Šta je novo?

AMD Fusion laptop + W7HP po ceni netbook-a (Toshiba Satellite C655D-S5133)

vladimirdowla

Slavan
Učlanjen(a)
03.03.2011
Poena
270
satellite-c655d-s5133-laptop.png

Performance

PROCESSOR*
AMD E-Series Processor E-240
OPERATING SYSTEM*
Genuine Windows 7 Home Premium (64-bit)*
GRAPHICS ENGINE*
AMD® Radeon™ HD 6310
GRAPHICS MEMORY*
384MB-947MB dynamically allocated shared graphics memory

Memory and Storage

MEMORY*
2GB DDR3 memory
HARD DRIVE*
250GB HDD (5400rpm)
OPTICAL DRIVE*
DVD-SuperMulti (+/-R double layer) with Labelflash™ drive

Audio and Video

DISPLAY SIZE
15.6" widescreen
DISPLAY TYPE*
HD TruBrite® LED Backlit display
DISPLAY RESOLUTION
Supports 720p content, 1366x768 (HD), 16:9 aspect ratio
AUDIO
Headphone jack (stereo), Standard stereo speakers, Microphone jack (mono)

Communication

WEBCAM
No Webcam and microphone built into LCD bezel
WIRELESS LAN*
Wi-Fi® Wireless networking (802.11b/g/n)
BLUETOOTH
No Bluetooth (No Antenna)
MODEM*
No Modem port
LAN
10/100 Ethernet LAN

Power

AC ADAPTER
65W (19V 3.42A) Auto-sensing, 100-240V / 50-60Hz input
BATTERY
Li-Ion (48Wh, 6-Cell)
BATTERY LIFE*
Up to 6.05 hours

Cena 23760 din u Metrou. Valja li to za te pare :D ?

Zavisi za sta ti treba... Ali za te pare izgleda kao super ponuda:) s tim sto je procesor jednojezgaran pa ne ocekuj neka cuda sto se tice performansi

Znaci za neke nezahtevne stvari....

Poslednja izmena:
Za te pare je cudo naci bilo koji "full size laptop." Iako se jezim tolike jeftinoce razmisljajuci na cemu su to i koliko zakinuli vredi ga pogledati i proveriti na sta lici izrada. Nekome je Fusion preslab, ali njegova snaga lezi u maloj potrosnji a samim tim dugom trajanju baterije :)

Sent from my A70S using Tapatalk

upravo tako, fusion nije za video montazu ili tako neke zahtevnije funkcije. On je savrsen kao pomocni ultra portabl racunar i na tako ga i treba gledati

ja sam baš tražio po drugim radnjama i sličan laptop od toshibe, nije 100% isti po oznaci ali ima 90% iste komponente, košta 33000. mene lično ne čudi što je cena tolika u Metrou pošto oni imaju svoje distributivne kanale, pre 3 godine sam kod njih u ovo vreme pazario LCD TV koji je bio 20000 din jeftiniji nego isti takav u bilo kojoj radnji bele tehnike i tv radi perfektno svo ove vreme a nisam ga štedeo uopšte, tako da nije neki škart u pitanju.

ja ću ići danas da ga pogledam i zahtevaću da ga izvade iz vitrine. čisto da vidim da nije od papira slučajno :D

32 hiljade je taj model po radnjama što je van pameti. Ima jednojezgarni Zacate što je stvarno bedno za laptop, to je isti fazon kao onaj HP od 20000 dinara koji ima sve relativno ok osim ekrana od 15 inča i rezolucije od 1024x600...

Najjači Fusion na 15 inča laptopu bih uzeo u razmatranje, jednojezgarni nikad. To je kao da kupiš netbuk sa velikim ekranom.

850 komada je otislo juce do 19h....a onih asus eee malih od 17k oko 600 kom, mislim da je odredjeno po 1k komada da idu po toj ceni. Koliko sam ja stigao da vidim toshibica je odlicna......ovo su modeli low budzet kojih se najvise proda svuda u svetu i tu je svakoj firmi vazno da nema uvaljivanja tipa mrtav pixel, neki kvarovi treceg i drugog tipa jer je to velika masa ljudi koji kupuju pa ne bi valjalo da posete forume posle toga. Laptop je hladan kao boza bukvalno, baterija drzi citavu vecnost (oko 5h surfa na wifi mrezi), led display daje odlicne boje, full tastatura, 24mesc. gar., ono sto sam ja primetio kao nedostatak je odsutnost hdmi izlaza, ali za ovu cenu nemoguce je sve imati.
Mnogo je cesca pojava u % da na skupljim modelima bude iznenadjenja raznih na zalost.

