Šta je novo?

AMD Dilema

horvat

Cenjen
Učlanjen(a)
11.02.2011
Poena
180
Pozdrav drugari, kao sto naslov kaze, imam jednu dilemu

Naime radi se o tome da u narednih par meseci planiram da uzmem novu konfiguraciju, tacnije za pocetak ce biti samo ploca, procesor i memorija, a ostatak cu iskoristiti od starog kompa, dok se budzet ne popuni

Evo oko cega se dvoumim. Pazario bih AMD varijantu, ali posto je BD poprilican promasaj, kako pisu svi moguci koji su ga testirali, i to pogotovo u varijanti sa 4 jezgra, planiram ga zaobici.

Planiram da uzmem plocu sa 990X chipsetom (Asus M5A99X EVO) i Phenom II X4 965 BE, pa da za nekih pola godine-godinu kada izadje PD na trziste i kada se stabilizuju cene, samo zamenim procesor a ostatak konfe da ostane (citaj:maticna) ostavim tako kako jeste...

Medjutim kako sam malo guglao oko tog izlaska novih amd-ovih procesora, naleteo sam i na podatak da ce sa njima zajedno i da izadju novi cipseti 1090FX i 1070...

E sad me zanima, da li cu ja moci PD ubosti u 990x plocu?

I ne samo to, nego da li cu moci i lepo da ga klokujem u toj starijoj ploci?

Naravno iz svega ovoga bih ja trebao da zakljucim da li je moja ideja opravdana, i podrzana, ili je bolje da cekam taj 1090 chipset, pa da onda kupim sve odjednom, i 1090 plocu i PD procesor...

Molim vas, kolege forumasi, koji imate iskustva sa tim amd-ovim prelascima chipseta itd, da mi pomognete...jer ja jos nisam imao amd varijantu...

da svestan sam toga, ali razmisljam da verovatno ni ne bi u nekom skorijem periodu prelazio na drugi procesor...tipa barem 2 god...

a posle toga onda valja vec uzeti ili 10xx ili vec ako bude jos noviji...

zato mi onda taj 9xx ni ne predstavlja tako nesto atraktivno...

ali svakako ste u pravu sto ste rekli, jos se dvoumim...

evo da se javim, uzeo sam na kraju Asus M5A99X EVO, tu na forumu od kolege...za sada jos nazalost nemam koji procesor da ubodem da probam, ali nadam se da cu sto pre uspeti da skupim i kupim phenoma :)

ovako vizuelno ploca izgleda super, i jako je ogromna! :)

Čestitam na kupovini, u zdravlju da je koristiš.

Pa koliko para imaš za procesor, koji Phenom bi uboo u tu ploču, Phenom X4 965 BE ili bi išao na Phenom X6 neki ?

Phenom X4 965 BE ce ici za sada u tu plocu, posto mi se buldi ne svidja, a pile mi se ne ceka...

ali zato sam i uzeo na kraju ovu plocu da jednog dana ako budem zeleo/mogao da kupim neki fx 8xxx onda ne moram da brinem o novoj ploci jer ce i ova bez problema "udomiti" pileta :)

ali o tom po tom, ja mislim da ce za moj potrebe phenom biti u vrh glave dovoljan :)

i ne znam da li je svima tako, ali znaci ovo cudo od ploce je vrelo na sve strane...i northbridge i southbridge, naponska onako... bas vrelo vrelo...ali vec sam citao to od nekih kolega sa foruma i nadam se da nije neki razlog za uzbudjenje...

Da, bas se zeznuo, verovatno je trebao da uzme Gigabyte ili MSI :d Toliko ljudi ima ovu i slicnu Asus plocu i jos nisam cuo da masovno izumiru :) U svakom slucaju- tu je garancija ;)

Nazad
Vrh Dno