Šta je novo?

AMD fusion VS Intel ATOM

brancic

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2008
Poena
330
naime koliko vidim po forumu best buy je amd 350 i to je sve super ali kod nas je dosta jaka cena a sto se rodjaka u nemackoj tice to nemam :)
Mene sad licno zanima sta je bolja kupovina Dual core Intel® Atom™ N570 processor sa Nvidia Ion koji mogu po stvarno lepoj ceni da nabavim iz kanade ili neki sa AMD Fusion™Dual Core C50?

naime koliko vidim po forumu best buy je amd 350 i to je sve super ali kod nas je dosta jaka cena a sto se rodjaka u nemackoj tice to nemam :)
Mene sad licno zanima sta je bolja kupovina Dual core Intel® Atom™ N570 processor sa Nvidia Ion koji mogu po stvarno lepoj ceni da nabavim iz kanade ili neki sa AMD Fusion™Dual Core C50?

Asus 1215B sa Fusion single core kosta kod nas 31.500,00 dinara:

http://www.gigatronshop.com/netbook_..._blk052s-10426

Ja ne bih išao na taj single core sa 1gb rama i 250gb, ali ima ljudi koji će kupovati. N570 će nuditi bolje opšte performanse, čisto iz razloga što mu je frekvencija rada na 1,67Ghz naspram 1Ghz koliko C-50 ima. Sa druge strane C-50 će verovatno nuditi bolje grafičke performanse zbog AMD Radeon HD 6250 grafičkog čipa. Mora da ima u Kanadi nešto sa E-350?

To nije netbook, a čim čovek pominje Atom treba mu netbook.

Treba mi netbook definitivno. Asus sa atomom kosta 300kan.$ a neki sa 350amd kosta oko 450$ sto mi je iskreno malo previse novca za netbook , a ujedno mislim da nije bas tolika razlika u perfomansama izmedju atoma i amd. Ima i neka toahiba lepa ali c30 a ona je 280$

Asus ima nešto manji ekran i manju rezoluciju tj. netbuk ekran i rezoluciju. Brazos modeli su više neka entry level ultra portable klasa laptopova. Ja da imam mogućnost da uzimam iz USA/CA išao bih na Brazos i to Lenovo Thinkpad X120e. Kao i svaki Thinkpad izgleda daleko ozbiljnije od šarenih netbukova i deluje kao prava stvar za pravog muškarca (koji voli industrijski dizajn a ne šareniš i glosi fazone).

IBM je 450 dolara plus porez znaci preko 500 dolara! Sad da li se zaista isplati tolika razlika koja je skoro 200 dolara?? a realno treba mi mali prenosni racunar , net ,filmove i eventualno ako nesto mogu da odigram sitno

teshko cesh na netbooku odigrati shta, realno ekran je (bar za mene a siguran sam i vecini) premali... imash lenovo g575 model za 33hiljade za to shto trazish ti ne treba vishe, ima dobru autonomiju, hladan, 15.6 ekran. On ima Brazos e350 koji je trenutno najjachi od brazosa integrisana grafika je 6310. Za njega se definitivno necesh zeznuti da ga uzmesh.

IBM je 450 dolara plus porez znaci preko 500 dolara! Sad da li se zaista isplati tolika razlika koja je skoro 200 dolara?? a realno treba mi mali prenosni racunar , net ,filmove i eventualno ako nesto mogu da odigram sitno

Stvarno misliš da se igraš sa njim? Pa on nije namenjen ni za filmove, već za net, office varijante, kad treba da prikažeš neku prezentaciju...totalno biznis varijanta, nije to za HD multimediju.

O čemu pričate? 1080p filmove puštam bez ijednog trzaja, a do sada sam odigrao Portal 2 u 30+ fps i ortak igra na njemu Lotro na minumum settingsu u isto toliko frejmova na mom Lenovo S205 netbooku. Najzahtevnije igre naravno da neće biti tečne, ali Fusion platforma će pokretati sve nezahtevnije i starije naslove. Pročitajte malo testove na internetu, netbookovi su postali više od biznis varijante.

Ja bih ishao na AMD E350 varijantu.
Imam desktop mashinu slichnih performansi i sasvim sam zadovoljan njome.
IGP u E350 je duplo jachi nego u 790GX chipsetu koji mi je u desktop mashini(shto znachi da je jachi i od IGP u 2500k i 2600k procesorima), dok je sam procesor jedno duplo slabiji(shto se i razume zbog duplo manjeg procesorskog kloka).
Za one koji su zainteresovani da odigraju neshto na svom laptop-u, to je pravi izbor. Poshto SC2 i WoW prosto lete na mojoj desktop mashini, dok je chak i Crysis igriv.

Netbook za igre ?? Kao Yugo za trke.

Vrh Dno