Šta je novo?

AMD barton, Nece na 200

Vrlo je verovatno da nije cpu problem nego ploca. Ipak kt4v nije bas neka overclockerska ploca pa mislim da joj je i 200fsb preveliki zalogaj
Procesor ako je otkljucan sigurno nije problem

pa ddr400 bi morao da radi na 200 fsbu, jedino ako nisi preterao sa setovanjima. Inace jel radilo na istoj toj tvojoj ili na njegovoj kt4v? Moguce da neki primerak hoce na 200 fsb neki nece

sve je moguce ... a jesi li probao da smanjis multiplajer ? da ga stavis na 11 kao tvoj ortak umesto 12.5 ??? jesi li podigao napon ??? da nisu setovanja za memoriju prejaka ? ima mnogo gluposti za podesavanje ... iscimaj ortaka da namesti tebi kao sto je i sebi ... ako je on uopste sebi namestao ...
poz 🙂

Koliko je meni poznato via kt400 chipset ne podrzava 200MHz fsb, a nisam uopste naleteo na info da je neko uspeo u bilo kojoj varijanti da (milu mi) msi kt4v natera da tako radi. Ajd`, valjda ce neko da me neko demantuje, al` vrlo sumnjam u to.

Btw, taj hynix ram nije na spisku sertifikovanih ddr400 modula za tu plocu http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=362 (koja je izgleda nesto probirljivija po pitanju ddr400 ram-a nego druge msi ploce, i prema nekim informacijama iz msi), pa je pitanje dal` bi bio stabilan i na defaultu. Ja sam imao slucaj da na ovoj ploci elixir ddr400 (koji takodje nije zvanicno podrzan, iako ima Nanya chipove koji su sertifikovani za druge msi ploce)) pravi problem i setovan by spd na 12.5x 133 (tbA 2000+, default).

Inace, u pokusaju da to uradis sto hoces sigurno ces morati prilicno da alteriras setovanja i voltaze memorije i procesora, i da obezbedis dobro hladjenje.

Srecno - al` ja to ne bih radio bez nforce ploce i vrlo dobrog napajanja.

Ja sebi na kt4v ploci drzim 166 fsb i elixir (ddr400) setovan kao ddr333 na ostrijim setovanjima - i nemam bitne zamerke. Mislim da ces u globalu, sa bartonom moci tako da izvuces vise&stabilnije (dakle da bude sinhrono), naravno ako mu multiplier nije zakljucan.
Ako bi da se takmicis u overclocku, onda je to druga prica.

So, Barton hoce na 200, al` nece msi kt4v. Nije ona za to.

Znaci da ne pokusavam?
Ne znam to za hynix memoriju, meni one korektno radi,mozda cu uzeti jo :wave; s 256 ali samsung. Kakve su samsungove memorije?

meni je radila kt400 ploca na 194 maximalno ... vec na 195 nema sanse da je nateram da prodje neki test ... ali ko zna mozda ti uspe ... a sto se tice samsung memorije pitanje je samo kakav primerak te ukenya ...

I meni je ploca navise radila na 194 kad sam probao. Znaci neko me je slagao :twisted: :evil: O🙂 .

Hvala na iscrpnim informacijama.
Pozdrav :wave;

amdkiller je napisao(la):
Znaci da ne pokusavam?
Ne znam to za hynix memoriju, meni one korektno radi,mozda cu uzeti jo :wave; s 256 ali samsung. Kakve su samsungove memorije?

Pretpostavljam da si procitao, na linku koji sam dao, da ako ubacis jos jedan modul memorije, da onda na toj ploci nije podrzan rad memorije na 200MHz (odnosno ddr400/pc3200). Ipak neki ljudi na forumu su prijavili da je to moguce ukoliko se memorije ubodu u 1. i 3. slot.
Inace nema razloga da ako je memorija ispravna, da ne radi, pa pretpostavljam da je i hynix ok - medjutim prethodno sam naglasavao jer je ocigledno da iz toga sto je msi dao moze da se izvede zakljucak da je stabilan rad siguran&garantovan sa ddr400 samo sa podrzanim modulima.
Sa ostalima to takodje moze da bude slucaj, ali ne treba da bude za cudjenje i ako dodje do problema u radu.
It`s living on the edge.