Poslednja izmena:
Upravo tako...
Svi mi ovde, pogotovo forumasi koji citamo i pratimo hardware scenu znamo sta je kvalitetno, skupo, dobro, lose, ali ne moze svako od nas da kupi neki gamerski laptop ili pak macbook i slicno po ceni od 2k eura, najcesce ljudi u ovoj srbiji nemaju za skromni laptop od 350-400e, vrlo cesto torbu kad kupuju kupe kod kineza....kriza je ***.... tu na scenu stupaju netbookovi, laptopovi iz jeftinijeg ranga, onaj ko ima problem sa keshom, nije previse zahtevan korisnik dobice jako mnogo kad ovaj laptop ispazari. Druga je stvar kad se komentarise sa stanovista kad ti laptop i ne treba trenutno pa onda znas sta je jeftino , nekvalitetno itd, kazem , svi to mi znamo vec u globalu, najbolje znaju oni koji skupljaju novac za laptop , znaju koliko su skupili a sta zapravo nudi ovaj ili neki drugi za novac koji kosta.

Savrsen laptop za nezahtevne korisnike.

To su modeli sa P6000 procesorima, ovo čudo ima jednojezgarni procesor za netbuke. Znači, malo bolje od Atoma. Na tome ne mogu ni Fejsbuk igre da rade, o 1080 tjubu da ne govorimo.

Eh sad G@W preterujes, zaboravljas da flesh sad vecim delom ide preko gpu-a a ovaj gpu serije 6 itekako ume hardverski da potera i 1080p filmove u mkv kontejneru a isto tako vecu dijagonalu YT klipova putem gpu acceleration-a pod uslovom da imas i internet konekciju za tako nesto u ovoj zemlji.

To su modeli sa P6000 procesorima, ovo čudo ima jednojezgarni procesor za netbuke. Znači, malo bolje od Atoma. Na tome ne mogu ni Fejsbuk igre da rade, o 1080 tjubu da ne govorimo.

Ovo sto si rekao jednostavno nije istina. Ja sam na mom ASUS netbooku sa single-core atom procesorom igrao WOW (na minimumu detalja, ali ipak), i to na prikljucenom TV-u. Na istom tom TV-u sam gledao 720p filmove sa tog netbooka, i to je plafon funkcionalnosti koji moze da se ocekuje od ovakvog uredjaja. Ako neko ima full HD TV, pa da mu treba 1080p rezolucija videa, taj garantovano ima para za skuplji racunar i to je onda druga tema.

Pretpostavljam da ti nemas netbook i da pricas napamet? Mozda gresim.

32 hiljade je taj model po radnjama što je van pameti. Ima jednojezgarni Zacate što je stvarno bedno za laptop, to je isti fazon kao onaj HP od 20000 dinara koji ima sve relativno ok osim ekrana od 15 inča i rezolucije od 1024x600...

Zavisi od kriterijuma. Meni je bedno da na jacim lap-topovima baterija traje 2-3 sata.

kaže prodavačica juče u 06:00 je počela akcija a do 07:00 su već prodali sve :D
taj što ih je kupio sad ih prodaje za 32000 u svojoj prodavnici.

Nazalost Metro je velika prevara... uredjaje kupuju od Mikrosa koji je da tako kazemo "siva zona"... sto nije toliki problem ali pravo na garanciju npr na racunar mozes da ostvaris samo preko Mikros servisa a tu ti je varijanta Kadijate tuzi Kadija ti sudi... tj nema garancije... a posto su uredjaji usli na ovo trziste sivim kanalima ovlasceni servisi proizvodjaca ti nece priznati garanciju...

nisam znao ...

btw nije samo to prevara u Metrou, gledam one nahvaljene televizore iz kataloga, cena je za svaki veća u proseku oko 8000din nego što tamo piše. razlog je sličan kao i za laptop, kaže - svi namenjeni za akciju su prodani 16. rano ujutro i kad su prešišali taj broj vratili su stare cene. pre će biti ovako : nasrali su svašta u katalogu da navuku ljude da dođu i kad ovi vide da toga nema više, po logici "kad smo već došli", da odrade neplanirani šoping za kuću.
ovo mi je bio zadnji put definitvno da idem tamo u kupovinu.

Pa nije to bas tako....evo slucaj sa mnom, ja uvek gledam katalog cim izbace, zovem KG rezervisem sta mi se svidja odem i kupim...znaci uvek zovnem odmah po objavljivanju kataloga. Sad nisam zvala jer ovo kupujem i trazim za drugaricu, a ona neodlucna i sve su prodali, mada u Bg sam dobila informaciju da ce u sredu stici toshibe koje ce biti 2 000 din skuplje od ove ali isto i za toliko bolje! Sta je boljitak ne znam, videcemo! :d

verovatno HDD od 320 umesto 250. nije mi baš fora da ih zovem i rezervišem kad oni očigledno rade sa nekim "bizmismenom" i taj pre bilo koga ima uvid u cene i onda dođe u 6 ujutro i pokupi sve. isto tako me zanima kako su uspeli za sat-dva da prodaju svih 6 modela televizora koje su imali na tzv. akciji. btw meni je katalog došao 16-og oko 10 ujutro što znači da je do tada već bio nevažeći.

to garant u NS-u kupi Novel i onda nadignu cene kako samo oni znaju (ko uđe jednom tamo, nikad više ne ulazi).

