Šta je novo?

AMD FM2+

Ma ko ih sisa,pola Srbije ima rodjake u Austriji i Nemackoj.Kupujte tamo ,cak je i jeftinije.A oni ovde nek gledaju robu na rafovima!!

Jel normalno da x4 760K na A88XM D3H ploci ima default voltazu od 1.4v i Idle temp od ~40c na onom stock kuleru ?

Imam ja, inace rade po skelama, i kad bi im rekao da kupe maticnu plocu kontam da bi mi donijeli plocu za kosnice.

***a zapalis na vikend u Bec ili negde, imas fine, povoljne pounde. Odes u soping odece, malo se prosvljas po sredjenom gradu, pojedes neki fin kolac, popijes finu kafu tu i tamo i kupis nesto hardware-a. :) Samo pazi, spremi tvrdi kofer. :) Na kraju te izadje tu negde ali imas putovanje vise... :)

***a zapalis na vikend u Bec ili negde, imas fine, povoljne pounde. Odes u soping odece, malo se prosvljas po sredjenom gradu, pojedes neki fin kolac, popijes finu kafu tu i tamo i kupis nesto hardware-a. :) Samo pazi, spremi tvrdi kofer. :) Na kraju te izadje tu negde ali imas putovanje vise... :)

Na kraju te izadje ploča od 6k dinara, 1000 evra, u slučaju da si imao te pare, ako nisi onaj fazon probudiš se i jašeš radijator.

Jos uvek nema ASUS ploca a meni oko zapalo za A88X-Pro :(

Na kraju te izadje ploča od 6k dinara, 1000 evra, u slučaju da si imao te pare, ako nisi onaj fazon probudiš se i jašeš radijator.

***a, ako ides samo zbog ploce to je *****izam a ako bi isao negde van ispadne jeftinije. ;) Kao sto rekoh ponuda ima itekako povoljnih, ako nahvata neku akciju na periferiji Beca ima vikend akcija u hotelima sa 4 zvezdice i ukljucenim spa tretmanom za 35e po osobi koliko sam ja platio pocetkom ove godine itd. U svakom slucaju pricam na osnovu iskustva...

U Aslok nemam poverenje:)

Do pre neki dan jedan od uvoznika imao na stanju Biostar Hi-Fi A88W 3D, i bukvalno ispred nosa mi prodato, verovatno bilo na kašikicu na stanju. Inače mislim da je ova skroz dobra za tu lovu naravno. I sad čekam još veći izbor, jer neću samo GB i Asrock da mi se nudi... Šta je ovo bree, MSI, Asus spavaju ili naši uvoznici neznaju da u FM2+ bodeš Trinity i Richlanda bez problema dok ne stigne Kaveri. Što je i logično da svi idu na FM2+ mislim ko sad kupi FM2 zaebo se onako baš...:d

mislim da čekaju da rasprodaju sve FM2 pa tek onda da uvezu :S:

Do pre neki dan jedan od uvoznika imao na stanju Biostar Hi-Fi A88W 3D, i bukvalno ispred nosa mi prodato, verovatno bilo na kašikicu na stanju. Inače mislim da je ova skroz dobra za tu lovu naravno. I sad čekam još veći izbor, jer neću samo GB i Asrock da mi se nudi... Šta je ovo bree, MSI, Asus spavaju ili naši uvoznici neznaju da u FM2+ bodeš Trinity i Richlanda bez problema dok ne stigne Kaveri. Što je i logično da svi idu na FM2+ mislim ko sad kupi FM2 zaebo se onako baš...:d

Ja kao rešio da spakujem mašinu u MicroATX kućište, i zato se odlučim za Gigabyte onu od 7k što je bila u e**iju, kao malo bolja hd3 ili tako nešto, dok sam je detaljno pregledavao i još odlučivao šta kako, u roku od 5-10 minuta je više nije bilo u cenovniku, neverovatno, jel' to oni uvezli jednu ploču? Onda sam naručio sa drugog mesta ASrock extreme 4+ koja je ekstra ploča, i za nijansu veće kućište i dovidjenja, ja ne mogu da čekam da se skroz približi Nova Godina kada će biti totalna ludnica, i ne verujem da će uvesti još neku ploču pre Kaverija.

Ja kao rešio da spakujem mašinu u MicroATX kućište, i zato se odlučim za Gigabyte onu od 7k što je bila u e**iju, kao malo bolja hd3 ili tako nešto, dok sam je detaljno pregledavao i još odlučivao šta kako, u roku od 5-10 minuta je više nije bilo u cenovniku, neverovatno, jel' to oni uvezli jednu ploču? Onda sam naručio sa drugog mesta ASrock extreme 4+ koja je ekstra ploča, i za nijansu veće kućište i dovidjenja, ja ne mogu da čekam da se skroz približi Nova Godina kada će biti totalna ludnica, i ne verujem da će uvesti još neku ploču pre Kaverija.

