Šta je novo?

AMD B650 B650E ploče

Vec danima mucim muku sa Ethernetom na Asrock B650M HDV/M.2 ploci.
Ni sam ne znam da li je nakon nekog update biosa, drivera ili neceg treceg pocelo da se desava, ali kada udjem i neku igru LAN pocne da se diskonektuje na par sekundi.
Vidim po netu da je to ucestali problem, narocito na plocama sa 2.5gbit mreznom. Ne znam ni da li bi reklamacija pomogla, a kao resenje jedino vidim da kupim type c na lan karticu..

I ja sam imao isti problem doduse na b550 asus strix i Lan i Wifi, nakon azuriranja biosa je to pocelo, vratio na stariju verziju i ponovo sve normlano radilo...

intel i225?

problem sa firmware, nema leka.
mislim ima, ali intel zabole da resi evo vec par godina

Ni sam ne znam da li je nakon nekog update biosa, drivera ili neceg treceg pocelo da se desava, ali kada udjem i neku igru LAN pocne da se diskonektuje na par sekundi.
Vidim po netu da je to ucestali problem, narocito na plocama sa 2.5gbit mreznom. Ne znam ni da li bi reklamacija pomogla, a kao resenje jedino vidim da kupim type c na lan karticu..
Ta ima Realtekčip, probaj da updejtuuješ drivere.

ako ti se na svezem sistemu dogadja to i tipa pustis ping i guta pakete i prekida vrv bi. Ako ides na drugu lan karticu vrv ti je bolje da ides na neku pci ex karticu.

I ja sam imao isti problem doduse na b550 asus strix i Lan i Wifi, nakon azuriranja biosa je to pocelo, vratio na stariju verziju i ponovo sve normlano radilo...
I ja mislim da mi je pocelo nakon azuriranja biosa, pa sam vratio neku staru otprilike, medjutim i dalje se dogadja. Jedino da probam jos neku..
Ta ima Realtekčip, probaj da updejtuuješ drivere.
Probao sam stare drivere, sa Asrock sajta, sa Realtek sajta, sve zivo.. Cak sam i sama NIC podesavanja probao sa neta sa gasenjem raznih stvari, deluje da je pomoglo u maloj vremi i da malo redje puca, ali pukne i dalje.
ako ti se na svezem sistemu dogadja to i tipa pustis ping i guta pakete i prekida vrv bi. Ako ides na drugu lan karticu vrv ti je bolje da ides na neku pci ex karticu.
Stvar je u tome sto se ne desava uvek, a van igara uopste. Dakle dovoljno je prakticno da udjem u meni od PUBG-a i da cekam da se desi. Nema gutanja paketa vec se desi disconnect na mreznoj, kao da sam iscupao kabl.

Mozes probati ali ih prvo pitaj mail om da posaljes video proof ne znam dal ce to priznati.

@d0minat0r ja te i prvi put jedva razumeo sta pises uz desifrovanje. Ne znam sta ko ima da prizna, verovatno mislis na garanciju, a ja vidim da je problem ucestao i da mi niko ne garantuje da ce druga ploca raditi.,

Šta tu treba da bude hardwerski optimizovano. kada za Pro RS postoji specijalan BIOS za x3D.
1740046932567.png

Marketing. Zalepiš X3D oznaku i odmah je bolji gaming ;)

Dakle dovoljno je prakticno da udjem u meni od PUBG-a i da cekam da se desi. Nema gutanja paketa vec se desi disconnect na mreznoj, kao da sam iscupao kabl.
Je l ti se dešava u svim igrama? Drugar imao sličan problem, ali samo sa dayz čini mi se, problem je bio do rutera, ceo se zaglupi i net mu baguje na svim uređajima.

Možeš za test da probaš usb tethering sa telefona ako nemaš wifi/lan karticu.

Je l ti se dešava u svim igrama? Drugar imao sličan problem, ali samo sa dayz čini mi se, problem je bio do rutera, ceo se zaglupi i net mu baguje na svim uređajima.

Možeš za test da probaš usb tethering sa telefona ako nemaš wifi/lan karticu.
PUBG i Marvel Rivals, mada nije da sam probao nesto zahtevno jos pa da sam primetio. Meni nije do rutera ni do interneta koji baguje vec do same ethernet konekcije. Racunar se ponasa kao da iskljucujem i vracam LAN kabl.

Meni se to isto desava, iako ne igram trenutno igre. Desava se zadnjih nekoliko meseci (mozda 5-6). Nemam novu masinu, bas naprotiv, prastara je.
Pre neki dan se opet desilo, a onda mi je palo nesto na pamet. (Ne znam da li ce se ponoviti, trenutno za ovih par dana nije).

• Otvori 'Device Manager' (WIN+X , pa izaberi 'Device Manager')
  • Pod Network Adapter, izaberi 'mrezni adapter' koji koristi ploca.
  • Dvoklik na njega, pa kada se otvori pop-up prozorcic, izaberi tab "Power Management".
  • Destikliraj 'Allow the computer to turn off this device to save power'.

Moguce da OS kada primeti povecanu 'potrosnju' (zbog bilo cega, kod tebe npr. zbog pokretanja igre), pokusava da ti 'pomogne' tako sto ugasi mreznu.
Ja licno mislim da je meni ovo bilo odstiklirano, ali mozda je Win 10 sa nekim update-om ovo vratio opet na 'default'.

Eto, to je moja ideja, pa proveri dal' to resava problem.

EDIT:
Takodje, probaj da vidis kako ti je podesen 'Power Options':
  • WIN+X, pa izaberi 'Power Options'
  • Izaberi 'Additional power settings'
^ meni je tu selektovano 'Ultimate Perofornace'.

Poslednja izmena:
@twister Kasno vidim odgovor, ali hvala na izdvojenom vremenu! Probao sam navedeno, kao i da gasim odredjene "opcije" od mrezne kartice u device manageru. Na trenutak deluje da je pomoglo ali se posle nekog vremena ponovo desi.

Vrh Dno