Šta je novo?

amd drivers stopped responding has recovered

mijalkocar

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
330
ako postoji slicna tema izvinjavam se i ranije sam imao ovo, pa ga nije bilo godinu dana ovaj error greska sta god, i ekran zacrni na nekoliko sekundi i onda opet dodje slika, znaci znate i sami sta je kako da resim ovo?
grafa je ati 5750 1gb nije oc, nije nista sve na default-u, drajveri 13.1. znaci poslednji i pre toga je poceo ovo da mi radi, reinstalirao sam sistem skoro nije bilo ovoga i od skoro on opet pocinje ovo da mi izbacuje i nervira evo i sad mi se desilo dok ovo kucam poludecu, hvala i nadam se sto pre da resim ovaj problem..

Dobrodosao u amd klan.

hahah, da hvala bolje Vas nasao. aj sad da predjemo na stvar 😀

I meni su poslednji kresovali u svakoj igri. Izbrisao sam drajvere i vratio one sa cda i za sada je ok. Pre je znalo da puca odmah po pokretanju a sada se uopste ne pojavljuje. Izbrisi drajvere po uputstvu iz spoilera pa probaj stare drajvere.

1. Go to Add/Remove Programs

2. Uninstall the Catalyst Install manager (Express Uninstall)

3. Reboot the computer and log back into windows as normal

4. Go to folder options and select “show hidden files and folders”

The next part of the guide will remove all ATi/AMD files and folders from the computer.

5. Go to your C drive and remove the “AMD” folder

6. Double click the “Program Data” folder (Normally hidden) and remove all ATi/AMD folders

7. Go back to C and double click “Program Files” and remove all ATi/AMD folders

8. Go back to C and double click “Program Files (x86)” and remove all ATi/AMD folders

9. Go back to C and double click “Users”

10. Access the name of your windows profile and double click “AppData” (Normally hidden)

11. Check the “Local”, “LocalLow” and “Roaming” folders for any ATi/AMD folders and remove them.

12. Go back to “Users” and check the “Default” folder (Normally hidden)

13. Double click “AppData” (Normally hidden)

14. Check the “Local” and “Roaming” folders for any ATi/AMD folders and remove them.

The next part of the guide will remove registry entries left by the AMD drivers.
15. Close everything down and go back to your desktop

16. Click start, then type “regedit”.

17. Click “HKEY_CURRENT_USER” and extend the folder

18. Click “Software” and extend the folder

19. Remove all AMD and ATi Folders

20. Click “Wow6432Node” and extend the folder (Within the software folder)

21. Remove the “AMD” folder

22. Click “HKEY_LOCAL_MACHINE” and extend the folder

23. Click “SOFTWARE” and extend the folder

24. Remove all AMD and ATi Folders

25. Click “Wow6432Node” and extend the folder

26. Remove all AMD and ATi Folders

27. Click “HKEY_USERS” and extend the folder

28. Click “.DEFAULT” and extend the folder

29. Click “Software” and extend the folder

30. Remove all AMD and ATi folders

31. Click “S-1-5-18” and extend the folder

32. Click “Software” and extend the folder

33. Remove all AMD and ATi folders

34. Click “S-1-5-21-1632250243-966907716-928185508-1000” and extend the folder

35. Click “Software” and extend the folder

36. Remove all AMD and ATi Folders

37. Close down regedit and empty your recycle bin

38. Undo the folder options change to hide the hidden folders

39. Reboot

40. Install your AMD/Nvidia drivers and reboot

obavezno. samo što su drajveri na cd-u verzija 8.2 ili slično .

amd driver has stop responding, vpu recover itd. se dešava kad je grafičko jezgro ili memorija podešeno na veće vrednosti
od onih koje kartica može da podnese .

to je signal za visok overklok, ili za brzo crkavanje kartice.

pomaže samo downclock ,možeš da ga odradiš prostom izmenom biosa u programu RBE
a verovatno i u catalyst control centru, pod sekcijom overclock, gde ćeš i jezgro i memoriju da spustiš za po 50 mhz.

edit- da poneko ne bi pogrešno ukapirao ovo odozgo,
prosta promena u RBE važi zato što je kartica iz amd-ove serije hd 5xxx,
novije kartice imaju malo zaebaniju izmenu biosa .

uostalom , postavi ovde bios svoje kartice i srediću ti ja to . na tebi je samo da posle uflešuješ .

Poslednja izmena:
Pogresno sam se izrazio neke starije drajvere...

A to i nema uvek veze za klokovanjem, moja 7750 isto to izbaca nije klokovana i stara je ~7 dana. Istu situaciju sam imao pre i sa 4770.

i ja to kazem znaci nemoguce je da se ona sama overclockovala, a ako ce da crkne nek crkne to radi ne bas od pocetka ali rekoh nekad ga ima problem nekad nema ali me zivcira to.. a to sa flesovanjem i ostalim ne da se plasim nego zasto to da radim evo od sinoc kako sam napisao post pa do sad nijednom se nije desilo..

I ja da ti poželim dobrodošlicu u klub. Imao sam istih problema, pucao mi je drajver samo u browserima. I to na ganc novoj mašini. Problem je (bar kod mene) bio u tome što nisam imao SP1 W7 instaliran. Odradio sam i clean install najnovijih drajvera, i da kucnem u drvo, već par meseci nema problema.

Nazad
Vrh Dno