Šta je novo?

AMD + DDR3 + matična = 200€

Vlada87

Cenjen
Učlanjen(a)
01.04.2011
Poena
169
Memoriju bih kupio polovnu za nekih 30€...

Ostaje mi 170€ da kupim matičnu i procesor. Ne bavim se klokovanjem pa mi stoga ne treba neka ultra izdržljiva matična ploča.

GPU mi je GTS 450 (bolja mi ne treba narednih godinu dana ako ne i više).

Da čujem vaše predloge, jer sam do sada uvek kupovao intelove procesore jedno 15-ak puta sam kupovao samo njih a nikad AMD, pa bih za ove pare uzeo nešto najbolje i najjače što se može uzeti za tu cenu.

Dozvoljeno +-5€ na ukupnu cenu ;)

P.S. memorija je 2x4gb ddr3 1600

P.S.S. AMD x4 je MINIMUM

P.S.S.S Može i polovno sve da se uzme ako nekod a dobru cenu! ;)

Eh da imam napajanje LC power 650w (valjda će to biti dovoljno da gura sve u kompu, znam da nije neko ultra moderno i fancy ali isto tako sam pre koju godinu dao skoro 300€ za Thermaltake (550w) napajanje koje je bukvalno izgorelo posle 2 godine, ne tako aktivnog rada).

1hdd sata 500gb cavier, dvd-rom, floppy to je to ah da kućište je Thermaltake Aguila tako da je podložno upgrade-u ako treba neko dodatno hladjenje ili slično.

P.S. Imam Thermaltake BigTyphon da li on može da se nakači na AMD ležište!? Ukoliko moze njega bih naravno stavio umesto box kulera. :)

Vidim da je ova matična PRO minimum 9000 dinara, radije bih dao malo više para za CPU nego za matičnu...

Ima li neka jeftinija u toj klasi a da je isto dobra!?

Kao što rekoh ne treba mi za overklok, niti matična da mi traje narednih 15 godina (pa sa tom logikom kupim najskuplju koja poseduje bukvalno SVE) ;)

P.S. Već mi je jedna ASUS riknula pa imam neku sumnju u njih...

HVALA PUNO NA ODGOVORU I SAVETU ;)

Poslednja izmena:
ako neces asus, onda idi kao ja na gigabyte 990xa ud3...to su ti najbolje opcije i kostaju po 95-100e, stisni se malo al uzmi to ljudski...i posle skrpi jos 20-25e za ram i milina...nece da traje 15 god mozda al trajace i radice kako treba...ako oces da traje 15 god onda pljuni 300e ;) *** i ja imam finansijski problem i zato sam kupovao komponentu po komponentu kako mi nailazila kinta i sastavih masinu, doduse, ostalo je da uzmem jos ram i sad pitah u lokalnoj prodavnici za 2x2gb kingston 1600mhz, kaze 40e...ja istrca napolje odma xD na netu da narucim sa sve postarinom ce izaci ispod 3000 din... ;)

Pre jedno 6 godina sam dao skoro 1600€ za konfiguraciju (ja sam sklapao nisam gotovu uzeo). Sve što je tada bilo TOP i najskuplje ja sam uzeo, uzeo sam Asus-ovu ploču koja je tada bila oko 330€ i ploča mi je crkla posle 2.5 godine (nisam klokovao jer se ne bavim time), potpuno je izgoreo SouthBridge. Isto tako gore napisah za Thermaltake napajanje od 300€ koje je takođe crklo ubrzo posle matične...

I od tada imam neku diverziju prema ASUS-ovim pločama, radije bih uzeo bilo koju drugu samo ne nju...

Hvala još jednom na savetima, sada odprilike znam u kom smeru da idem i koji opseg je prihvatljiv...

Baci pogled ovde sto se tice tvog prethodnog pitanja.

E hvala veliko...

Moram da idem da radim pa sam na brzaka bacio pogled (kasnije ću pročitati celu temu) i shvatio da se uglavnom ne isplati kupiti taj CPU, jer ako se već daje 100-110€ (koliko košta 965) onda je bolje da se da 15-20€ više i da se dobije normalan X6 CPU!?

Kako sam krenuo od 170€ izgleda da će mi sve otići samo na CPU, mrzim to kada krene da mi se dešava i vrti po glavi računica, uvek malo para i uvek mnogo nezadovoljstva :D

Malo se situacija izmenila za ovih par dana :)

Ono što je konačno:

1. Prekosutra uzimam procesor AMD X4 980 (hvala članu na ovom forumu)

Ono što nije konačno:

2. 8GB DDR3 memorije moram uzeti, ono što sam video da preporučujete ostalim članovima jeste:

a) http://www.itsvet.com/proizvod/exce...dr3-black-sark-ebw301a/comp_comp_ram/876/1768
b) da li ima neka druga/bolja/isti kapacitet dakle 2x4gb koju bi preporučili!?

3. Matična ploča, pošto sada znam definitivno CPU koji uzimam i memoriju, da li i dalje ostajete pri tome da je pametno uzeti:

a) ASUS M5A97 pro
b) GA-970A-UD3
c) Da li postoji neka u ovom cenovnom rangu a da podržava moj CPU, 1600mhz memoriju i to bi bilo od prilike to od zahteva za matičnu, pošto se ne bavim OC.

Hvala još jednom ;)

Danas sam uzeo (sutra stize):

1. Memorija DIMM DDR3 2x4GB 1600MHz Kingston HyperX CL9 - 5.600 din
2. Matična ASUS M5A97 pro - 10.600 din
3. Procesor AMD X4 980 - vrlo povoljno i korektno!

Prve dve stavke sam uzeo na 12 jednakih mesečnih rata, BEZ KAMATE I BEZ UČEŠĆA, što mi je leglo ko budali šamar :)

Malo sam probio budzet od planiranog ali sam barem uzeo malo ozbiljniju mašinu nego s'početka priče ;)

Hvala svima koji su pomogli u odabiru.

Poslednja izmena:
Danas sam uzeo (sutra stize):

1. Memorija DIMM DDR3 2x4GB 1600MHz Kingston HyperX CL9 - 5.600 din
2. Matična ASUS M5A97 pro - 10.600 din
3. Procesor AMD X4 980 - vrlo povoljno i korektno!

Prve dve stavke sam uzeo na 12 jednakih mesečnih rata, BEZ KAMATE I BEZ UČEŠĆA, što mi je leglo ko budali šamar :)

Malo sam probio budzet od planiranog ali sam barem uzeo malo ozbiljniju mašinu nego s'početka priče ;)

Hvala svima koji su pomogli u odabiru.

:) al si izgresio, min za 3 stvari

Nisam uzeo ništa od gore navedenog, lik sa foruma me je ispalio za CPU pa sam kupio u prodavnici. Ostalo vidite u "moja mašina".

Memorija je 4.300, ploča je 8.500 cpu je 11.000

P.S. Ono prvobitno jesam naručio ali mi ništa od toga nije stiglo, zeznuli su porudzbinu pa sam otišao u drugu prodavnicu i uzeo šta sam već uzeo.

Poslednja izmena:
ova prethodna poruka oslikava Srbiju u malom....:laugh:

(izvinite na offtopicu,ali nisam mogao da odolim)

Vrh Dno