Ja ne bih pokusavao. Spiči tog bartona na 166xkolko_moze_da_izdrzi a da ti buka od ventilatora ne smeta, uz eventualno dizanje voltaze, a memoriju setuj kao ddr333 i uzivaj. Izvuci ces dosta od svog sistema, a pri nekom problemu se neces strecati dal` je to bilo zbog ljutog
overclocka, i/ili neodgovarajuceg hardvera.
A ako ti je bas stalo da juris ozbiljnije OC rezultate, onda bi morao da promenis plocu.
Sam odluci sta su ti prioriteti.

imas foru sa novijim biosom ... meni je umesto 200 maximum povecan na 250 ali ploca i dalje nije htela da ide preko 194 stabilno ... probaj ali sumnjam da ce ti uspeti neka drasticna razlika u overkloku ...
poz 🙂

DS9 je napisao(la):
...

Pretpostavljam da si procitao, na linku koji sam dao, da ako ubacis jos jedan modul memorije, da onda na toj ploci nije podrzan rad memorije na 200MHz (odnosno ddr400/pc3200). Ipak neki ljudi na forumu su prijavili da je to moguce ukoliko se memorije ubodu u 1. i 3. slot.
Inace nema razloga da ako je memorija ispravna, da ne radi, pa pretpostavljam da je i hynix ok - medjutim prethodno sam naglasavao jer je ocigledno da iz toga sto je msi dao moze da se izvede zakljucak da je stabilan rad siguran&garantovan sa ddr400 samo sa podrzanim modulima.
Sa ostalima to takodje moze da bude slucaj, ali ne treba da bude za cudjenje i ako dodje do problema u radu.
It`s living on the edge.

Ja ne bih pokusavao. Spiči tog bartona na 166xkolko_moze_da_izdrzi a da ti buka od ventilatora ne smeta, uz eventualno dizanje voltaze, a memoriju setuj kao ddr333 i uzivaj. Izvuci ces dosta od svog sistema, a pri nekom problemu se neces strecati dal` je to bilo zbog ljutog
overclocka, i/ili neodgovarajuceg hardvera.
A ako ti je bas stalo da juris ozbiljnije OC rezultate, onda bi morao da promenis plocu.
Sam odluci sta su ti prioriteti.

Radi mnajvise na 12.5 * 166, ma to je odlicno, vcpu 1.75, veceras postavljeni volcano 7+ na low 3500~ 45 C, sa ovim sam sasvim zadovoljan.

Imam ponudu za samsung ddr 256/400 ne znam dali bih dobio nesto time? cheers

zendraqla je napisao(la):
imas foru sa novijim biosom ... meni je umesto 200 maximum povecan na 250 ali ploca i dalje nije htela da ide preko 194 stabilno ... probaj ali sumnjam da ce ti uspeti neka drasticna razlika u overkloku ...
poz 🙂

Imam najnoviju verziju biosa, i nece vise od 194. :boom: Za sada neka ovako , pa kasnije cu uzeti neku extra jaku plocu, pa cu da se igram sa bartonom. cheers

bolje ti je da ne uzimas razlicite memorije ... za klok nisu dobre, ali to tvoje 12.5*166 ce sigurno izdrzati ... a preporucujem ti da kupis zalman fb123 i da i njega stavis pa ce ti komp ko meni raditi na 30C a najvise do 35C ...
poz 🙂

Kupi Nforce plocu recimo Abit NF7 ili tako nesto pa ce da radi na 200 i vise.

mada je ta kombinacija 65-70e ...

