Šta je novo?

AMD Cool & Quiet

Prema onome sto drugi pisu Cool'n'Quiet menja mnozilac i vcore, pa ako se samo menja fsb onda mi se cini da se ne iskljucuje (automatski). E sad, ako se poveca odnosno zakuca mnozilac na odredjenu vrednost onda bi bilo logicno da od c&q nema nista.
mislim da nisi u pravu ali voleo bih ako bi se nasao jos neko da odgovori.

nije mi jasno ako kazes da on spusta mnozilac i vcore a ja povecam mnozilac na neku vrednost koja mi odgovara (ht/fsb ne diram) on bi trebao da ga spusti kada je c&q ukljucen.

ajmo amd frikovi, zna li neko vise o ovome?

DS9 hvala za link. Instalirao i sada konacno radi kako treba.

@Prodigy Freak: Malo sam se igrao i evo nekih rezultata. Da napomenem da sam sve kontrolisao pomocu CPU-Z. Def. Vcore NISAM povecavao.

Na def. 200X11=2.2GHz ; CnQ obara takt na~1GHz (5X200), Vcore=1.056V,
o/c1 220X11=2.42GHz;CnQ obara takt na 1.1GHz (5X220), Vcore=1.056V,

Sad najbolji dio: Promjena mnozioca 11->10
o/c2 260X10=2.6GHz; Trebalo bi da bude, ALI...
dobije se sledece: 260X11=2.86GHz; CnQ obara takt na 1.3GHz (260X5), Vcore=1.056V

Znaci, ne moze se mijenjati mnozioc jer ostaje zakucan na 11 ( konkretno kod mene).
Moze li neko ovo da potvrdi?

Ovo je stvarno loood CPU. Upravo sam ga "isprobao" u igri i nakon pola sata me nije izbacio na desktop. Stvarno dobar rezultat za def. Vcore=1.35V (BIOS), a ploca undervoltuje na 1.316V

Poslednja izmena:
Meni radi C'n'Q na konfi iz moja mašina, nikada zakuc ili neki drugi problem, a pošteno je OC - 3800+ na 3.0GHz :smoke:, memara u dual chanell itd.

Ultra!

Mislim da bi, ako je raspolozen, vrlo vredelo da R_U_S prijavi kako je setovao parametre.

thnx

Poslednja izmena:
@ProdigyFreak:

Imas programce, koje trenutno ne mogu da se setim kako se zove, koje zamenjuje cnq driver i radi isto to promenom mnozioca, sto je odlicno za BE procesore, tj ja tako radim.
U biosu je sve na default (cnq je mozda ukljucen mozda i nije, bitno je da je proc otkljucan), iz programa setujem da ode na 15x200 pri 1.35v kad je opterecen,a spustim ga i na 5x200 pri 1.0v kad nije (tu se kuler nekad i ugasi - to regulise bios).

problem je sto na poslu bas nisam imao programce |>>

elem crystalcpuid je u pitanju kod mene...
koristio sam i rmclock nekad, ovo je bolje i radi odlicno za moj BE procesor...

Nazad
Vrh Dno