Šta je novo?

AMD FX 6300

au kakav primerak stiglar. taj je vredeo puno vise :D, vrlo je moguce da nisam dobro ja to sve odradio na 4.2, meni je na 3.9 radio na 1.375 V, mada mi i nije neka profi ploca bila, 890gx asus. pozz

Citam sta pise reckless..
Imam PII 965 i hteo sam umesto njega da stavim na plocu FX6300..
Hoces da kazes da se ne bi osetilo ubrzanje rada sistema,veci fps, brze bootovanje..??
Ovaj moj proc drzim na 3.8 GHz..
Imam Xigmatek Balder cooler, verujem da bi 6300 radio na 4 GHz opusteno bez dizanja napona..

Ako bi osetio razliku u praksi onda bi bio poseban. :)

e ***a onda..
ali verujem da bi se osetila razlika kada bi stavio 6300 na 4.5 GHz

Poslednja izmena:
3 strane teme, a niko da postavi neki SS sa ocovanim procesorom iz naslova.

ja nemam taj procesor ali ga ima na linku iznad

Kupujem ga sutra ili prekosutra pa kacim SS..

Neka se javi srecni vlasnik i podeli utiske.

Evo podizanjem mnozioca kod mene ide do 4.2Ghz stabilno, mislim da ima lufta da stigne do 4.5.
Temperature u full load-u ne prelaze 45 stepeni sto mislim da je sasvim ok.
Hladim ga CM Z600 kulerom.
Ploca Asus M5A 97 R 2.0
ss.jpg

Poslednja izmena:
S obizrim da je na 1.416v prilicno je hladan 8350 na 1.404v kod mene na vodi bije 50c.

Koliko li gflopsa u cinebenchu npr ima fx6300 na 4,6Ghz (sto bi bio neki realan oc za svaki dan) ?

Nadjoh nesto zanimljivo, pogledajte razliku u min fps izmedju procesora od 125 i 300e u cpu zahtevnoj igri i rezoluciji. Prosecan fps u svakom slucaju znaci odlicnu igrivost.

skyrim-1280.png

http://www.pcper.com/reviews/Processors/AMD-FX-8350-and-FX-6300-Processor-Review-Vishera-Breaks-Cover/Results-Cinebench-R

A po ovom testu fx6300 @ default ima skorove u cinebenchu kao moj PII 955 @ 4Ghz/2,6Ghz NB, nista specijalno ali nije ni tako lose jer ce ovaj fx lako da ide na 4,6Ghz i ubrzanje ce biti primetno.

Poslednja izmena:
U cpu-z za vreme testa mi varira ta voltaza od 1.344 pa do 1.416...
Jel znas mozda zasto?

Pa zbog v dropa ako je llc na regular, VID je verovatno oko 1.4v, mada koliko se vidi na hw monitoru max je 1.44

Poslednja izmena:
Probaj preko busa da klokujes sa manjim mnoziocem, ja sam uspeo da isteram 4.4Ghz kod mene na 1.344 pod load-om ide 1.332. Manje temperature takodje.

udenes usb, kad udjes u bios stisnes f12 i eto slike na usb-u

Za pocetak povecaj mnozilac. ;) Ostalo je malo duza prica ***a...

Vrh Dno