...
Radi mnajvise na 12.5 * 166, ma to je odlicno, vcpu 1.75, veceras postavljeni volcano 7+ na low 3500~ 45 C, sa ovim sam sasvim zadovoljan.

Imam ponudu za samsung ddr 256/400 ne znam dali bih dobio nesto time? cheers

Dobio bi vise ram meorije (sto je najznacajnije) i eventulan problem sto pokusavas da setujes dva modula ddr400 da rade na 200, na ploci koja to zvanicno ne podrzava. I mozda bi dobio za koji procenat (ili manje?) brzi rad u nekim programima.
Mozes da probas, pa ako imas probleme onda setujes memoriju kao ddr333. Ako ces da uzimas memoriju samo zbog neke brzine, a ne sto ti veci ram treba onda se ne isplati - osim ako volis da se zezas i nesto eventualno naucis iz tog zezanja; i ako ti lovica nije problem.

bolje mu je da da tu lovu za novu plocu neku nforce ... nego da kupi jos 256 mb ... pre ce razliku da primeti sa nforce-om nego sa via-om ...

Ne, pre će da primeti razliku između 256 i 512MB nego između KT4V na 166 i neke NF2 ploče na bilo kojoj magistrali.

nebi rekao zato sto mi se cini da on ne koristi aplikacije tipa 3dstudio pa mu treba memorija za renderovanje ili tako nesto ...

...
... veceras postavljeni volcano 7+ na low 3500~ 45 C...
Taj Volcano na "Low" radi sa 3000 RPM... eventaulno 3100 :mrgreen:

Kako stojis sa temperaturom? Jel' ti ovih 45C full load ili idle?
U poredjenju sa onim prethodnim koji je terao 52 sa otvorenim kucistem :beat: ... kako se pokazao?

bolje mu je da da tu lovu za novu plocu neku nforce ... nego da kupi jos 256 mb ... pre ce razliku da primeti sa nforce-om nego sa via-om ...
Ma kakva magistrala...
Na 256 MB rama svaki megabajt vise se oseti, i velik' je k'o kuca... i nikakvih 250 MHz FSB-a ne moze da se meri sa tim!

CAR je napisao(la):
...

U poredjenju sa onim prethodnim koji je terao 52 sa otvorenim kucistem :beat: ... kako se pokazao?

Verovao ili ne pokazuje mi 3600 sada,sa chieftecovim napajanjem od 360W, a isto toliko i sa hipomediom od 300w. (mozda ploca laze)
,)

...
Verovao ili ne pokazuje mi 3600 sada,sa chieftecovim napajanjem od 360W, a isto toliko i sa hipomediom od 300w. (mozda ploca laze)
,)
Na koliko ti je +12V onda... na 12.83? :beat:

CAR je napisao(la):
Ma kakva magistrala...
Na 256 MB rama svaki megabajt vise se oseti, i velik' je k'o kuca... i nikakvih 250 MHz FSB-a ne moze da se meri sa tim!
ne slazem se bas sa tobom ... koliko znam via voli jedan veliki panel memorije a ne vise malih kao nforce ...

a za temperaturu najjeftinije resenje ti je da kupis zalman fb123 koji ce ti skinuti jos bar 5 ako ne i vise stepeni a kosta nekih 7-8e ...
poz 🙂

CAR je napisao(la):
...

Pazi sad, kada radi na 2,2GHz onda na low (full load) dodje do 48,49, ali kad ga vratim na 11*166~1826 onda je u fulu 44 C.

...
e slazem se bas sa tobom ... koliko znam via voli jedan veliki panel memorije a ne vise malih kao nforce ...
A? 😀

...
a za temperaturu najjeftinije resenje ti je da kupis zalman fb123 koji ce ti skinuti jos bar 5 ako ne i vise stepeni a kosta nekih 7-8e ...
poz 🙂
Sta je to?

Nazad
Vrh Dno