Šta je novo?

AMD Catalyst - power limit settings

Vladanje

Poštovan
Učlanjen(a)
01.03.2015
Poena
69
Poz, da li zna neko sta znaci ova opcija u Catalyst-u? Pretpostavljam da je nesto tipa da kartica vuce vise struje u load-u? Ja sam moju R7 260 overklokovao ali cim stavim power limit na +20, javlja mi se neko stucanje, pogotovo u Farcry 4 i jos nekim igrama..Koja je svrha ovog podesavanja i vasa iskustva sa njim?

Nemam već duže vreme AMD/ATI grafičku, ali prirodno mi je da si sa podešavanjem limitiranja +20, povećao ograničavanje karte, zarad uštede struje, manje buke,... Ili nečeg trećeg. Neko ko ima AMD će me ispraviti ako grešim.

Poslednja izmena:
Koliko si podigao klok karte? Power limit određuje koliko struje karta može da povuče. +20 znači da će joj napajanje 20% više od deklarisanog TDP-a. U suštini treba da ubodeš dobre vrednosti kloka i PL-a.

Koliko si podigao klok karte? Power limit određuje koliko struje karta može da povuče. +20 znači da će joj napajanje 20% više od deklarisanog TDP-a. U suštini treba da ubodeš dobre vrednosti kloka i PL-a.

1150/1650 mhz bez menjanja voltaze..u pitanju je MSI R7 260 OC.. Mislis da PL utice na stabilnost overclocka?

Power limit samo povecaj u slucaju da karta spusta takt gpu-a u igrama,znaci stavi npr 1200MHz (na kojoj skoro svaki bonaire radi stabilno) i preko afterburner prati dali spusta takt u igri,uglavnom nece biti potrebno povecavati PL ukoliko ne povecavas napone kartice.

Poslednja izmena:
Ok, probacu.. A zasto bi gpu spustao uopste takt u load-u?

Power limit samo povecaj u slucaju da karta spusta takt gpu-a u igrama,znaci stavi npr 1200MHz (na kojoj skoro svaki bonaire radi stabilno) i preko afterburner prati dali spusta takt u igri,uglavnom nece biti potrebno povecavati PL ukoliko ne povecavas napone kartice.

U pravu si ,spusta takt. U AC Unity pada i na 850-900 mhz... Ne znam zasto se to desava a radi stabilno inace.. Neko resenje? Mozda da iskljucim harware acceleration, tako sam nasao negde..

Nazad
Vrh Dno