Šta je novo?

AMD B450 build mali problem

Cecuk

Poštovan
Učlanjen(a)
03.09.2015
Poena
70
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600
Matična ploča
MSI B450 mortar
RAM
32 Gb 3200 Mhz CL 16
GPU
Asus Strix 1080
Storage
Nvme 970
PSU
Seasonic 520
Kućište
Cooler master mastercase pro 3
Monitor
Asus VG249
Laptop
Lenovo z570
Mobilni telefon
Poco X3 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima, kao sto naslov kaze imam problema sa novim sklapanjem konfiguracije.
Ploca sto sam uzeo je polovna MSI MORTAL MAX, sve ostale komponente su moje sto mi je ostajalo kada sam racunar upgradovao, procesor je 1600AF, 8 gb rama(Kingstone 8 gb 3200 Mhz, cl16), napajanje je Seasonic 520w, gpu ASUS 1660.
Kada sam sve sklopio i upalio, ventilator se na CPU i GPU vrte na max obrtaja i ne daju nikakvu sliku. Probao sam GPU kod mene na glavnom racunaru, radi, isto kao i memoriju(u dobrom je slotu), napajanje je izvadjeno iz mog racunara tog dana tako da radi. Probao sam Clear CMOS, i svasta jos nesto.
Od 4 dijagnosticke diode na plocu stalno gore GPU, MEM and Boot, za CPU nikada nije gorela.
Prodavac maticne je rekoa da ju je probao kod sebe sa 3600 i nekom starog grafikom, verujem mu, ima dosta pozitivnih ocena na KP.
Da li neko ima neki predlog? :)

Nisam siguran ali mislim kada je noviji bios na ploči da nekada neće raditi stariji procesori, davno sam imao sličan problem i mislim da sam morao da ubacim neki stariji bios...

Verujem da si prvo probao osnovno da ponovo ubacis cpu i vizuelno proveris pinove.

Jel si probao da bootujes bez rama?
Pa da vidis dali drugacije pokazuje led indikacija.

Pozdrav svima,
proverio sam sve pinove na cpu, sve je uredu, i lepo je orentisan,
Kada imam CPU, GPU I RAM u njemu, sijaju lampice za GPU i RAM, A ne za CPU.
Kada je samo CPU unutru, sija lampica samo za CPU, i to je jedina konbinacija kada ta led dioda sija.
KAda je CPU I GPU unutra sija lampica za RAM, sto i ocekujem da sija samo.
Probao sam da uradim BIOS update, sve lepo preimenujem i formatiram fles, ali sa jednim blinke samo 3 puta i nista vise, sa drugim blinkne 3 puta isto i samo sija crveno tako.

Ne naj noviji BIOS, naprotiv, treba ti jedna od prvih verzija jer kada se ubaci iverzija za 5000 Ryzen, izgubi za prvu Ryzen generaciju. Ploča ima Flash BIOS button pa BIOS može da se fleshuje i bez kompatibilnog processora.

Mozda je to bila moja greska sto sam sa zadnjom verzijom pokusavao, pokusacu danas sa nekom starijom verzijom. Pokusao sam sa Flash BIOS dugmetom, ali nije hteo, ili samo posle treceg blinka prestane ili samo sija crveno.
Hvala svima jos jednom, probacu danas, u krajnjem slucaju uzecu neki Ryzen druge generacije i probati tako. :D

Pozdrav svima, probao sam svašta ali nikako ne mogu da flešujem bios preko dugmeta. Probao sam jedno 4 fleša, sve uradio po uputstvu ali neće. Ili led 3x blinkne i prestane ili 3x pa stalno stoji upaljena led. Probo sam više verzija biosa sa sajta.

Ta ploča ume zeza sa ramom i slotovima. Probaj ram u drugom slotu.

Probao sam u svim slotovima, vise memorija i svaki put se isto ponasa.
Nasao sam servis u NS pa cu im odneti da vide. NA KP mi je 2 puta pobegao ryzen 2 generacije za male pare.

Pozdrav svima, samo da javim da je problem resen. Bilo je do maticne. Dobio sam drugu i sve lepo radi. :)

Nazad
Vrh Dno