Aj daj neke utiske o tom ASRocku, ako si ga sklopio kako se ponaša... A za GB i družinu nemam reči, ja sam sve velike veleprodaje pregledao šta ko ima ili će biti od FM2+ bolje da ćutim, niko ništa nema i poslednjih par dana gledam šta uvoze i ne verujem. Sniper do 3kom na stanju i neka HD3 do 5kom, i to je sve. Jako mi je čudno da nema MSI ploča obično su oni među prvima na tržište i sa lepom cenom i imamo dva uvoznika istog ali mrka kapa po svemu sudeći.

Pa jes' što kažeš uvek ima od MSI tih P-43 ploča ili te osnovne-srednje klase, to su odlične ploče za male pare, ovo ma taman pazi celu sam konfiguraciju sklopio nisam hteo da žurim, i sam da u onu korpu stavim i ovaj Gigabyte, i kad nema je, odem na druge sajtove i tamo nema na stanju, cirkus. Nepismenost naših uvoznika, ne shvataju da FM2 procesori rade na FM2+ pločama. Sinoć sam naručio taj AsRock, a zvaću danas da mi potvrde, nadam se da je stvarno imaju ako ne imaću računar bez matične :mad:
Ako sve bude teklo po planu tamo utorak, sreda bih trebao imati ploču, pa ću napraviti ili mini review ili bar neke utiske. Pozdrav

Poslednja izmena:
Ja se isto razmisljam za asrock extreme 4 mada me pokolrbalo to sto sam procitao da je t naponske i juznog mosta 50-53C. Ne deluje mi na slikama da hladjenje nije dobro. Za sada Asus x88-pro ima najbolje ocene. Mada ja ocekujem expanziju fm2+ ploca na svetskom nivou sa pojavom kaverija. Pogotovo sto uskoro izlazi i nvidia maxvell tako da ce amd biti jos pristupacniji.

Meni AsRock stiže u utorak pa ako i ostale komponente stignu na vreme, preneću utiske, na slikama ova Extreme 4+ ploča deluje besprekorno, izrada je par svetlosnih godina ispred onog Gigabyte D3H koji sam umalo uzeo, ali videćemo i u praksi šta je i kako je. Kao što rekoh nisam želeo da čekam sledeću godinu jer pre februara neće moći ništa da se kupi, a zbog novog PDV će sve biti skuplje. Meni smešno kod Gigabyte, pazi dobre su ploče, ali ono Ultra Durable 4, pa ovo pa ono, ploča izgleda ispod proseka obično, pa kao mosfet hladniji ne znam koliko, a na prošloj Gigabyte sam morao da nakalemim ventilator direktno na naponsku da je hladi.

Prosto je neverovatno kako je globalno slaba ponuda FM2+ ploča, a pogotovo činjenica da mATX ploče nemaju skoro nikakvo hlađenje naponske jedinice, i neko bedno hlađenje južnog mosta. o ITX pločama da i ne pričam.

Sta ce ti hladjenje? Da neces mozda na mATX da overklokujes?

A što ne bih OC na mATX? U čemu je razlika između mATX i ATX po tom pitanju. Imaju i ITX gamer ploče koje imaju bolje hlađenje i koje su predviđenje za OC. Pa poenta APU-a je da ne moraš da kupuješ dodatnu grafiku, tako da bi sa OC izvukao max iz njega. A mATX ploče su idealne za APU.

Zato sto ono kuciste koje moze da primi normalan hladnjak(ono bez cega ne moze da se overklokuje) moze da primi i ATX plocu. Znam samo za jedno kuciste koje moze da primi pristojno hladjenje, da ne moze da primi ATX plocu, a da moze mATX, InWin DragonSlayer, a to kuciste je vece od nekih ATX kucista. Ako ces pak da ides na vodeno hladjenje umesto standardnih tower hladnjaka, ono zahteva dobar airflow da radi kako valja, a to nemas u malim kucistima. Sve u svemu kada overklokujes bices ogranicen zbog slabih sposobnosti low profile hladnjaka mnogo pre nego sto "osetis" nedostatak hladjenja na naponskoj(sa jedinim izuzetkom koji se moze nabaviti kod nas u vidu Noctua NH-C14 hladnjaka).

Poslednja izmena:
Izvini ali ima dosta kucista koja su samo za mATX i ITX ploce, o ITX kucistima i da ne pricam. U skoro sva mogu da se stave hladnjaci do 160 ili 170mm, a takodje vecina je predvidjena za vodeno hladjenje cak do 360mm radijatore mogu da prime. Tako da to sto si napisao jednostavno nije tako. Evo linkova ka nekim od gore pomenutih kucista (koja imaju kod nas da se kupe):
http://www.itsvet.com/proizvod/bitfenix-prodigy-m-bfc-prm-300-kkxsk-rp/comp_comp_case/885/2060
http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-silencio-352-sil-352m-kkn1/comp_comp_case/54/2025
http://www.itsvet.com/proizvod/silverstone-sugo-sg10b/comp_comp_case/148/1964

Prosto je neverovatno kako je globalno slaba ponuda FM2+ ploča, a pogotovo činjenica da mATX ploče nemaju skoro nikakvo hlađenje naponske jedinice, i neko bedno hlađenje južnog mosta. o ITX pločama da i ne pričam.

Ima jedna AsRock sa hadjenjem i nje naravno nema.

Nazad
Vrh Dno