Šta je novo?

AMD Barton 2500+ BOX problem sa novom plocom

lnzarko

Slavan
Učlanjen(a)
27.01.2006
Poena
304
Imam AMD Barton 2500+ BOX i danas sam ga stavio na novu plocu ASRock K7VT4A PRO i javio mi se neki problem.Ustvari to mozda i nije neki problem ali za mene jeste.Do danas mi je bio na ploci ECS Elitegroup i uspeo sam da mu dignem frekvenciju tako da je radio na 3200 MHz (tj. 2.01 GHz).Ali sad na novoj ploci to ne mogu nikako da izvedem.Sada radi na 1.1 GHz.Kada u BIOS-u odem na opciju gde treba da podignem frekvenciju javlja mi ovu poruku.Nesto treba da uradim sa jumperima na ploci ali se ne razumem toliko da bi mogao sam da cackam.Ako neko moze da mi pomogne bio bih mu zahvalan

Prilozi

• Picture 390.webp
    Picture 390.webp
    30.2 KB · Pregleda: 97
Proveri cpu setings u biosu , pogledaj dzamper za brzinu magistrale u svakom slucaju konsultuj uputstvo od ploce

Evo skenirao sam iz uputstva o maticnoj.Samo ovo se odnosi na dzampere.Ako sta razumes pomozi mi.Ne znam ni gde se na ploci nalazi ti dzamperi.Nikad sa ovim nisam imao kontakta pa zato nemam pojma o ovome.

Prilozi

• Picture 391.webp
    Picture 391.webp
    50.5 KB · Pregleda: 58
na samoj maticnoj su obelezeni kao i u uputstvu, tj. FSB_SEL0,FSB_SEL1 i FSB_SEL2
konkretno, nalaze se desno od gornja dva pci slota, u visini tacno izmedju njih i obelezeni su ovim redom :

FSB_SEL0 1-2-3
FSB_SEL1 1-2-3
FSB_SEL2 1-2-3

znaci tebi treba FSB=333 za dati procesor, to je sledeca postavka :
kapica na FSB_SEL0 treba da se stavi na pinove 2 i 3, sa FSB_SEL1 treba skroz da se ukloni, a na FSB_SEL2 treba da se postavi na pinove 1 i 2.

a, evo ti i link za manual, ako ga vec nemas na cd-u od ploce...

http://www.asrock.com/Drivers/Manual/K7VT4APro_um.pdf

poz.

PUNO TI HVALA.Sad mi samo reci jos jedno.Kad sam namesti dzampere kako treba Barton radi na 1.83 GHz (11x166).U BIOS-u frekvenciju od 166 mogu da menjam od 249.Probao sam da stavim na 200 ali nije moglo da podigne sistem.Na 190 podigne sistem normalno i radi na 2.09 GHz.Da li je bezbedno za procesor da radi na ovoj frekvenciji i do koje vrednosti moze da se ide.Postoji li mogucnost da se promeni mnozioc.

hvala!

pa, ne znam. k7 asrock bas i nije OC oriented. probaj da podignes Vdimm malkice i da opustis tajminge, stavi ih na Auto ili sl.

mislim da bi trebao da budes zadovoljan i sa fsb=190, s obzirom na "brand" ploce.

budi pazljiv da ne spalis nesto. vodi racuna o temperaturama !!!

poz.

Nazad
Vrh Dno