kod testiranja stabilnosti.

Posto planiram da kupim ovaj proc, kacite rezultate testova, da bih lakse donao konacnu odluku...

Ljudi, imam FX-6300.. klokovao sam ga na 4GHz, nisam dizao napon niti bilo sta osim mnozioca..
Sad gledam temperaturu u CPOID Hardware i pise mi da je temperatura jezgara 17 stepeni!:trust:
Hladim ga Xigmatek Balder hladnjakom ali zar ovo nije mnogo mala temperatura?? :D

Jeste, nije tacno merenje. ;) Osim ako ti u sobi nije bas hladno, ispod 15c bar. :D

Isto kao i kod Buldozera, u idle-u lose prikazuje temperature, gledaj ti CPU temp na maticnoj ploci.

Netacno. To je temp soketa. Core temp se gleda kod FX-a, ali pri opterecenju

Upravo tako, sve u svemu, idle temperatura ne treba da te brine... za load gledaj core temp i to je to.

Ok za load, ali kako u idle moze prikazivati temp socketa koja je niza od ambijentalne i to treba biti tacna temp.?
Naravno pod uslovom da kod coveka nije 17 odnosno par stepeni bar ispod te mere, sto ne verujem da je slucaj, ipak je to niska sobna temperatura.

Ok za load, ali kako u idle moze prikazivati temp socketa koja je niza od ambijentalne i to treba biti tacna temp.?
Naravno pod uslovom da kod coveka nije 17 odnosno par stepeni bar ispod te mere, sto ne verujem da je slucaj, ipak je to niska sobna temperatura.

ma nemoj uopšte gledati temp soketa već temp jezgara pri opterećenju

Ljudi, imam FX-6300.. klokovao sam ga na 4GHz, nisam dizao napon niti bilo sta osim mnozioca..
Sad gledam temperaturu u CPOID Hardware i pise mi da je temperatura jezgara 17 stepeni!:trust:
Hladim ga Xigmatek Balder hladnjakom ali zar ovo nije mnogo mala temperatura?? :D

svaki 6300 radi ok na 4Ghz bez dizanja napona i sa stock kulerom, lepo bi bilo da je takva situacija i kod brzine od 4.5Ghz, tu je potrebno malo podizanje napona, ali i meni u idle pokazuje neku nisku temeraturu 27-29C

Vrh Dno