Ako unutra bude E-350 procesor umesto E-240 to je veliki boljitak. Za 26k se takav model isplati, ovaj za 24k baš i ne.

Ja sam bio u dva navrata na dan otvarnja , prvi put oko 13h i drugi put oko 18:30, svega iz akcije je bilo na stanju i ljudi su kupovali ko sumanuti, ta prica da neko kupi sve sa akcije u 6h ujutro nije tacna za vidikovac metro jer znam sta sam video za skoro ceo dan sto sam bio tamo. Bukvalno nista nije prodato pre 7h uvece sa akcije sto je imalo odlicnu cenu a bilo je tehnike i dosta nekih drugih stvari sa jako dobrom cenom za kupca.

ja govorim za novi sad isključivo za bg nemam pojma nit me zanima :D

Ма тамо код вас све го преварант , ја ту никад не бих ни улазио да нешто пазарим :D

A što ljudi misle da je tehnika u Metrou "sumnjivo" jeftina. Pa Metro je vlasnik MediaMarkt lanca koji samo tehniku valja po Evropi. Sigurno nisu cene za njih i kupovinu recimo 10000 komada tog lapa iste kao i kad neki alti ili pc praktik kupi 50 komada. A garancija i kod njih i kod ostalih je lutrija.

Ovi laptopovi su bili na akciji samo u beogradskim metro radnjama pisalo je u katalogu...oduvek se tehnika dobro prodavala u metrou posebno kada je bila znacajno jeftinija nego u drugim radnjama.

zašto mi je onda riba u NS metrou rekla da su imali i prodali u roku od sat vremena. što se bg only akcije tiče bila je drugačija, imaš na sajtu katalog za beogradsku akciju povodom otvaranja ne znam koje već po redu bg prodavnice. cene su bile još bolje za neke uređaje u odnosu na onu regularnu akciju.
baš zbog takvih stvari mrzim i beograd i beograđane koji imaju toliki izbor po čitavom gradu, dok "nas" ovde u NS-u pljačka par lopova. Ja od 2006. nisam jednu komponentu za komp kupio u NS-u, sve naručujem iz BG-a gde su cene višestruko niže. ironično u čitavoj priči je to da je najveći diler komponenti - pin computers iz novog sada. a baš sam nedavno kupovao exHDD Transcend 320GB i u Emmi-ju ga platio 4800din dok je u NS-u isti 6850din a pogađate na kutiji piše pin c. novi sad :D

Pin computers nije diler, vec je uvoznik i veleprodaja i sasvim je logicno da nece da dampuju cene i ubiju svoje dilere.

Nemam nista protiv kad se opravdano pljuje po novelu, metrou, tempu i slicnima, ali kad se opljuje po jednoj od retkih zdravih firmi po srbiji, to me bas nervira.

Poslednja izmena:
baš zbog takvih stvari mrzim i beograd i beograđane koji imaju toliki izbor po čitavom gradu, dok "nas" ovde u NS-u pljačka par lopova.

Pa ti se onda preseli u Beograd, nemoj da mrziš bezveze :)

Mada nije ni BG sjajan kada je kupovina robe u pitanju. Celo ovo naše srpsko tržište je jadno i bedno, čim poželiš nešto što nije "roba široke potrošnje" udaraš u zid od tri metra. To važi za sve robe ne samo za kompjuterske komponente.

U BGu gomila fensi radnji sa fensi ćurkicama koje rade unutra a u svim radnjama ISTA roba. Da li su kompjuteri, odeća, knjige nebitno je, svuda isti modeli koje je uvezao neki mutan lik u Srbiji. Isti šugavi entry level, kineska roba Z ranga koju svi prodaju za masne pare i još te ubeđuju da ti bolje ne treba (jer bolje nema...)

Od svega što smo mogli da pokupimo sa zapada i Amerike mi smo uzeli ono najgore a ono najbolje, jako i bogato tržište nemamo. Nekad se zapitam koliko smo zapravo dobili gašenjem planske privrede i naših omaćih proizvoda. Cenim da bi današnji EI Niš svakako bio kvalitetniji od ovog kineskog smeća od bele tehnike što nam valja Kurta i Murta pod njihovim stiker "brendovima".

Lepo si mu rekao, ako si ;). On covek zapeo pa mrzi ceo Begrad i beogradjane zbog pisljivih maloprodaja , ccccc :d

Nazad
Vrh Dno